Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
mirka_t pisze:Działanie furminatora na moich kotachhttp://www.vimeo.com/4095447 .
Z furminatorów Vivog są chyba 2 rozmiary. Dla kotów nadaje się mały. Mam wersję z grzebieniem ponoć obrotowym jednak jego zęby są nieruchome. Być może chodzi o możliwość schowania grzebienia poprzez jego obrócenie.
kinga w. pisze:Jedno mnie zastanawia... Czy to usuwa tylko wyłażący już podszerstek, czy działa podobnie jak filcak (trymer) wycinając włos. Filcakiem można kota wyczesać do łysego... Moje kociska raczą uznawać jedynie szczotkę podobną do ludzkiej - nawet typowy grzebień dla długowłosych jest atakowany. Szczotkę akceptują mrucząco i szczotka wyciąga kłęby kłaków, zwłaszcza z Miyuki. Grzebień aż tyle nie wywlekał.
kinga w. pisze:I na takie kudłate z włosem rzędu 15cm?
mirka_t pisze:Na moich "persach" furminator się nie sprawdza.
tillibulek pisze:....
"Jak działa FURminator?
FURminator deShedding Tool to przyrząd do usuwania podszerstka. Dzięki zastosowaniu specjalnego "ostrza" zatopionego w plastiku wyciąga podszerstek bez niszczenia czy ucinania włosa okrywowego. Korzystanie z niego jest bardzo proste. Używaj go tak, jak szczotki i czesz swojego pupila regularnie."
....
PcimOlki pisze:tillibulek pisze:....
"Jak działa FURminator?
FURminator deShedding Tool to przyrząd do usuwania podszerstka. Dzięki zastosowaniu specjalnego "ostrza" zatopionego w plastiku wyciąga podszerstek bez niszczenia czy ucinania włosa okrywowego. Korzystanie z niego jest bardzo proste. Używaj go tak, jak szczotki i czesz swojego pupila regularnie."
....
Typowo marketingowy opis i demonstracja skutków działania. Mnie interesuje mechanizm działania powodujący większą skuteczność od szczotki drucianej, oraz na czym polega "specjalność" ostrza. No nic - poszukam sobie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot], NathanSeath i 75 gości