Długowłose TRI i inne puchate maluchy z Warszawy szukają dom

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro maja 06, 2009 8:02

Witaj Iwonko.
Wczoraj podesłałam Gosi zdjęcia Fridy do wstawienia, niebawem ją zobaczysz.
Ty się zapewne na tym znasz, ale ja z panienkami nie mam doświadczenia, czy to możliwe, żeby ruja zmieniła zachowanie o 180 stopni?Bardzo zrobiła się głośna, strasznie wypłakuje i nie opuszcza nas na krok.Chodzi za nami wszystkimi jak pies a nie daj boże jakby jej ktoś drzwi przed nosem zamknął.
Wyobraż sobie ,że jak tylko usiąde już mi wskakuje na kolana.I to ta sama panna obrażalska, nietykalska.Nie mogę się nadziwić.Teraz jej zachowanie nazwałabym wręcz namolnym.
Jesli chodzi o brojenie ,to jej się nie zmieniło, w tej sprawie wierna sobie.
Powiedz mi jak Pumka, została u Ciebie?Nadal szukasz dla niej domu, czy juz jesteś na amen związana?Ach i jeszcze tak sobie pomyślałam, byłaś może w tej fabryce, skąd były kociaki?Matka fridy pewnie znowu zaciążona o ile przetrwała zimę.

karolinajeske

Od: Sob lut 21, 2009 19:07

Post » Śro maja 06, 2009 10:02

W sumie mam jeszcze jedno spostrzeżenie a propos Fridy. Zaczynam powątpiewać w jej korzenie perskie. Czy wam się nie wydaje że jednak z kształtu głowy ,nosa, i przede wszystkim z charakteru to nie jest mix z angorą turecką?Ja to widzę coraz wyrażniej, bo zmieniła się teraz jak podrosła, ma bardzo kościsty , wydłużony pyszczek.Gośka wsadzaj te zdjęcia :lol:

karolinajeske

Post » Śro maja 06, 2009 10:21

Jestem w pracy, Karolina. Siedzę na Macu, gdzie nie mam programu do zmniejszania zdjęć, a wysłałaś je wielkie, więc musisz poczekać :twisted:

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Śro maja 06, 2009 11:44

Karolinko, bardzo się cieszę z tak wspaniałych wieści.

Te objawy to typowa ruja, nawet największa cholera zamienia się wtedy w potulnego kociaka, to trzeba przetrwać, a potem od razu na zabieg.

Myślę ,że z psocenia też wyrośnie, koty uspokajają się jak dorośleją, robią się bardziej leniwe.

Ja na początku swojej przygody z kotami miałam każdą noc nie przespaną tak wariowały, a teraz przy starszych kotach i te maluchy są spokojniejsze.

Pumka cały czas koczuje u mnie, pięknie urosła, ma trochę starszą, też czarną koleżankę do zabawy, świetnie się dogadują.

Na tym etapie myślę, że jeszcze mogłabym ją oddać, ale chętnych brak.

Teraz jest bum na małe kocięta ,może i dobrze, bo trzeba dać maluchom szansę na lepszy start niż ulica czy nie daj Boże jakieś inne koszmarne miejsca.

Co do rasy to nie pomogę bo się nie znam, może ktoś mądrzejszy, jak zobaczy zdjęcia.

Proszę, odzywaj się do nas sama, a nie tylko na wezwanie z wątku.

Ucałuj mocno pięknotkę.

Sprawdzę jej miejsce urodzenia czy nie ma kociąt.

Pozdrawiam Iwona

iwona.krystyniak

Od: Nie lis 30, 2008 23:00

Post » Śro maja 06, 2009 13:01

jasne, że sie będę częściej odzywać.Teraz w pracy mam już regularny dostęp do netu, będzie mi owiele łatwiej. A Pumke chętnie bym sobie obejrzała, mówiłaś kiedyś, że też ma dłuższą śierść, ciekawam jak się zmieniła
całusy
Kociaki Gośki tez bym pooglądała

karolinajeske

Post » Czw maja 07, 2009 22:04

Voila! Obrazek Obrazek Obrazek

gosiar

Post » Czw maja 07, 2009 23:10

Ale piękna, taka dumna i poważna, ale ta dzikość w oczach nareszcie zniknęła.

Prześliczna koteczka, szkoda tylko, że tak mało zdjęć, prosimy o więcej.
Karolinko masz prawdziwe piękno w domu, jak tu się na nią gniewać za te psoty.

Gosia dzięki za wstawienie zdjęć.

iwona.krystyniak

Od: Nie lis 30, 2008 23:00

Post » Czw maja 07, 2009 23:29

Mam więcej zdjęć, będę je wklejać sukcesywnie.

gosiar

Post » Czw maja 07, 2009 23:32

Obrazek Obrazek

gosiar

Post » Pt maja 08, 2009 8:38

Gosiu dzięki bardzo, o ile nie sprawia to kłopotu to za jakiś czas podeśle coś nowego.
A wy kobitki piejcie, jaka królewna wyrosła ze świnki morskiej 8)

karolinajeske

Post » Pt maja 08, 2009 9:35

Jasne, możesz podsyłać. Ale mogę tez powiedzieć, jak to zrobić :) Wchodzisz na stronę upload.miau.pl Ładujesz zdjęcia, a potem tylko kopiujesz do nich linki i wklejasz do wątku.

gosiar

Post » Pt maja 08, 2009 11:45

No to próbuje, ale niebardzo w siebie wierzę, mam wyjątkowy talent do zadań komputerowo-technicznych :lol:

karolinajeske

Post » Pt maja 08, 2009 11:53

Nic z tego to jest skomplikowane, szkoda komputera, bo zaraz zaczne się na nim wyżywać.Cóż cioteczki brak talentu..

karolinajeske

Post » Wto maja 12, 2009 7:51

Cisza jak makiem zasiał..Cioteczki forumowe.

Frida rujkuje coś długo już, uszy więdną. Ale za to anioł jeśli chodzi o kontakty społeczne. No i jestem w pełni łask, ukochana pańcia. Tak to się u księżniczki zmienia- kalejdoskop.Wczoraj była wpadka niestety, kupka i siusiu w łóżku.Przyczyny nieznane, ale z miny widziałam ,że świetnie wie że to fatalne i było jej wstyd. :oops:

Jak Puma, Iwonko pokaż małą i opowiedz co w stolicy.

karolinajeske

Post » Wto maja 12, 2009 10:49

Obrazek
Chyba mi się udało, zaraz sama sprawdze.Powinna ukazać się Friducha

karolinajeske

[poprzednia][następna]