Zula,Gluś,Mela i Daszka. Niespodzianek c.d. - str. 95

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 12, 2009 21:11

Milenko-wpłynęły juz jakies pieniążki z bazarku???
Jak tylko kolezanka dośle pieniądze-wspomoge jeszcze kasą-obiecała,że w piątek wyśle-już z własciwym imieniem :lol:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto maja 12, 2009 21:25

Petka, bardzo nam miło :D

Killatha, no oczywiście, ze kruche ciasteczka też lubi :lol: ostatnio sprzątałam w szafkach, wyciągnęłam cukiernice (ja nie słodze, więc stoi taka zapomniana :wink: ), Mela jak wyczuła, to chciała sie cukru najeść :roll:

Kasiu, gołąbki, a najbardziej kapuste z nich, to u mnie Zula uwielbia :lol:

Sylwia, no ja bym jednak wolała, zeby ona "drożej" jadła, ale przytyła w końcu :wink:

Kasiu, nie wiem nic jeszcze, Dziewczyny pw mi już wysłały, ale ja nie mogłam ani wczoraj, ani dziś nic sprawdzic na koncie w necie, nie wiem czemu, jakiś błąd zabezpieczeń mi wyskakuje, jak jutro sie nie uda, to podjadę do banku.
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Wto maja 12, 2009 21:32

Nie bój nic Milasku przytyje ,nawet nie będziesz wiedziała kiedy.
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Wto maja 12, 2009 21:34

No oby, bo śledź straszny :lol: ale przy małym burasku wygladała na dużą :wink:

milenap

Post » Śro maja 13, 2009 18:01

Zaglądam do mojego ulubionego wąteczku,a tu cisza jak makiem zasiał 8O
Własnie podałam Ptysieńkowi ostatnią tabletkę enrofloksacyny i przeżyłam :lol: -jak ja nie lubie podawania leków moim kotom-to i dla nich i dla mnie koszmarne przeżycie,tylko że ja ich nie drapię!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Śro maja 13, 2009 18:26

Kasiu, ja tez właśnie weszłąm na forum :wink:
Musisz Ptysia zacząć gryźć, może podziała :wink: :lol:

A tak poważnie, też nie lubie kotom dawać leków, najlepszy jest Glus do podawania, na ręce i zanim Gluś załapie o co chodzi już zawartość strzykawki w pysiu :twisted:

Najgorszy jest Miziak, nie dość, ze drapie, to pluje jeszcze :roll:

Wieści od małego: szaleje i demoluje wszystko wokół :lol: Ulubioną zabawką są gazety i piłka odbijana kilka godzin o sciany :lol: nie ma jeszcze ochoty na blizsze kontakty z resztą kocurów :wink:

A ja go przedstawiłam, jako małe, biedne, nieśmiałe i spokojne stworzenie :roll: :lol:

Futrzaki pojadły, poszalały, festiwal kuwetowy za nami, teraz śpią, zeby w nocy pobiegać :twisted:

A ja jutro wstaje o 5 znów :evil: o 7 muszę już byc na rozładunku, bo dziś się transport opóźnił :evil:

milenap

Post » Śro maja 13, 2009 18:58

Oj jak się cieszę,że u Burania wszystko(no prawie :lol: ) w porządku-maleństwo musi sie wybawic za te dni ,kiedy był zamknięty i wcześniejsze,zanim trafił pod Twoje skrzydełka,a z rezydentami jakoś się ułozy 8)
A jak Rodzice TŻ-a?-nie sa źli na Ciebie za ten prezent,który miał byc taki spokojniutki i niesmiały?? :lol:
Miziak to cała Antosia-drapie,gryzie i pluje ,a zasięg ma całkiem niezły,zważywszy jej mikry pokrój :? -meble to małe miki-wyczyści się ,ale ściany-z tym już gorzej-chyba sobie walne glazure w całym mieszkaniu :lol:
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Śro maja 13, 2009 18:59

A tego wstawania to Ci naprawde współczuje,zwłaszcza jak koty w nocy urządzają zabawy :twisted:
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Śro maja 13, 2009 19:11

Dzień dobry ... właściwie dobry wieczór

ja w temacie tabletek

Niusiu i Kajtus łykają wszystko. To że Kajtek mnie nie znawidził to cud, przez ponad 1,5 miesiąca zakrapiałam mu oczka. Myślałam, że do końca życia będę jego wrogiem. A on mnie kocha nad życie.

