Mordownia w Olkuszu - przekręt z 1% :[

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 19, 2009 9:27

Starlet, proszę o natychmiastowe zakończenie wycieczek osobistych i merytoryczną dyskusję. W przeciwnym wypadku Twoje kolejne wypowiedzi będą trafiały do kosza.

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Wto maja 19, 2009 14:56

Wiecie co. Zaczyna mnie to nudzić. Jest tyle kotów potrzebujących pomocy, że szkoda mi czasu na czytanie Waszych głupot!!!!!!!!!!!!!!
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Sob maja 23, 2009 8:14

Garść informacji udzielonych przez Adę-jeje z Pro Animals. Nie robiłam tego na własną rękę (mimo, że3 jestem w miarę na bieżąco w temacie) żeby przypadkiem nie zaszkodzić ich działaniom.

Cytuję z Dogomanii:
"Pałka kombinuje jak koń pod górę, władze gmin robią go dalej w konia a on się cieszy, że może być chociaż hyclem, w schronisku jest około 50 psów jeszcze tych z ub. roku, a nowe przywozi tylko na przechowanie, które przewozi później do Bielska-Białej, Jastrzębia Zdroju, Raciborza. Duże gminy, które miały podpisane z nim umowy zatrudniły go jako hycla, a umowy podpisały z tymi schroniskami które wymieniłam. Dalsze losy schroniska są nie znane, czekają na rozprawę.
Urzędasy bronią się jak mogą, opóźniając udzielania odpowiedzi potrzebnych do sprawy :evil: "

Co do potrzeby kontynuowania akcji:
"Trzeba będzie ułożyć nowy list i znów zasypywać nim wszystkie gminy, z którymi Pałka miał podpisaną umowę, a było ich 42! :evil:
Trzeba ich zmusić do budowania schroniska, jak również wygospodarować kasę na sterylki i czipowanie. Za długo maja spokój i wydaje im się, że juz po burzy. Czas też najwyższy żeby w mediach ukazał się artykuł o włodarzach miast i gmin, którzy to za publiczne pieniądze wysyłają zwierzęta do schroniska (czytaj śmietnik). Żadna gmina nie interesowała się losem swoich psów, nigdy nie była w schronisku na kontroli, a to się nazywa porzucenie, za które musza odpowiedzieć, bo robią to za publiczne pieniądze! :evil: "

Co do działań podjętych przez kumpli Pałki w jego obronie czyli ściemę w postaci Olkuskiego Stowarzyszenia Przyjaciół Zwierząt:
"Olkuskie stowarzyszenie przeprowadziło kontrolę w schronisku, której to kopia jest dołączona do sprawy jaką założył przeciwko nam Pałka za pomówienie jego "ekscelencji " oraz poniżania w opinii publicznej podmiotu jego działalności gospodarczej, które to naraziły go na utratę zaufania :lol: Do zawiadomienia o popełnieniu przestępstwa jest dołączona kopia protokołu w/w stowarzyszenia, przeprowadzonej kontroli w schronisku w dniach 02 i 03 stycznia. W schronisku został przeprowadzony szereg kontroli przez: Gminę Olkusz, Powiatowego oraz Wojewódzkiego lekarza Weterynarii, SM, żadna z nich nie stwierdziła, że jest to cytuję "umieralnia lub obóz zagłady" :evil: .

Jak widać jeszcze długa i ciężka droga, ale dziewczyny się nie poddają. Szacunek! :ok:
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Pt maja 29, 2009 22:00

Podniosę temat, jestem kompletnie nie w temacie, ale jak cały ten wątek wygląda podobnie jak ostatnie wpisy to chyba mnie zrozumiecie, że nie mam siły czytać wypowiedzi łódźkich trolli :roll:

Czy coś wiadomo, co tam się dzieje, u nas niestety nadal gmina odsyła tam psy, czasem widzę biały "karawan" z Olkusza :(
Mój piesek - serduszko u moich stóp [*]

harpia

Od: Sob lis 15, 2003 23:43

Post » Śro cze 10, 2009 18:47

Cały czas kombinują jak obejść ograniczenia wynikające z obecnej sytuacji. Pałka po prostu nie potrafi zarabiać inaczej niż na krzywdzie zwierząt, sam się do tego przyznaje.
Tak naprawdę to łańcuch przyczyn i winnych jest bardzo długi, zaczyna się na nieodpowiedzialnych właścicielach, poprzez urzędników - ignorantów, a kończy się na takich patologicznych właścicielach schronisk.

Z ostatniego postu Ady powiało leciutko optymizmem:
"Zauwazylam ze z niektorymi urzedasami da sie porozmawiac, i pokazac im ze nalezy zwalczac przyczyne a nie skutki. Oni nigdy sie nad tym nie zastanawiali, ale zacznaja przyznawac mi racje i co najgorsze wierze w ich dobre intencje. ( obym sie nie mylila) Jak do tej pory pokazuje im droge wspolpracy poprzez wygospodarowanie kasy na kastracje, ale tez wspolnie z wladzami miast i gmin my musimy przystapic do kampani. Uswiadomilam im rowniez ze opieka nad bezdomnymi zwierzetami nalezy co prawda do gmin ale winni sa temu nieodpowiedzialni ludzie ktorzy bezmyslnie rozmnazaja zwierzeta a pretensje o to maja pozniej do gmin, bo sie psy blakaja. Tylko w ten sposob mozemy zmniejszyc bezdomnosc zwierzat. Niczego nie zalatwimy od reki, na to potrzeba czasu ale od czegos trzeba zaczac".

