Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon maja 11, 2009 18:58

mam w domu 4 małe szczury czyli koty z ogrodu od p. halinki. jadły same pierś z kurczaka, więc postanowiłam je zabrać do domu. mają ok.5-6 tyg. wet je oglądał, powiedział, że dobrze by było jakby zostały jeszcze z matką- ale to bez sensu, bo same już wychodziły z gniazda i bałam się, żeby dzieciaki ich nie wytargały dalej na podwórko. mają się dobrze, oczka nadal detromecyna 1%. maja książeczki i są po przeglądzie i po odrobaczeniu. mój wet skasował aż 5 zł za wszystkie 4 - odrobaczanie :wink: kochany pan doktor :lol: on wszytko dla bezdomnych robi za pół- darmo. nakupowałam im kociego mleka i kocich juniorów. najlepiej smakuje im pierś z kury jednak. wieczorem porobię sesję foto :)
juz dzwonię do somków- że koty na dnach do adopcji.
seja- jeżeli twoja koleżanka umie zając się maluchem- czyli karmienie z butli, i smarowanie oczu antybiotykiem- może rudzika już brać. on jest najsilniejszy i najgrubszy. mój maż dał mi czas do końca tygodnia w naszym domu. powiedział że mają jak najszybciej zniknąć do tych domów stałych. i tak się cieszę, że nie mendził- nawet mnie z nimi przywiózł do domu. są osowiałe- penie tęsknią za mamą, śpią, mało jedzą- trzeba dać im czas.....
kinia jakby mnie rychu pod koniec tyg pogonił z tym trikolorem co jest zamówiony do słupska- weźmiesz go na kilka dni? ci ludzie nie mają jak twierdzą po niego jak teraz dojechać- będę ich molestować, żeby byli jak najszybciej. mogłam go zostawić z matką w gnieździe- ale czy byłby to sens? kot juz sam wszędzie łaził....
kinia- suzi miała rodzeństwo!!!!!!!!!!!! dziś patrzę a w budce- jeden taki sam jak suzi a drugi cały czarny!!!!!!!!!!!!!! :( trzeba by było je wyłapać jakoś i wysterylizować pik-poczkę i zuzię. dziś z p. hania i jej mężem łapaliśmy zuzę- i nic nam z tego nie wyszło...............
czy ktoś może z gdyńskich dziewczyn zrobić ze mną w sobotę kolejną łapankę? dostałam od sąsiadki na to 200 zł :lol: od tej chorej pani z hospicjum która nas błaga o pomoc.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pon maja 11, 2009 19:52

makrejsza pisze:widziałam wasze ulotki w zoologu w Galerii Bałtyckiej :)
nie wzięłam, zostawiłam dla innych ;)

:) moja robota ;)
Zostawiłam tam już drugą partię.

Ostatnio wdałam się w dyskusję z Panią z apteki i też zostawiłam trochę ulotek... dystrybucja całkiem całkiem mi idzie :) ale nie zawsze tak jest.
Grzecznie się pytam czy mogę zostawić parę ulotek i czasem opryskliwie mi się odmawia...

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Pon maja 11, 2009 19:56

seja, mogę zostawić parę u mnie na wydziale :)
Widziałam, że Panie sprzątające i szatniarki dokarmiają koty, na pewno będą przychylne, a może znajdzie się nowy dom tymczasowy wśród studentów...
Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek

makrejsza

Od: Czw lis 22, 2007 20:41

Post » Pon maja 11, 2009 22:14

moje 4 kotki już śpią, jedzą malutko , piją tylko przez wcisk mleczka łyżeczką. brzuszki wymasowałam, dupki wytarłam wacikami z mokrą ciepłą wodą- może się załatwią? śpią w salonie w zamkniętym transporterku, niech siusiają i kupkają na ściereczkę. boję się je wypuścić- bo się rozlezą i ich nie znajdę pod meblami. w nocy wstanę na kolejne karmienie- budzik nastawiony na 2.00. następny na 7.00- małe szkolenie przed narodzinami dzieci :wink: w transporterze butla z gorącą wodą, śpią tuz pod grzejnikiem. nie wiem czy dam sobie radę do czwartku i niedzieli.....dużo czasu muszę im poświęcić bo są kompletnie niesamodzielne i smutniutkie po rozłące z matką.
jedna babka bierze je w czwartek- dwupak :), zaś w niedzielę przyjedzie seji koleżanka i pani ze słupska. mam nadzieję że dam sobie radę. trzymajcie za mnie kciuki :ok:

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Pon maja 11, 2009 22:20

sabina skaza pisze:moje 4 kotki już śpią, jedzą malutko , piją tylko przez wcisk mleczka łyżeczką. brzuszki wymasowałam, dupki wytarłam wacikami z mokrą ciepłą wodą- może się załatwią? śpią w salonie w zamkniętym transporterku, niech siusiają i kupkają na ściereczkę. boję się je wypuścić- bo się rozlezą i ich nie znajdę pod meblami. w nocy wstanę na kolejne karmienie- budzik nastawiony na 2.00. następny na 7.00- małe szkolenie przed narodzinami dzieci :wink: w transporterze butla z gorącą wodą, śpią tuz pod grzejnikiem. nie wiem czy dam sobie radę do czwartku i niedzieli.....dużo czasu muszę im poświęcić bo są kompletnie niesamodzielne i smutniutkie po rozłące z matką.
jedna babka bierze je w czwartek- dwupak :), zaś w niedzielę przyjedzie seji koleżanka i pani ze słupska. mam nadzieję że dam sobie radę. trzymajcie za mnie kciuki :ok:

