Tymek, biało-bury chłopiec z Krakowa

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 10, 2009 20:49

Witam wszystkich serdecznie i chcę opowiedzieć co robiłem wczoraj.
Ostatnio Felek często otwiera swoją klatkę. Wczoraj dopiero domyśliłem się, dlaczego on to robi.
Po prostu jego klatka jest duża i może zmieścimy się w niej razem? Postanowiłem spróbować.

Obrazek
Z wejściem wcale nie miałem problemów.
Obrazek
Przedyskutowaliśmy, z której strony mam mieć głowę

Obrazek
i Felek zawołał Duże, czy tak może być?

Obrazek
Jednak doszlismy do wniosku, że jak się odwrocę, to będziemy mieć wszystko na oku.
Całkiem przyjemnie było u Felka ale jednak czułem się tam gościnnie i czas było zakończyć wizytę.
Po krótkiej wymianie zdań

Obrazek
opuściłem to urocze miejsce.

Potem nadarzyła się okazja poinformowania Dużych, że też jestem gotowy do podróży.

Obrazek
Niestety, to był fałszywy alarm. Torba miała być schowana do szafy.

Po dniu pełnym niespodzianek, z przyjemnością udałem się do łóżka.
Obrazek
Tak Wam, jak i sobie życzę miłych i spokojnych snów :kotek: :1luvu: :lol:
Obrazek
~~w moim domku w Bochni~~

Bodzia

Od: Wto gru 02, 2008 23:01

Post » Wto mar 10, 2009 21:03

Tymuś, ale masz przeżycia! Fajnie, że Felek taki gościnny :D Słodki kotecek z Ciebie, Tymuś :1luvu: Mizianki dla Ciebie :D

nanetka

Od: Sob maja 24, 2008 20:44

Post » Czw mar 12, 2009 13:32

Ale słodko :) Gratulacje dla Pańć i dla wspaniałego gościnnego Felka :) super fotoreportaż :ok:
A ja będę DT jak dorosnę...

_Elza

Od: Wto maja 06, 2008 17:22

Post » Sob kwi 04, 2009 21:38

Tymek, co u Ciebie? :D

nanetka

Post » Czw kwi 09, 2009 17:48

Witamy wszystkich :)
Tymek spędza obecnie dużo czasu na polu na spacerkach, więc nie miał kiedy pisać na forum :P Z wiekiem staje się coraz bardziej zuchwały! Ostatnio roztargał opakowanie kaszy mannej i bawił się nią po całym domu, wyjął sobie chlebek i dla zabawy go poobgryzał, przewrócił flakon itd. itc... :twisted:
Nadal udaje Spidermana i wspina się po drzwiach. Ostatnio nauczył się baaardzo głośno miauczeć, czym domaga się coraz częstszych spacerów. Po polu chodzi coraz pewniej, chociaż dalej panicznie boi sie psów.
Uwielbia się przytulać, zwłaszcza wchodzić do łóżka :) Także, nawet jak coś zbroi, nadrabia łasząc się.
Pozdrawiamy serdecznie!
Wesołych, miauczących świąt!!! :kotek:
Obrazek
Tymcio by ~inka~

inciula

Od: Czw gru 04, 2008 21:20

Post » Pt kwi 10, 2009 11:11

inciula pisze:Witamy wszystkich :)
Ostatnio roztargał opakowanie kaszy mannej i bawił się nią po całym domu, (...)

Miałyscie coś w rodzaju Bożego Narodzenia ze sniegiem... z tego co piszesz, to na brak zajęć przy Tymku narzekać nie możecie !

Pozdrawiamy i życzymy spokojnych Świąt, a dla Tymcia specjalne głaski !
Koto-kaś
Obrazek

ogrodniczka65

Od: Śro paź 25, 2006 12:27

Post » Pon kwi 13, 2009 17:17

To ja życzę udanych i bezpiecznych spacerków :D Mam nadzieję, że w szeleczkach :wink:

nanetka

Post » Wto maja 05, 2009 21:37

Zagląda tu ktoś? :roll:

nanetka

Post » Sob maja 09, 2009 12:16

Ja zaglądam... iwiem, że _Elza takoż :)
Ale co nam z zaglądania jak Tymcio leniuszek do pisania jest ?
Tymek, klawiatura pod łapy i do roboty !
Koto-kaś
Obrazek

ogrodniczka65

Od: Śro paź 25, 2006 12:27

Post » Sob maja 09, 2009 21:22

ogrodniczka65 pisze:Ja zaglądam... iwiem, że _Elza takoż :)
Ale co nam z zaglądania jak Tymcio leniuszek do pisania jest ?
Tymek, klawiatura pod łapy i do roboty !

