Sosnowiec- 18 lipiec kocia impreza str. 96 info!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 12, 2009 19:34

To Ziutek Obrazek Obrazek
to Miśka , która nie jest czarna tylko pręgowana dymna Obrazek
i PyśkaObrazek
i jeszcze raz Tosinek Obrazek
:D
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Wto maja 12, 2009 19:48

hidi pisze:A Fantusia pojechala do nowego domku przed chwila :cry: :cry:
Oczywiscie ciesze sie- domek fajny, bedzie miala tam dobrze, ale poplakalam sie bo bede tesknic za ta ruda kruszynka :(
Bardzo sie zestresowala wkladaniem do transporterka, az sie balam ze jakiegos zawalu dostanie :roll:
Mam nadzieje ze bedzie szczesliwa ze swoja Duza.

Ale super że rudaska znalazla domek :ok: Marta pisałaś że nowy domek Fanty bedzie korzystał z usług Teriera??
Ja osobiscie jestem dośc sceptycznie nastawiona co do ostatecznej diagnozy ,że niby Fanta jest zdrowa,ale nie jestem lekarzem i nie mnie o tym decydować.
Fajnie byloby żeby nowa Duża Fanty wraz z jej badaniami udała sie do Teriera do tej wetki co Fante badała.
To tak moja mala sugestia :roll:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto maja 12, 2009 20:00

Dalam jej wszystkie badania. Powiedzialam tez ze trzeba sie zajac zabkam Fantusi. A do weta to ona bedzie brala Fante tam gdzie mala miala USG- do Molickich w Dabrowie G., bo Duza Fanty jest stamtad i u Molickich leczyla swoja kotke. Za jakis czas, jak mala troszke sie oswoi i z nia i z miejscem, ma ja zabrac do weta na kontrole i usuwanie kamienia z zabkow. Oby wszystko bylo dobrze.

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Wto maja 12, 2009 20:23

hidi pisze:Dalam jej wszystkie badania. Powiedzialam tez ze trzeba sie zajac zabkam Fantusi. A do weta to ona bedzie brala Fante tam gdzie mala miala USG- do Molickich w Dabrowie G., bo Duza Fanty jest stamtad i u Molickich leczyla swoja kotke. Za jakis czas, jak mala troszke sie oswoi i z nia i z miejscem, ma ja zabrac do weta na kontrole i usuwanie kamienia z zabkow. Oby wszystko bylo dobrze.

No to spokojnie. Jak do Molickich trafi to napewno ja odpowiednio zdiagnozują :ok:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto maja 12, 2009 22:09

No tak a właściwie to my na dzień dzisiejszy chyba musimy ogłosić dosłownie czerwony alarm :!: :!: :!:
Dziś byłyśmy z Baśką w schronisku miały być 3 małe kotki :twisted: szlag by to trafił :twisted: wzięłyśmy wszystkie co były, a raczej Baśka wzięła ja niestety mam już totalną załamkę :cry: Przywizołyśmy 3 około 8 tygodniowe pręguski, kotkę z 3 maluszkami ale już same jedzą - jeden z maluszków :cry: pręgusek chyba będzie musiał mieć usunięte oczko :twisted: i jeszcze przyjechał z nami jeden kociak, ale nie zdążyłyśmy już sprawdzić czy chłopak czy dziewczyna :( wszyscy rozlokowani - matko już sama nie wiem co będzie 8O
Z dobrych wieści do domku pojechał dziś też Mietek - kot-kumpel :lol: przywiozłąm dziś do kociarnisuper jedzonko dla kociaków małych i dużych, żwirek, myszeczki dla kociaczków - wszystko podarowane dla naszych kociastych przez Piotra i Ewę :1luvu:
Dziewczyny na półeczce w niebieskim koszyczku jest jedzonko tylko i wyłącznie suche dla maleńtasów i ich mam - w niebieskim koszyku jest pudełeczko z suchym na pudełku napisane tylko dla małych kociaków, i jest torebka luzem tez z jedzonkiem suchym dla kociaczków. Mokre jedzonko dla maluszków jest w szafce na górnej półce. Gerberki tylko dla Basi ona karmi te które muszą być karmione. Tak że proszę nie mieszać jedzonka dla maluszków z innym jedzonkiem. Suche jedzonko dla ppozostałych jak zwykle tam gdzie było i mokre też. Dziewczyny mokrego jedzonka dla dużych nakłądać minimalnie - dosłownie po łyżeczce :!:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto maja 12, 2009 22:18