I dlatego STERYLIZOWAĆ, STERYLIZOWAĆ, STERYLIZOWAĆ!!

Na szczęście dalej nie ma tam kotów.
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Śro cze 10, 2009 19:02

proanimals.org oni mogą coś wiedzieć bo walczyli z olkuszem, ale nie zamkneli tego schroniska? myślałam, ze tak

cangu

Od: Pt maja 09, 2008 21:17

Post » Śro cze 10, 2009 19:13

starlet1 pisze:A w skrócie:
Arka:
Kinya, nie czepiaj sie. Wellington nie chodzila do szkół w Polsce ani polskiej szkoły. Jezyk, ktory uzywa, na codzien, nie jest jezyk polski. Troche umiaru, ok? Bardziej merytoryczne uwagi sa na miejscu. Wink

Heidi15
Kinya,
za co ty tak te p.Ani nienawidzisz?....................
Jestes tak niesamowicie zaangazowana w te sprawe, ze az mam watpliwosci kim jestes? Czy ktoras z "sasiadek", ktorym smierdzi etc, albo jakas rodzina ktorejs z nich?
Pisalam na poczatku do Ciebie na priv, gdy wprowadzilas ten temat na to forum, ale zdawalas sie jeszcze nie miec zdania tak do konca wyrobionego. Teraz wyglada, jakbys prowadzila tu jakas celowana akcje. Tylko... przeciw komu?
Czy zdajesz sobie sprawe, ze: "niszczenie p.Ani= niszczenie podopiecznych jej zwierzat"?

Chyba jestes przewrazliwiona, odnioslam sie do Twojego jednego stwierdzenia, takiego 'zastepczego", czepiania sie.

Kinya! O co tu chodzi; o zwierzeta i ich opiekunkę czy o zupelnie cos innego?? WYTŁUMACZ MI!!

Nie wczytywłam się ale jak zabijają mordują! to nie jest miłość do zwierząt i nie ma tu żadnego innego argumentu za! nikt nie może zabić dziecka bo nie ma mu coś dać jeść! dlaczego ma tak być ze zwierzakami, bo jeden z drugim podjął decyzje by iść na łatwizne? a kim ty jesteś by decydować jakie zwierze ma być uśpione jakie nie, nie masz miejsca nie bierz! niech tworzą się nowe organizacje/ schroniska. Schronisko już z samej nazwy powinno dawać schronienie! i tylko takie funkcje powinno spełniać a nie wymyślać sobie własne filozofie i kasowac kase od psiaka, które się dosteje a potem je usypiać by móc skasować od sponsorów. Ciekawe ile autek sobie za te uśpione psy kupiliście! bezpodstawne mordowanie nie jest niczym usprawiedliwiony! nie dajesz sobie rady z tym co robisz nie rób tego! no ale jak się dla kasy robi to co się robi? nie pierwsi tacy cwaniacy

cangu

Post » Śro cze 10, 2009 19:19

jak ktoś chce zarobić kase na zabijaniu niech otworzy zakłady mięsne lub tucznie a nie schronisko, tam przynajmniej wykorzystują materiał a nie zabijają bez powodu, dlatego, że jest duzo piesków, że brak pieniążków, czasu, miejsca! nie masz nie przyjmuj! a jak przyjmujesz i zabijasz to tylko dla kasy, mógłbyś polecić uśpienie u wterynarza ale to się mniej opłaca prawda? piszę to do obrońców pseudo schronisk!

cangu

Post » Śro cze 10, 2009 19:32

cangu pisze:
Arka:
Kinya, nie czepiaj sie. Wellington nie chodzila do szkół w Polsce ani polskiej szkoły. Jezyk, ktory uzywa, na codzien, nie jest jezyk polski. Troche umiaru, ok? Bardziej merytoryczne uwagi sa na miejscu. Wink

Heidi15
Kinya,
Jestes tak niesamowicie zaangazowana w te sprawe, ze az mam watpliwosci kim jestes? Czy ktoras z "sasiadek", ktorym smierdzi etc, albo jakas rodzina ktorejs z nich?
Pisalam na poczatku do Ciebie na priv, gdy wprowadzilas ten temat na to forum, ale zdawalas sie jeszcze nie miec zdania tak do konca wyrobionego. Teraz wyglada, jakbys prowadzila tu jakas celowana akcje. Tylko... przeciw komu?
Czy zdajesz sobie sprawe, ze: "niszczenie p.Ani= niszczenie podopiecznych jej zwierzat"?

Chyba jestes przewrazliwiona, odnioslam sie do Twojego jednego stwierdzenia, takiego 'zastepczego", czepiania sie.

