Panama-w swoim domku.Już nie jedynaczka.Już z Kreską!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 12, 2009 14:46

ewar pisze:Ja się jej nie dziwię,mało jest rzeczy,których się boję,ale burzy okropnie.
Moja siostra,która przecież znała Panamę oglądała zdjęcia i jest zachwycona.Jakoś obu nam się wydaje,ze Pamcia to chyba taki najbardziej Twój kot,Arturze,nieprawdaż?

Może tak ze zdjęć rzeczywiście wygląda, ale w rzeczywistości Pamcia jest równo moja jak i Marty - moja na rękach, Marty na kolanach. Ma dni, że leży koło mnie na biurku i domaga się pieszczot, a innym razem chodzi za Martą krok w krok i waruje przy niej jak pies. Poza tym "duża pani" to jest ta osoba, która daje jej jeść więc jak jej nie kochać. A ja to tam tylko kuwetę sprzątam :lol:
Obrazek Obrazek

artur_s

Od: Czw kwi 02, 2009 16:17

Post » Pon maja 18, 2009 10:25

A Pamcia właśnie była u weta - kolejna dawka na odrobaczenie i przy okazji przycieliśmy pazurki bo już zdrowo urosły i zaczynały kici przeszkadzać.
Obrazek Obrazek

artur_s

Post » Pon maja 18, 2009 15:00

ja przepraszam jeśli to juz gdzieś napisane ale nie chce mi się czytać :oops:

nie za dużo tego odrobaczania przypadkiem??

ja nie pamiętam czy ona była odrobaczana tu w Stalowej, bo tak mi się zdaje że jakos duzo tego ....

velvet

Od: Wto kwi 11, 2006 16:27

Post » Pon maja 18, 2009 15:02

Była odrobaczana,ale trzeba było powtórzyć,bo Kacperek-Tofik miał robaki.Wet wiedział,kiedy była odrobaczana,bo jest to napisane w książeczce.Myślę,że nie ryzykowałby.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon maja 18, 2009 21:00

Dokładnie jak Ewa pisze - Tofik miał robale jak tralala - a że korzystali wspólnie z Panamą z tej samej kuwety, tych samych misek i tych samych zabawek niestety akcję odrobaczania trzeba było przeprowadzić. Sprawa była zresztą konsultowana wcześniej z Ewą.
Obrazek Obrazek

artur_s

Post » Pon maja 18, 2009 22:16

aha, wszystko jasne :) dziękuje za info

a jak Pamcia??
dalej miauczy nad myszką??
i na pewne nie chodzi jej o to, żeby ktoś ją gonił np, albo rzucał tą myszkę?? bo moim o to dokładnie chodzi jak wynoszą zabawki do przedpokoju i lamentują nad nimi ....

velvet

Post » Wto maja 19, 2009 7:55

velvet pisze:a jak Pamcia??
dalej miauczy nad myszką??
i na pewne nie chodzi jej o to, żeby ktoś ją gonił np, albo rzucał tą myszkę?? bo moim o to dokładnie chodzi jak wynoszą zabawki do przedpokoju i lamentują nad nimi ....

Pamcia super - ostatnio zdecydowała się znowu na próbę skoku na szafę z mojego biurka tylko tym razem wybrała miejsce startu bliżej szafy. No i to był strzał w dziesiątkę. Przymierzała się kilkukrotnie, odstawiała stójkę i w końcu skok... A potem to już tylko obwąchiwanie co tam ciekawego jest i wypinanie dumnie piersi, że tak wysoko wskoczyła :D (pokażę fotki wieczorkiem).

Co do koncertów - praktycznie z zegarkiem w ręku można przewidzieć kiedy kicia będzie wyć do księżyca. Nieważne czy to myszka czy "wędka", przenosi na środek przedpokoju i koncertuje. Sprawdzaliśmy wszystko:
- rzucaliśmy jej - patrzy jak na nienormalnych z wyrzutem w stylu "i niby ja mam za tym biec?"
- machaliśmy jej w okolicy łapek - pacnęła 2 razy i traciła zainteresowanie
- nawet myszka na głowie jej nie wzrusza
Tak więc jak na razie pozostajemy w przekonaniu, że Pamcia ma po prostu zdolności wokalne i chce się nimi pochwalić :lol:

Aaaa zapomniałbym - nasza kicia nabrała ciałka - ostatnio jak ją ważyłem waga wskazała 3,9kg.
Obrazek Obrazek

artur_s

Post » Wto maja 19, 2009 8:32

Czekamy więc na zdjęcia.Zawsze są bardzo ładne.Pamcia zapowiada się na dużego kota.Tak miło czyta się ten wątek,kotek zadbany,kochany,czego chcieć więcej?

ewar

Post » Wto maja 19, 2009 14:15

Wiem,drugiego kota.I będzie!!!!Moja Bożenka jedzie do Krakowa,będzie mieszkała w świetnym domku,z miłymi Dużymi i z Pamcią.Ale się cieszę.Kciuki za udane dokocenie. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

ewar

Post » Wto maja 19, 2009 17:55

ewar pisze:Wiem,drugiego kota.I będzie!!!!Moja Bożenka jedzie do Krakowa,będzie mieszkała w świetnym domku,z miłymi Dużymi i z Pamcią.Ale się cieszę.Kciuki za udane dokocenie. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

No i się wydało :lol: Włączyliśmy już feliwaya - tak na wszelki wypadek - do soboty Panama będzie bardzo pokojowo nastawiona do nowego przybysza. A my też już się nie możemy doczekać kici - szczególnie po tak świetnych relacjach Ewy.
Obrazek Obrazek

artur_s

Post » Wto maja 19, 2009 21:47

Obiecane zdjęcia:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Na trzecim zdjęciu od końca widać nową "podkładkę" na okno - podobna znajduje się na skrzyni przy łóżku. Małżonka wykonała je ze starej kołdry. I teraz psioczy... bo Panama zamiast spać u nas woli spać na swojej milutkiej, mięciutkiej i co najważniejsze cieplutkiej poduszeczce :lol:

PS: ciężko się Pamci robi zdjęcia - jak tylko widzi aparat to zmyka gdzie pieprz rośnie - a takie fajne ujęcia by były...
Obrazek Obrazek

artur_s

Post » Wto maja 19, 2009 22:11

Naprawdę przyjemnie popatrzeć.Zadbany,czyściutki kotek,wyluzowany,widać,że Pamcia jest szczęśliwa.A będzie jeszcze lepiej,kiedy pojawi się bura kluska.Kotki zajmą się sobą,będą miały zajęcie nawet gdyby na poczatku "darły ze sobą koty".

ewar

Post » Wto maja 19, 2009 22:48

cudna Pamcia

a Bożenka też słodziutka, taka kluseczka

mam nadzieję i trzymam kciuki za udane dokocenie

Feliway jest bardzo dobry, długo stosowałam u siebie, naprawdę dziala

velvet

Post » Śro maja 20, 2009 7:19

widac ze Panamka u Was szczesliwa :)