Milusińskie słodziaki..

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie maja 17, 2009 19:23

No to mam już tylko do oddania Julę i Jasia...

Wszystkim dziękuję za kciuki, a za intensywniejsze działania w celu pozbawienia mnie moich przytulanek - Agnesce, Iskrze666, Jopop, Pani Basi :D

Domki wydają się bardzo fajne, więc serce mniej boli :D

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Nie maja 17, 2009 19:29

akcja 'błyskawica' :lol:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Nie maja 17, 2009 19:54

no dobra, to zbieram się do atau na Ciebie :twisted:

tylko zaszczep Jaśka.

mam już 2 sztuki na oku, zresztą rozmawiałyśmy o nich.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Nie maja 17, 2009 20:33

Jutro jadę po Jusię :D

jolab

Od: Pon sie 06, 2007 15:53

Post » Nie maja 17, 2009 22:03

Jaka akcja! 8O ledwo się wątek zaczął, a juz tylko Jasiu został! :lol:

Super! :D Kasiu, Ty masz szczęśliwą rękę do kociaków, naprawde! :D
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Nie maja 17, 2009 22:31

milenap pisze:Jaka akcja! 8O ledwo się wątek zaczął, a juz tylko Jasiu został! :lol:

Super! :D Kasiu, Ty masz szczęśliwą rękę do kociaków, naprawde! :D

Milenko, została jeszcze też i Jula :D

Oby, oby.. :D

Kaprys2004

Post » Nie maja 17, 2009 22:33

jopop pisze:no dobra, to zbieram się do atau na Ciebie :twisted:

tylko zaszczep Jaśka.

mam już 2 sztuki na oku, zresztą rozmawiałyśmy o nich.

Dzwoniła pani Basia. Obiecałam jej, że zabiorę maluchy.
Czy to o małych od niej mówiłaś? Czy nie daj Bóg zrobiła się "autostrada"?

Nie wiem czy już mogę go zaszczepić, bo mam wrażenie, że to straszna słabizna. Wczoraj u weta nie było ani pytania ani mowy o szczepieniu..

Kaprys2004

Post » Pon maja 18, 2009 6:47

no to zrobiłaś głuchy telefon, nie o nie mi chodziło. z tymi od pani Basi jest już wstępnie umówiona Memka.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pon maja 18, 2009 8:23

Myślałam, że uzgadniałyście to między sobą. Nie ma sprawy, czekam na inną dostawę :wink:

Kaprys2004

Post » Pon maja 18, 2009 9:03 Re: Milusińskie i maleńkie słodziaki szukają domków

Kaprys2004 pisze:Od trzech tygodni naszymi domownikami są maleńkie dziewczynki, a od tygodnia dołączył do nich chłopczyk:

Jusia - biała - zarezerwowana :D
Jola - krówka z białym noskiem - już we własnym domku :D
Jula - krówka z czarnym noskiem
Jaga - czarna- już we własnym domku :D
Jasper-Jasio - pingwinek z białą strzałką na nosku i białymi łapkami

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazek

Wszystkie kociaki są absolutnie przeurocze i rozmruczane. Uwielbiają człowieka i inne koty, być blisko, przy nich, wtulać się..
Przybiegają na cmokanie i wołanie, bo wiedzą, że będzie jedzonko, przytulanki albo inne dobroci, które człowiek proponuje.
Piwniczne cudeńka, których człowiek by z objęć nie wypuszczał..

Dziewczynki - 6-7 tygodni - są bardzo śmiałe, ruchliwe i wesołe, ciągle się bawią, więc większość zdjęć jest zwykle nieudana, bo poruszona, bądź bez kota. Kto je weźmie, oszczędzi na prądzie, bo telewizora nie będzie musiał włączać :wink:

Chłopanio - ok. 3 miesięcy, ale nie jest większy i cięższy od dziewczyn :cry: - jest jeszcze nieśmiały, ale po dzisiejszym dniu jestem bardzo dobrej myśli. Zaczyna wychodzić do ludzi, nawet zaczepiał mnie łapką, kiedy sobie razem leżeliśmy. :lol: Jest jeszcze ogromnie chudziutki i drobniutki, ale miejmy nadzieję niedługo uzna, że jedzenie może być bardzo przyjemne. Sama słodycz: spokojna i cichutka. Mruczy za to pięknie i głośno. :D

O kurcze, i tak to jest jak się ocenia na wielkość :evil: Jasio nijak na 3mies nie wyglada. Mam jeszcze do adopcji jego braciszka - tak samo mały. Umaszczony tak samo - nie ma tylko krezeczki na nosie.

orchidka

Od: Czw cze 21, 2007 16:58

Post » Pon maja 18, 2009 16:25

Ano się nie da. Siedzę w robocie, a myślę co u dzieci.. :roll:

Kaprys2004

Post » Pon maja 18, 2009 22:03

Jusia pojechała..

