Od kotów dla kotów u Anny KONIEC

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Pon maja 18, 2009 18:40 Od kotów dla kotów u Anny KONIEC

Plusia pisze:To jest wątek pomocy dla kotów Ani Rylskiej, Jej Tymczasów i dla Niej samej.
Wątek Ani - http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=87 ... =asc&start ZAPRASZAM do zapoznania się.To co ustaliliśmy ostatnio w Jej wątku to fakt, że Ania o wielu trudnych sprawach nie mówi. Obecnie ma na tyczasie 10 kotów w tym pięć wymagających naprawdę poważnych wkładów finansowych, stałej opieki weta i specjalistycznego jedzenia.
Sama Ania też nam ostatnio mocno niedomaga, a że wszystko idzie na koty - takie ma dobre serce ta nasza Bidulka - to nie ma nawet na leki dla siebie.
Poza tym dług u weta - ponad tysiąc złotych do szybkiego spłacenia przez Anię - tylko z czego? :(
Doszło do tego, że gdy wczoraj do Ani przybłąkała się znowu jakaś bieda okazało się, że nie ma za co kupić jedzenia dla Kociaka. Na szczęście na forum znalazły się Dobre Dusze, które Anię uratowały.

Po przeczytaniu tego w wątku SAMOPOMOC BABSKA dla KOTÓW Ani Rylskiej moje koty postanowiły wystawić bazarek na pomoc Ani. Fanty prezentują Jovi i Łacia (nie podlegają licytacji :twisted: )

1. Maskotka lew - w bardzo dobrym stanie, wielkość widać
Obrazek
- start 5 zł
-

2. Fant od Wojny - kotki Jo z forum - śliczny albumik na zdjęcia 10x15 cm
Obrazek
- start 5 zł
-

3. Mamy dwa egzemplarze!!
3A - od Pokoja - kocurka Jo z forum - książka (Nosi ślady szlachetnych kocich zębów)
3B - od Kefirka - kocurka dagmary-olgi z forum (Egzemplarz nowy nieszlachetny -brak śladów zębów - cena sklepowa to 35 zł)
Obrazek
- start 5 zł
-

4. Książka - fikcyjny pamiętnik Konstancji Mozart - żony Mozarta - można naprawdę sporo dowiedzieć się samym Mozarcie i czasach w których żył - bardzo ciekawa książka
Obrazek
- start 5 zł
-

5. Lato miłości - na podstawie tej książki powstał film nagradzany "Moje lato miłości" - warto przeczytać
Obrazek
- start 5 zł
-

6. Książka dość specyficzna - zawarte w niej opowiadania momentami są mocno drastyczne
Obrazek
- start 5 zł
-

Wszystkie książki są używane, w dobrym stanie ale były czytane
Licytacja trwa tydzień od rozpoczęcia
ZAPRASZAM
Ostatnio edytowano Śro maja 27, 2009 15:46 przez ewung, łącznie edytowano 2 razy

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Wto maja 19, 2009 7:45

bardzo dziękujemy :1luvu:
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Wto maja 19, 2009 8:39

hop skaczemy
pomóc chcemy

ewung

Post » Wto maja 19, 2009 16:01

Bazarek do góry :ok:
Obrazek

Migota

Od: Sob mar 29, 2008 20:57

Post » Śro maja 20, 2009 7:55

Do góry!
Jak Wojna się dowie, że "nasi" tak z tyłu, to mi dopiero da w domu popalić... 8O

Jo

Od: Czw cze 12, 2008 15:35

Post » Śro maja 20, 2009 9:15

podrzuce

Anna Rylska

Post » Śro maja 20, 2009 11:11

Fragment "Wypacykowanej kapłanki miłości":

Gdy Tucker Case się obudził, zwieszał się z gałęzi drzewa chlebowego na linie z włókna kokosowego. Wisiał twarzą w dół mniej więcej dwa metry nad piaskiem, zapięty w jakiś rodzaj uprzęży, a dłonie i stopy miał związane razem. Uniósł głowę i z wysiłkiem rozejrzał się dookoła. Zobaczył białą piaszczystą plażę, okoloną palmami kokosowymi, ognisko z łupin kokosa, chatę z palmowych liści i ścieżkę z białego koralowego żwiru, prowadzącą do dżungli. Panoramę uzupełniała uśmiechnięta brązowa twarz starego tubylca.

