Mamusia, Kira i Chester. +Biska... Tatuś za tęczowym mostem.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 15, 2009 22:15

jeszce jeszcze foteczki! :D

kati26

Od: Pt kwi 03, 2009 19:57

Post » Sob maja 16, 2009 0:21

elisee pisze:Wrony w azylu - miły młody pan zaraz zaczął im przygotowywać jedzonko - obiadek. Zostawiłam mu mięsko. Upewniłam się czy będą zaopiekowane - pan powiedział, że jak najbardziej, powędrowały do klatki. Zapowiedziałam, że je odwiedzę 8) Chyba się wybiorę w weekend. Wolę skontrolować.

Dokładnie, chociaż oni tam opiekują się ptakami, kiedyś zawiozłam im jaskółki i też jezdziłam, ładnie wyrosły i wyfrunęły :)
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Sob maja 16, 2009 10:33

Ze względu ze maluszki oblizują płytki łazienkowe postawiliśmy im spodek z wodą. I sukces. Popijają wodę mineralną Cisowianka :)
Mleka kociego nie chcą a wodę chętnie. Moga prawda?
mamie bardzo sie ten pomysł nie spodobał i jak jakis pije idzie no niego i zaczyna go lizać.
Wiem dlaczego ona woli spodek z kocim mlekiem :) zaraz znika :)

Tal-Rash

Od: Śro kwi 22, 2009 12:53

Post » Sob maja 16, 2009 11:53

Tal-Rash pisze:Ze względu ze maluszki oblizują płytki łazienkowe postawiliśmy im spodek z wodą. I sukces. Popijają wodę mineralną Cisowianka :)
Mleka kociego nie chcą a wodę chętnie. Moga prawda?
mamie bardzo sie ten pomysł nie spodobał i jak jakis pije idzie no niego i zaczyna go lizać.
Wiem dlaczego ona woli spodek z kocim mlekiem :) zaraz znika :)

O ile pamiętam Cisowianka jest średnio-zmineralizowana. To niezbyt dobre dla kociaków. Najlepsza jest taka, jaka jest rekomendowana dla niemowląt: Mazowszanka np. - nisko-zmineralizowana.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Sob maja 16, 2009 14:27

Mamy primawere jest na niej ze świetnie sie nadaje do przygotowywania posiłków dla niemowląt. :)

Tal-Rash

Post » Sob maja 16, 2009 14:46

Polecam wodę przegotowana z czajnika :wink: - w temperaturze pokojowej oczywiście.

elisee

Od: Czw paź 23, 2003 23:29

Post » Sob maja 16, 2009 15:30

kati26 pisze:jeszce jeszcze foteczki! :D

Tak, czuję niedosyt zdjęć kociaków. Każdego z osobna poproszę. :)
Imiona mają?

Już nie jest tak niebezpieczne focić z fleszem. Można focić z pewnej odległości, ściągając zumem albo jak kociak odwróci wzrok od obiektywu.
Obrazek

MariaD

Post » Sob maja 16, 2009 16:07

no zabrzańskiej kranówki to bym nie polecała, chyba że po przepuszczeniu przez filtr :evil:
nie wiem jaka woda jest u Was ale myślę, że "mineralna dla niemowląt" to będzie najlepszy wybór dla kociąt
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Sob maja 16, 2009 16:19

Czy ktoś umie nauczyć mnie gadać po kociemu?

Tal-Rash

Post » Sob maja 16, 2009 16:51

:lol: :lol: :lol:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Sob maja 16, 2009 17:01

nie wczytywałam się od poczatku, ale co z kotka mamą? ona zaraz będzie znowy w ciąży! :-( u mnie było tak, że jak kotki podrosła kotka mama je goniła i wyganiała wkońcy sama do domu nie chciała wracać, czyba po tym można poznać, że kotka znowu jest kotna, ja z moją miałam problem bo jak dałam antykoncepcyjne straciła mleko, kotka była u mojej upartej mamy a ta ją wypuszczała . Ale jak kotki już same jedzą polecam sterylizację!

cangu

Od: Pt maja 09, 2008 21:17

Post » Sob maja 16, 2009 17:13

zorba pisze:Kozie mleko? Jest bez laktozy na 100%.
Karmiącej kotce można podać tabletkę antykoncepcyjną. BARDZO PROSZE O POTWIERDZENIE KOGOS BARDZIEJ DOSWIADCZONEGO !!!!

Moja kotka straciła mleko po podaniu antykoncepcji!, szok, małe wrzeszczały bo głodne, kotke bolało i uciekała od kotów, odstawiłam tabletki i po tygodniu znowu karmiła, miedzyczasie kotki karmiłam mlekiem nan 1 super dla małych kociaków, potem już do mnie szły nie do mamy po papu:-) kotka zaszła w ciąże i niestety jak kotki podjadały już same sterylka aborcyjna:-( a kotki dokarmiane mlekiem nan:-(

Posumowywując nie polecam!

cangu

Od: Pt maja 09, 2008 21:17

Post » Sob maja 16, 2009 17:40

karmiącej kotce lepiej nie podawać tabletek antykoncepcyjnych - hormony mogą przedostać się do mleka
Biska jest wysterylizowana - w ciązy już nie będzie
mamuśka nie jest wypuszczana
Cangu nie panikuj, Tal-Rash jest bardzo dobrym opiekunem i szybko się uczy
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Post » Sob maja 16, 2009 18:28

Tal-Rash pisze:Czy ktoś umie nauczyć mnie gadać po kociemu?

A jak brzmiała fraza w wykonaniu kota? I w jakich okolicznościach było wypowiadane zdanie i do kogo skierowane? :wink: :lol: Nagraj i zamieść tutaj, może coś przetłumaczymy? :lol:
Obrazek

MariaD

Post » Sob maja 16, 2009 20:12

kiedyś na stronie whiskasa widziałam "kociego tłumacza"
http://www.whiskas.pl/wszystko_o_kotach.aspx

Killatha

[poprzednia][następna]