No właśnie Tymek! Bierz się do pisania jak się pańciom nie chce :twisted: :wink:

nanetka

Post » Nie maja 10, 2009 18:17

Hehe :D Co prawda to prawda. Leniuchy z nas (Tymek też się przyznaje) ;)
Pogoda coraz ładniejsza, więc Timonek bardzo chętnie wyrywa się do spacerków :) oczywiście w szeleczkach. Często skacze po drzewach. Nie wspominam już o wiewiórkach, ptakach i owadach (a zwłaszcza muchach, które zresztą zjada zanim zdążymy zareagować)- goni je ile wlezie. Właśnie poluje na komara.. :lol: :lol: :lol: Wygląda to przezabawnie. Skacze po całej szybie i próbuje go złapać- biedny nie wie, że on jest po drugiej stronie :twisted: Oprócz tego przybył na wadze z czego bardzo się cieszymy. Niezły juz z niego klocek, chociaż nadal trzyma linię! :P Wciąż przyjaźni się z Felkiem, a pod naszą nieuwagę od razu wpakowuje mu sie do klatki. Uwielbia jeść, przytulać się i głaskać :):) Śpi z nami w łóżkach, udając człowieka (dla niepoznaki przybiera taką samą pozycję jak śpiący- włącznie z głową na poduszce) :twisted: :twisted: Przestał sikać do kołdry odkąd zabarykadowałyśmy tył wersalki. Nie ma mowy o wyjściu z domu bez wcześniejszego czułego pożegnania z Tymusiem. Jeśli warunek nie zostaje spełniony- Kociak daje baaaardzo miauczący koncert. W efekcie słychać go z 2. piętra aż na parterze :PP Jest strasznym pieszczochem, towarzyszy nam na każdym kroku. A jaki zazdrośnik! Wystarczy przez chwilę o nim zapomnieć. Albo np. jak wracamy ze szkoły- wtula się nam w twarze tak mocno, że prawie mamy odciski :) :P Ponadto niezły z niego urwis. Nie wiem, co ma do konwalii, ale spadły juz 3 razy ze stołu, przy czym przy trzecim rozbił się flakon. Zostały przeniesione do kuchni i z braku innych egzemplarzy- wstawione do słoika. Trochę sie przeliczyłyśmy- Tymek i tak nie dał im spokoju, więc musiały wylądować w koszu. Nie lepiej skończył kurczaczek wielkanocny. Został brutalnie wytaszczony po całym pokoju, obdarty z piórek, a koszyczek, w którym siedział- obecnie stanowi jedną z ulubionych zabawek mordercy :) Timon serdecznie pozdrawia i obiecuje, że w przerwie między spacerkami będzie pisywał do swoich Ukochanych Cioć!!!! My też postaramy sie dotrzymać obietnicy :) Jeśli mama zdąży, dzisiaj doda zdjęcia Naszego Kocura ;D Wielkie mizianki!!! :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek:
Obrazek
Tymcio by ~inka~

inciula

Post » Pon maja 11, 2009 11:23

Uważajcie na konwalie. Są potwornie trujące. Wystarczy wypić wodę w której stały. Lepiej ustawcie je tam gdzie wejść nie może.

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Pon maja 11, 2009 19:37

Trzymamy za słowo, że relacje będą :D

nanetka

Post » Sob maja 23, 2009 15:41

:) niestety mamy przerwy w dostawie internetu- powód: remont bloku.... nie złoście się więc..! pozdrowienia! :):)
Obrazek
Tymcio by ~inka~

inciula

Post » Śro maja 27, 2009 19:49

Nie złościmy się. My remontu bloku nie mamy a net też szwankuje :evil:

nanetka

[poprzednia][następna]