Natomiast Pecia, jej cokolwiek podać to koszmar. Tabletki na odrobaczenie nie wchodzą w grę. Z pasta też jest problem.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Śro maja 13, 2009 19:13

Kasiu, jak podaje Miziakowi cokolwiek, to w promieniu 2 metrów moge znaleźć ślady, ja też zwykle jestem opluta :twisted: :lol:

Nie, nie są źli, mama tz-ta oczywiście roczuliła się tym, ze mały jest taki chudziutki i trzeba go odkarmić :lol: ona nie lubi tylko kotów, które są niejadkami :wink:

Kasiu, dla mnie wstawanie to po prostu masakra, nie cierpie :?

milenap

Post » Śro maja 13, 2009 19:18

Witaj Kasiu!
Ja tabletki -tak jak większość forumowiczów podaję rozpuszczone w wodzie -strzykawką do pysia,ale i tak najłagodniejsze stworzenie swiata Ptyś-wyrywa mi sie i drapie-całe szczęście,że nie musze tego robić czesto!
A odrobaczam Profenderem-drogo,ale komfortowo-i dla mnie i dla kotów :lol:
Po pascie moje koty rzygają dalej niz widzą :evil:
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Śro maja 13, 2009 19:20

Też Pecię zaczęłam odrobaczać Profenderem. Za miesiąc kończy 9 lat i na szczęście (żeby tak było zawsze) nigdy nie chorowała
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Śro maja 13, 2009 19:23

Petka, no tak właśnie jest, ze z częścią futer da się jakoś dogadać :wink: ale innym coś podać...brrr :twisted:

U mnie najlepsze akcje odchodziły z Guciem ['] :twisted: i zakrapianiem oczu, musiał mieć 3-4 razy dziennie po 2, 3 rodzaje kropli i 2 razy dziennie żel, a ponieważ Gucio gryzł i to mocno, to nie wchodziło w grę wziecie go po prostu na ręce i zakropienie.

Chodziłam za nim z kroplami i jak Gucio leżał, to nagle go zachodziłam od tyłu i celowałam z odległości ok. 1 metra do oka :wink: jak tylko zbliżałam ręke, to Gucio, chociaż niewidomy, od razu wiedział o co chodzi :lol:

To był gryzoń mój kochany :lol: do tej pory mam po nim blizny i ślady po ząbkach, a raczej wielkich zębach :wink:

milenap

Post » Śro maja 13, 2009 19:28

milenap pisze:Kasiu, jak podaje Miziakowi cokolwiek, to w promieniu 2 metrów moge znaleźć ślady, ja też zwykle jestem opluta :twisted: :lol:

Nie, nie są źli, mama tz-ta oczywiście roczuliła się tym, ze mały jest taki chudziutki i trzeba go odkarmić :lol: ona nie lubi tylko kotów, które są niejadkami :wink:

Kasiu, dla mnie wstawanie to po prostu masakra, nie cierpie :?

To dobrze,że maluszek znalazł tam domek-mamaTŻ-a pewnie wszystkie kociaste utuczyła?
Milcia-u mnie Ptys kiedys tak zapluł bezopetem pilota,że musiałam kupić drugiego,po prostu nie zauważyłam i dopiero po pracy,wieczorem zauważyłam to-zaschło i nie dało rady odmyć-tzn próbowałam,ale to świństwo jakimś cudem wpłyneło do srodka i przestał działac :evil:
Moja Mama -dzielna jak ruski pionier stwierdziła,że ona mu poda-wyszła ode mnie z poklejonymi włosami(oko sobie odmyła u mnie) i od tej pory juz nawet nie próbuje mnie pouczac jak sie podaje leki kotom :lol:
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Śro maja 13, 2009 19:28

Milenko, ja też nie lubię wstawania, mogłabym cały czas pracować po obiedzie. Ale niestety tak sie nie da.

Tabletki też rozpuszczam i daję strzykawką, ale nie wszystkie tak można, np. Zentonil musi być w całości.

Dobrze, że burasek sie tak szybko zaaklimatyzował w nowym miejscu. :D
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

[poprzednia][następna]