Fajni ludzie, to znowu mniej serce boli. Zasnęła swojej paniuśce na kolankach. Spokojnie, ufnie. Będzie dobrze.

Została Jula i Jaśko.

Kaprys2004

Post » Pon maja 18, 2009 22:06

Obrazek :love:
A to słoneczko to Kto?
Jusia??
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Wto maja 19, 2009 8:34

Jusia dojechała szczęśliwie.Powoli zwiedza wszystkie kąty.Jest bardzo milusia i grzeczna.

jolab

Od: Pon sie 06, 2007 15:53

Post » Wto maja 19, 2009 9:50

Tak, to słoneczko to jest Jusia :D

Od wczorajszego wieczoru - płocczanka :D Ma cudownych Dużych i będzie jej na pewno dobrze. :D Przez całą wizytę adopcyjną spała rozkosznie na kolankach. Odpowiednich. :D

W domku została mi z "Jotek" jedna mruczanka i jeden mruczanek (ale jeszcze deczko zbyt chudy jak na wydawanie do adopcji) :D

Obrazek ObrazekObrazek Obrazek

Jula dzisiaj płakała pod kabiną prysznicową, bo byłam dla niej niedostępna. Wiedziała, że jestem blisko, a nie dawało się do mnie dojść :lol: Pieszczocha jedna :D

Z innych dobrych wieści, to Julka rozruszała Jaśka. Po jedzonku, kiedy mały się mył, a jej przyszło na psoty, zaczęła z nim walkę. Mały wprawdzie po chwili spasował i wyszedł z koszyczka, ale mam nadzieję, że jak już go interesuje świat i się bije, to idzie mu na życie w coraz szybszym tempie. Poza tym chętnie je mięsnego conva, co mnie ogromnie cieszy.

Kilka fotek z niedzielnych adopcji..

Maleńkie kociątko adoptowane również w niedzielę, ze schroniska w Milanówku, miało wybrać swoją koleżankę. Jusia już była zaklepana.. Dokonało się to dosłownie moment wcześniej.. Jedna ślicznota mniej do wybierania, ale i tak było trudno.. Malec, zmęczony wyjątkowym dniem, chciał kilka razy rezygnować z podejmowania decyzji, ale przekonano go, że ma rodzinne obowiązki, z których się musi wywiązać :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Jaga miała duże szanse, ale w końcu została wybrana Jola.
W kontenerku już było widać, że wybór był w pełni przemyślany :lol: Łapka spokojnej Joli była obiektem zainteresowania ząbków Malutka :wink:

Obrazek Obrazek

Moment później odbywał się drugi casting na towarzyszkę życia, tym razem 5-miesięcznej forumowej koteczki. Towarzyszka ma mieć za zadanie rozruszać małą. Jotki są wprost stworzone do tego celu..
Adoptujący, wspaniali młodzi ludzie, dwie pary, spotkali się, ale było ogromnie przyjaźnie :D , bez wyrywania sobie kotów i ich darcia :wink: . Tym bardziej, że Jola już właśnie została wybrana.
Dwie wolne laseczki zajęły strategiczne pozycje. Choć wydawało się, że Juli miejsce jest lepsze, bo dalej od wyjścia, Jaga miała więcej szczęścia.. Jula została wyjęta.. Dobrowolnie by przecież nie wyszła..

Obrazek Obrazek Obrazek

Młodzieńcze roztargnienie sprawiło, że nie zabrałam ze sobą aparatu, więc nieco później zobaczycie relację z wczorajszego jusiowego wieczoru.

...
..

22 czerwca 2009 r.

Ocknęłam się wreszcie, że zalegam z realizacją obietnicy.. "Później" już dawno minęło :oops:

Oto Jusia na rączkach nowej Opiekunki, jak widać dla niej to bułka z masłem, jakby co dzień miała wizyty adopcyjne:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazek
Ostatnio edytowano Pon cze 22, 2009 14:46 przez Kaprys2004, łącznie edytowano 2 razy

Kaprys2004

[poprzednia][następna]