Kinya! O co tu chodzi; o zwierzeta i ich opiekunkę czy o zupelnie cos innego?? WYTŁUMACZ MI!!

Nie wczytywłam się ale jak zabijają mordują! to nie jest miłość do zwierząt i nie ma tu żadnego innego argumentu za! nikt nie może zabić dziecka bo nie ma mu coś dać jeść! dlaczego ma tak być ze zwierzakami, bo jeden z drugim podjął decyzje by iść na łatwizne? a kim ty jesteś by decydować jakie zwierze ma być uśpione jakie nie, nie masz miejsca nie bierz! niech tworzą się nowe organizacje/ schroniska. Schronisko już z samej nazwy powinno dawać schronienie! i tylko takie funkcje powinno spełniać a nie wymyślać sobie własne filozofie i kasowac kase od psiaka, które się dosteje a potem je usypiać by móc skasować od sponsorów. Ciekawe ile autek sobie za te uśpione psy kupiliście! bezpodstawne mordowanie nie jest niczym usprawiedliwiony! nie dajesz sobie rady z tym co robisz nie rób tego! no ale jak się dla kasy robi to co się robi? nie pierwsi tacy cwaniacy

cangu, rozumiem twoje oburzenie, ale ten cytat to ni z gruchy, ni z pietruchy :-)
Mateusz

mateusz_z_huty

Od: Nie gru 07, 2008 19:42

Post » Śro cze 10, 2009 20:23

mateusz_z_huty pisze:
cangu pisze:
Arka:

Heidi15
Kinya,

cangu, rozumiem twoje oburzenie, ale ten cytat to ni z gruchy, ni z pietruchy :-)
No pewnie tak:-)bo jak pisałam nie wczytywałam się a tak na marginesie ja nie usupiam dlatego się teraz męcze z 3 szczeniakami i psem:-) ? no i moja 5 ką kotków. Ktoś chce? Kto pomoże? http://www.allegro.pl/item656838880_koc ... rakow.html

http://www.allegro.pl/item657008422_pom ... pilna.html

Bywało, że w chwilach załamania myślałam pusypiać bo sama sobie nie dam rady! ale jak się spojrzy na sprawe trzeźwo, i nie weźmie się na siebie zbyt wiele to zawsze jest wyjście z sytuacji:-) wiem wiem nie z gruchy ni z pietruchy! pa uciekam z tego wątku bo się jeszcze zaangażuje:-)))

cangu

Post » Wto cze 23, 2009 16:36

Pro Animals, którego zasługi w sprawie Olkusza trudno przecenić, bardzo prosi o pomoc dla kociaków, które są pod ich opieką. Tutaj link do aukcji, roześlijcie proszę gdzie możecie, bardzo liczę na Wasze wsparcie (nie muszę chyba przypominać, że NAPRAWDĘ liczy się każda złotówka): http://allegro.pl/item669546586_razem_p ... tywna.html
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Pon cze 29, 2009 15:03

W Olkuszu sa małe kotki :crying: Cytuję z Dogomanii za hanek:

"Jest 5 kociaczków podobno podrzuconych w worku kilka dni temu. Maluszki
już same jedzą, kilka ma jeszcze niebieskie oczka. Nie mamy już wolnego
miejsca w naszych kocich DT, zresztą finansowo też nie jest dobrze, macie
jakiś pomysł co zrobić z kotkami???

Ten jasny był największy:
Obrazek: http://img526.imageshack.us/img526/9084/13864840.jpg

Plus 4 młodsze nieco:
Obrazek: http://img200.imageshack.us/img200/4510/35158684.jpg "

One tam długo nie pożyją :crying:
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Śro lip 01, 2009 16:01

Kotki uratowane, były cztery, jednego podobno ktoś adoptował wcześniej. Trochę się obawiam, że ta "adopcja" to jastrząb, który siedzi w klatce obok tej z kociakami. Jak się okazało maluchy miały możliwość przechodzenia do tej drugiej klatki gdzie siedzi drapieżnik :evil:
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Śro lip 01, 2009 21:57

Maluszki z Olkusza już bezpieczne, jak się okazało u weta jest to jeden chłopak i trzy dziewuchy. Obstawiałyśmy dokładnie na odwrót :) Stan ogólny dobry, trzy z nich miały potworny świerzb. Jedna z czarnuszek jest nieco dymna z przedłużanym futerkiem. Na nim, niczym bombki na choince, zwisały setki gnid :x Wszystkie zostały odrobaczone, potraktowane środkiem przeciwpchelnym i przeciw wszom, mają obcięte pazurki.
Parę fotek z dzisiejszego dnia ode mnie z pracy (czarnuszki siedziały zestresowane w transporterze, za to białasek z buraską chętnie poznawali nowe zakątki).

Prezes :)
Obrazek

Stenopistka
Obrazek

Zarząd
Obrazek

Taki jestem piękny!
Obrazek
Miziak nad miziakami, chodzi za człowiekiem i łasi się do nóg, zupełnie jak pies.
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Śro lip 01, 2009 22:06

Czasem mogą puścić nerwy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek

Kinya