Koty u B.Wahl.cz.III.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 20, 2009 21:43

Anna_33 pisze:No z Warszawy, z Warszawy 8) a pozniej z Torunia do Lodzi )

Z Torunia do Łodzi to akurat nie problem - CC będzie skądś wracać i zabierze sobie maluchy osobiście. :)
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Śro maja 20, 2009 22:02

Aaa, to dobrze.

Tutaj mamy zdjecia szczeniakow- sliczne misie:-)
http://www.dogomania.pl/forum/f28/psy-z ... dex67.html
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Śro maja 20, 2009 22:10

to ja profilaktycznie potrzymam :wink: :ok: :ok: :ok:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Czw maja 21, 2009 7:38

1. Czy w sobotę jest potrzeba przewiezienia jakichs dużych gabarytowo rzeczy do remontu, takich co nie zmieszczą sie w osobówce? Niestety kiepsko stoję z czasem, ale rano mogłabym cos honkerem przewieźć. Pod warunkiem że rzeczywiscie jest taka potrzeba, bo to bydle pali 12l i na wycieczki nim na pusto mnie nie stać.

2. Co z materiałów budowlanych byłoby potrzebne? Mamy w piwnicy jakies zaprawy, kleje, gipsy które zostały po remontach. Jak cos jest potrzebne - prosze o info, sprawdze czy mam i ujeśli tak to trochę kasy zamiast w sklepie budowlanym zostanie na inne cele.
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Czw maja 21, 2009 10:13

Wszystko sie miesza. Ale kilka rzeczy dalo sie ustalic. Tak mniej wiecej.

Czego potrzebujemy.
Jak zawsze osob do szczepien.
Odkryto dwa pomieszczenia. Jedno bedzie na pewno przeznaczone dla staruszkow. Drugie moze jako pooperacyjny.
Pracownicy maja je mhm odkopac do soboty.Podobno zawalone to rzeczami na maksa.
Co my mozemy zrobic. Tak do konca nie wiadomo. Na pewno pomalowac i wyszorowac.

Rozmawialam z Ewa i doszlysmy do wniosku, ze trzeba przeznaczyc jakas duza szafe ( ktorej jeszcze nie ma) na srodki czystosciowe, szczoty ryzowe, szmaty itd.
Pamietacie jak ladnie poszla nam zbiorka srodkow do p.Ireny.
Nie wiemy ile tych srodkow zostalo...
Zeby miec pelna nad tym kontrole, wszystko co teraz kupimy lub zbierzemy bedzie zamkniete.

Potrzebujemy na pewno:

Farbe do scian, pedzle itp ( najtansza)
Srodki czystosciowe ( proszki do szorowania i moze jakies domestosy,jeden plyn do szyb)-
Szczoty do szorowania ( duze, ryzowe, z kijami i bez)-
Szmaty, scierki itd
Jakies narzedzia trzeba wziac - nie wiem jakie, wyjdzie w praniu, mlotek, gwozdzie, wiertarka, moge zgadywac. I jakis mily Pan do obslugi tez by sie przydal.
Ekipa do malowania, ogolnie do zrobienia tego pomieszczenia.
Jakies 5 osob.

Dwie ekipy do szczepien:

Sklad jednej ekipy:Jedna osoba do klucia, jedna do notatek, jedna do foto plus ewentualnie jedna do oblaskawiania zwierza.

Wiem, ze juz sie zglaszaliscie kilka stron wczesniej. Ale moglo sie cos zmienic. Prosze o zgloszenia ponowne.

Kto ma samochod - to tez istotna informacja.
Troche nas zjadaja koszty benzyny, wiec warto kazde auto zapelnic ludzmi. Zeby nikt nie jechal na pusto.

Modjeska. Czy te stoly sa aktualne? Czy bedziesz mogla z Panem z Broda przyjechac?

Jana, to samo pytanie :-)

Mialam o to nie pytac, ale moze ktos ma na zbyciu duza szafe zamykana na klodke, klucz.Metalowa. Nigdy nie wiadomo co kto ma zbytecznego.
Taka wlasnie z przeznaczeniem na srodki czystosciowe, proszki, szczoty, szmaty.

Ten pokoj ma podobno wybieg. P.Jozef bedzie kombinowal czym wybieg odgrodzic od drugiego wybiegu zeby psy sie nie widzialy.

Jak ktos ma bardzo mocna latarke- reflektor na baterie, to prosze zeby zabral. Juz pol chalupy zrujnowalam i nie moge znalezc.