A ja juz te maluchy oplakalam :cry: Nawet nie wiesz jak bardzo kombinowalam.
Stane na glowie, zeby Wam jedzenie zalatwic.
Rozumiem, ze osobne dla maluchow tez by sie przydalo. Zobacze czy da sie na juz zalatwic. W tej chwili nie mam nic w zapasie.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto maja 12, 2009 22:19

terenia1 pisze:No tak a właściwie to my na dzień dzisiejszy chyba musimy ogłosić dosłownie czerwony alarm :!: :!: :!:
Dziś byłyśmy z Baśką w schronisku miały być 3 małe kotki :twisted: szlag by to trafił :twisted: wzięłyśmy wszystkie co były, a raczej Baśka wzięła ja niestety mam już totalną załamkę :cry: Przywizołyśmy 3 około 8 tygodniowe pręguski, kotkę z 3 maluszkami ale już same jedzą - jeden z maluszków :cry: pręgusek chyba będzie musiał mieć usunięte oczko :twisted: i jeszcze przyjechał z nami jeden kociak, ale nie zdążyłyśmy już sprawdzić czy chłopak czy dziewczyna :( wszyscy rozlokowani - matko już sama nie wiem co będzie 8O
Z dobrych wieści do domku pojechał dziś też Mietek - kot-kumpel :lol: przywiozłąm dziś do kociarnisuper jedzonko dla kociaków małych i dużych, żwirek, myszeczki dla kociaczków - wszystko podarowane dla naszych kociastych przez Piotra i Ewę :1luvu:
Dziewczyny na półeczce w niebieskim koszyczku jest jedzonko tylko i wyłącznie suche dla maleńtasów i ich mam - w niebieskim koszyku jest pudełeczko z suchym na pudełku napisane tylko dla małych kociaków, i jest torebka luzem tez z jedzonkiem suchym dla kociaczków. Mokre jedzonko dla maluszków jest w szafce na górnej półce. Gerberki tylko dla Basi ona karmi te które muszą być karmione. Tak że proszę nie mieszać jedzonka dla maluszków z innym jedzonkiem. Suche jedzonko dla ppozostałych jak zwykle tam gdzie było i mokre też. Dziewczyny mokrego jedzonka dla dużych nakłądać minimalnie - dosłownie po łyżeczce :!:

Ja wiem ,że nie ma miejsca, że kociarnia zapchana, ale tak się cieszę, że udało się tym maluszka wyjść ze schroniska. Zrobie co tylko bedę mogła żeby pomóc .
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Wto maja 12, 2009 22:25

Tak przyznaję się do winy :?
Ale co Ja mogę. Kotka pręgusia z oczkiem juz od pierwsego wejrzenia było oczywiste że pojedzie z Nami, ale co z resztą?
Pozostałe tak patrzyły. Boże te ich oczy....................................
R A T U J M N IE ===> BŁAGAM :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Zrobię wszystko co zechcesz.................tylko proszę weź mnie z tego strasznego miejsca....../to na pewno mówiły te kocięta patrząc na mnie/ :cry: :cry: :cry: :cry:
I nie sposób było im odmówić. Wsdzystkie maleńtasy spakowane. Ale nagle:
"Jeszcze Ja, jeszcze tylko Ja - proszę nie skazuuj mnie na śmierć............... :cry: " I co miałam zrobić. Buch do koszyka i wypad. Jeszcze ostatni rzut oka czy na pewno wszystkie koty, bo pewnie długoooooo........Nas tam nie będzie :cry: :cry: :cry: :cry:
NIESTETY BRAK DOMKÓW TYMCZASOWYCH I W OGÓLE :!: :!: :!: :!: :!: :!:
MIKUŚ