Tubylec wyciągnął rękę o paznokciach niczym szpony i uszczypnął Tuckera w policzek.

Tucker krzyknął.

– Mniam – powiedział tubylec.

– Coś za jeden? – spytał Tucker. – Gdzie jestem? Gdzie nawigator?

Tamten tylko się uśmiechnął. Miał żółte oczy, jego włosy stanowiły dziką plątaninę loków i ptasich piór, zęby zaś były czarne i spiłowane. Wyglądał jak szkielet z wydatnym brzuchem, obciągnięty zniszczoną skórą. Skórę tę znaczyły krzywe różowe blizny. Niewielkie szramy na piersi układały się w kształt rekina. Za jedyne odzienie służyła mu przepaska biodrowa, utkana z jakichś roślinnych włókien. Za sznurem, którym był przepasany, tkwiła maczeta o bardzo groźnym wyglądzie. Tubylec poklepał Tuckera po policzku popielatą, stwardniałą dłonią, a potem odwrócił się i odszedł, zostawiając go wiszącego.

– Czekaj! – krzyknął Tucker. – Zdejmij mnie. Mam pieniądze. Mogę ci zapłacić.

Tamten człapał ścieżką i się nie oglądał. Tucker naprężył uprząż, ale zdołał tylko wprowadzić się w powolny ruch obrotowy. Gdy się tak kręcił, zobaczył nawigatora, wiszącego bez zmysłów tuż obok.

– Ej, żyjesz?

Nawigator ani drgnął, ale Tucker widział, że oddycha.

– Ej, Kimi, ocknij się!

Wciąż żadnej reakcji.

Spróbował naprężyć sznur na nadgarstkach, ale więzy tylko się zacieśniły. Po kilku minutach poddał się, wyczerpany. Rozluźnił się i zaczął rozglądać za czymś, co nadałoby tej dziwacznej scenerii jakiś sens. Dlaczego tubylec powiesił ich na drzewie?

Kątem oka dostrzegł ruch i odwrócił się, by zobaczyć brązowego kraba, szamoczącego się na końcu sznurka przywiązanego do pobliskiej gałęzi. Oto była odpowiedź: powiesili ich na drzewie, jak kraba, żeby zachowali świeżość, aż będzie można ich zjeść.

Zadrżał, widząc oczyma wyobraźni zęby tubylca zaciskające się na jego goleni. Próbował się skupić na tym, jak uciec, zanim tubylec wróci, ale jego umysł wciąż podążał na morze żalu i domysłów, szukając miejsca, w którym świat zwrócił się przeciwko niemu i umieścił go na drzewie ludożerców.

Jo

Post » Śro maja 20, 2009 16:17

:(

ewung

Post » Czw maja 21, 2009 9:50

Czytał ktoś kiedyś o gadającym nietoperzu?
Ja czytałam.

Moje koty czytały, Jovi i Łatka czytały...

Kto chce poczytać o "Kapłance.." swoim kociakom?

Jo

Post » Czw maja 21, 2009 12:29

3a - tę szlachetną :D - 20,00

na dobry początek
Kacper ["] i Albercik ["]
Obrazek Obrazek

borosia

Od: Śro wrz 06, 2006 7:04

Post » Czw maja 21, 2009 12:43

album ile zdjęć pomieści?
5 zł na początek dam :)
Obrazek

Mo-ty-lek

Od: Pt sie 15, 2008 14:50

Post » Czw maja 21, 2009 13:03

bardzo dziękujemy :1luvu:

Anna Rylska

Post » Czw maja 21, 2009 15:44

poproszę 3b za 10 zł
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Czw maja 21, 2009 21:35

3b za 15zł i numer 5 za 10zł :)

andziula20

Od: Czw lip 26, 2007 22:03

Post » Pt maja 22, 2009 7:59

hura!! mamy start!!

1 -
2 - 5 zł Mo-ty-lek
3a - 20 zł borosia
3b - 15 zł andziula20
4 -
5 - 10 zł andziula20
6 -

Album pomieści 100 zdjęć (ma 50 stronek)

BARDZO DZIĘKUJĘ !!

ewung

[następna]