Ewo, wez tez zszywacz-pistolet. Bede miala drapak w bagazniku i wykladzine.
Obrazek Obrazek

Anna_33

Post » Czw maja 21, 2009 10:35

Mam latarke dość mocną, ciekawość - na dynamo ;) Wezmę w sobotę. Wezmę też wiertarkę i szczotkę metalową, farbę do pomalowania nóg stołowych. Mogę też wziąć puszkę farby do betonu, bo okazało się że mam. Może się przyda? Jedna tylko uwaga: jezeli w sobotę ma przyjechać ktoś do cięcia psów, to chyba póki co nie w tej salce, bo będzie przecież albo brudna jeszcze albo śmierdzaca farbą. Dalej szukam siatki na okna. Brak w sklepie :/
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Czw maja 21, 2009 10:37

Zgłosiłam się do Zofii, raz kozie śmierć- jadę.
Jest do odebrania od Fony (z dogo) z Ochoty szafka - nieduża, taka łazienkowa (20 cm głęboka, 40 szeroka)- i być może trochę farby, jakaś miska -nie bardzo wiem jak zorganizować przejęcie tych rzeczy. Może ktoś kto jedzie ma blisko.

Edit: Siatka na okna ma być niedługo za jakieś śmieszne pieniądze w Biedronce.
Można też sprawdzić w Rossmanie, bo tam bywa.
Obrazek

Obrazek

teapot

Od: Nie maja 04, 2008 10:52

Post » Czw maja 21, 2009 10:52

Afatima pisze:Mam latarke dość mocną, ciekawość - na dynamo ;) Wezmę w sobotę. Wezmę też wiertarkę i szczotkę metalową, farbę do pomalowania nóg stołowych. Mogę też wziąć puszkę farby do betonu, bo okazało się że mam. Może się przyda? Jedna tylko uwaga: jezeli w sobotę ma przyjechać ktoś do cięcia psów, to chyba póki co nie w tej salce, bo będzie przecież albo brudna jeszcze albo śmierdzaca farbą. Dalej szukam siatki na okna. Brak w sklepie :/

kiedys siatkę-moskitierę kupowałam w Obi, stała w pojemnikach niedaleko kas.
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

Post » Czw maja 21, 2009 11:05

Bierzcie co sie da, najwyzej bedziemy wozic w kolko)

Dostalam wlasnie wiadomosc od Agnieszki, ze byloby idealnie, gdybysmy zgodzily sie pomalowac i troche doczyscic ten pokoj, w ktorym CoolCaty na poczatku robila sterylki.
W poniedzialek przyjedzie weterynarz, ktory postara sie zrobic nawet 10 sterylek.W bardzo korzystnej cenie. Ale i tak OS ma coraz cieniej w kasie.
Psy po zabiegach beda wlasnie w tym pokoju lezaly.
Pracownicy maja kombinowac jakies czyste poslania, gabki, kocyki.

Czyli mamy dwa pomieszczenia do zrobienia.
Jedno dla starych, chorych psow. Tu pewnie bedzie duzo pracy.
Drugie pooperacyjne - malowanie, czyszczenie.

Czyli udzial potwierdzily:

Afatima
Teapot
Zofia
Slapcio
MalgosiaD
Memka
Kaprys2004 +samochod
Ostatnio edytowano Czw maja 21, 2009 12:51 przez Anna_33, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek Obrazek

Anna_33

Post » Czw maja 21, 2009 11:07

Mam jeszcze takie pudełko, w zamyśle na płyty CD, ale zamykane na kluczyk. Może na jakieś droższe leki być póki co.
Obrazek

Afatima

Post » Czw maja 21, 2009 11:14

Informacja z Dogo:

Bardzo potrzebny jest rivanol i abacil do wlewania pod futro i okłady na rany. Wet zalecił też kerabol, żeby skóra i sierść mogła odrosnąć.
Może ktos ma w nadmiarze

Biafra walczy z futrem kaukazow.
http://www.dogomania.pl/forum/f28/siwa- ... ndex8.html
Pod spilsnionymi dredami jest ostry stan zapalny, zywe rany.Zdjecia i opisy w podanym linku.
Obrazek Obrazek

Anna_33

Post » Czw maja 21, 2009 11:22

Ja kupie kilka srodkow czystosciowych, wiecej nie dam rady.
Moze na farbe sie zlozymy, poprosimy podczytujacych. Na te dwa pomieszczenia troche jej pojdzie.

memka

Od: Czw sty 18, 2007 22:10

Post » Czw maja 21, 2009 11:24

Niestety w sobotę DużyFacetzBrodą pracuje a ja siedzę przy bardzo chorej Szyszce. :( Przykro mi.
Nie wiem co będzie ze stołem bo nie mamy czasu po niego jechać. Mam na strychu stare, biurowe biurko i biurową szafę, mogę przymierzyć się do przywiezienia ale w terminie późniejszym.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Czw maja 21, 2009 11:24

Rivanol moge kupić. Rozumiem, że trzeba go wysłać do Krakowa? Jeżeli nie znajdzie się nikt na miejscu, proszę o dane do wysyłki.
Obrazek

Afatima

Post » Czw maja 21, 2009 11:33

Afatima, juz wkleilam Twoja wiadomosc na dogo :-) dziekuje

Modjesko, Slapcio deklarowala wyzej, ze moze jakies ciezary i duze rzeczy przewiezc.
Moze moglybyscie ustalic cos wspolnie.?
Obrazek Obrazek

Anna_33

[poprzednia][następna]