Post » Wto maja 12, 2009 22:31

A koteczka o której pisze Teresa to:
$ tygodniowe kociątko, dziewczynka, OCZKO DO AMPUTACJI /tam już nawet oczka nie ma :cry: :cry: :cry: :cry:

GWIAZDECZKA - bo tak będzie mieć na imię <nieodwołalnie> za 7 dni trafi do mnie na tymczas, z racji tego że mam bzika na punkcie ślepudr /myślę że większość z Was zdążyła już to zauważyć/.
Rozmowa z Mamą przeprowadzona i po kwarantannie, AMPUTACJA i zawita w moich skromnych progach :wink:

więc gwiazduniu główka do góry - damy radę
:!: :!: :!: :!: :!:

TERAZ ZBIERAMY KASĘ NA AMPUTACJĘ GAŁKI OCZNEJ GWIAZDUNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
MIKUŚ

Post » Wto maja 12, 2009 22:57

Baśka Tyś to jest wichura i wieczna optymistka, ja już niestety boję się tego wszystkiego :cry: tak by się przydały jakieś tymczasy :cry: a tu nic komletna cisza :( nie wiem czy damy radę z tym wszystkim :evil: my same z taką ilością kociaków nie wiem czy damy radę - wolę nie myśleć , nie jest wesoło :( pytałam znajomych, czy może ktoś zabrałby chociaż jednego kociaka - jak zwykle wszyscy pracują, nie mają czasu, nie mają gdzie i takie tam bzdety :twisted: ale cholera jak znajdą kota to do mnie walą niech to szlag :twisted: jestem wściekła :twisted: nic nikogo nie obchodzi :evil:

terenia1

Post » Wto maja 12, 2009 22:59

Zglosze was do watku slepaczkowego chyba jeszcze mamy rezerwe.

A oczka napewno nie uda sie uratowac? Ja ostatnio ratowalam piwniczne oko i tez wygladalo okropnie a jednak sie udalo.
Kupcie dziewczyny betadine. W waszym przypadku napewno bardzo sie przyda. Dobrze tez robi euphrasia officinalis, ja daje 30Ch. Trzeba dawac maluszkom po jednej kuleczce.

Cholera a miałam dzis piwnice sprzatac. Ale nic to jutro tez jest dzien, a wlasciwie dzis:(

Lidka

Post » Wto maja 12, 2009 23:23

Dziewczyny bardzo ważne :!: :!: :!: ja jutro zrobię zbiorcze ogłoszenie papierowe dla małych kociaków, wydrukuję tyle sztuk ile się da. Jutro mam wieczorny dyżur więc przyniosę je na kociarnię. Prośba do wszystkich z kociarni zabierajcie ogłoszenia i rozklejajcie gdzie się da - sklepy zoologiczne, lecznice, nie wiem tam gdzie pracujecie - zresztą wymyślcie gdzie można :!: :!: pytajcie znajomych itd może ktoś chce adoptować malucha - Basia telefon na ogłoszeniach będzie do Ciebie.

terenia1

Post » Wto maja 12, 2009 23:51

Wyslij mi tez to ogloszenie toje wydrukuje i w pracy powiesze.

Lidka

Post » Śro maja 13, 2009 5:13

Lidka pisze:Wyslij mi tez to ogloszenie toje wydrukuje i w pracy powiesze.

Mnie też przyślijcie ogłoszenia do druku.
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Śro maja 13, 2009 7:10

Niech te adopcje rusza wreszcie.
:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Zanim utworzony został Gang MIKUSIA to ludzie chcieli akurat diabełki. Tylko czarne kociaki, ani sladu białego. No to macie..............mam takich 5 + na kocirni parę i co??????????

GDZIE CI LUDZIE :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
MIKUŚ

[poprzednia][następna]