Sabina do tego czasu to one same zaczną jeść.
Przedstaw im w strzykawce gerberka niech zasmakują.
Umaż pyszczki , niech się obliżą.
Jak załapią to daj im na spodku.
Jak będą głodne-czyli w porze karmienia - nauka idzie szybciej, mają większe chęci :)

Tina już sama je.
Stoczniaki szybciutko załapały, chyba dwa dni później już same jadły.
Ares/Ringo był przodownikiem i reszcie pokazał ;) ja tylko pełne miski stawiałam :) i zabierałam puste :)

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Pon maja 11, 2009 22:32

Sabina to ten jeden kociak ma iść do mnie czy nie bo już się pogubiłam ?
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pon maja 11, 2009 22:39

Sabinko trzymam kciuki :ok:
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Pon maja 11, 2009 22:41

kinia dzięki, rychu na szczęście nic nie zgrzędzi....mogą u mnie zostać do niedzieli- oddał im cały salon i nawet uczestniczył w jednym karmieniu- święto lasu :lol: :lol: :lol: mi trochę ciężko, bo za każdym razem godzinę z nimi spędzam na podłodze, a kręgosłup mi coraz bardziej dokucza.
kinia sa jeszcze 2 brato-siostry sprinterki :roll: :cry: nie wiem skąd one sie tam ulęgły..................?
boże kto mi pomoże w sobotniej łapance na zuzie i pik-poczkę? mam 200 zł na zabieg od chorej sąsiadki i nie mam sumienia tego nie zrobić- a sama nie dam rady. mpacz78- podwieziesz transporter w sobotę na godzinę na obłuże?????????? sama nie dam rady, może maja weżmie od ciebie transporter i mi pomoże...wiem, wiem macie awersje do zuzi- ja też, ale szkoda jej- i trzeba ja ciachnać.

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Pon maja 11, 2009 23:11

Sabina mogę ci pomóc w łapance Zuzi ale wiesz że jeśli chodzi o nią to to nie jest proste .......gdzie ona będzie ciachana u Łukucia na ul Korczaka ? tam jest najbliżej ......Sabina jak masz to weź rękawiczki do łapania bo ja tylko wełniane mam ....idę spać jestem padnięta tylko ciekawe czy zasnę będę myślała o tym kocurze i jego łapce do amputacji ....
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Wto maja 12, 2009 10:00

Jutro na 10:30 mam zaklepaną operacje kocurka który ma rozwaloną łapkę .....dziś kot dostał leki które wet kazał dawać ma zdezynfekowaną łapkę i siedzi w ciepłej piwnicy....Trzymajcie kciuki by jak najmniej trzeba było amutować mu łapkę.
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Wto maja 12, 2009 10:58

kiniu dziękuję za chęci sobotniej łapanki zuzanny :) może pikpoczkę złapiemy?????? liczę na chęć udziału maji lub moni....chodzi o dowóz klatki łapki i transport do weta. nie wiem gdzie ciachać- zastanowimy się jak jakiegoś kota złapiemy. kasę w każdym razie mam.

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Wto maja 12, 2009 13:07

Dziewczyny odkrylam 4 kotki, ok5-6 tyg, bardzo ladne, białe z burymi plamami i jeden pingwinek, nie mam ich gdzie umieścic ale może znajdzie się ktoś kto chce takiego kotka przygarnąć, Jakby co to pamiętajcie o tych bidaczkach.
Jutro postaram się pstryknąć zdjęcia maluchom.
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Wto maja 12, 2009 14:19

Dzidziu może Kotika by je wzięła?Chciała wziąć któreś od Pana Tomka ale umarły tak jak te z Żukowa gdzie też umarł białasek,któremu chciała dać tymczas.Nie można zostawić tych maluchów :(
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Wto maja 12, 2009 17:47

Witam i od razu przepraszam za mały off topic :)

Kilka dni temu na moim koncie bankowym pojawiła się wpłata od Waldemara. Było to 80 złotych, jakie zostały z pieniędzy, które forumowicze wpłacali mu na kuźniczanki (niektórzy pewnie wiedza o co chodzi ;)).
Ponieważ kuźnicowe kotki już dawno są na swoim, więc pieniądze te przelałam na wasze konto.

Po co to napisałam? Zastanawiałam się czy w ogóle napisać ten post, ale w końcu stwierdziłam, że tak będzie chyba jednak bardziej fair w stosunku do Waldemara, gdyż „kuźnicowe” kwestie finansowe budziły swego czasu sporo emocji ;)
Obrazek

Magomi

Od: Wto maja 06, 2008 11:48

Post » Wto maja 12, 2009 17:52

Magomi wielkie dzięki,że o nas pomyślałaś :D
Bardzo nam są potrzebne te pieniądze chociażby na operację kotka z wyrwanym pazurem
:1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

[poprzednia][następna]