TRAGEDIA 63koty eksmitowane z mieszkania- błagam o pomoc! II

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 08, 2009 12:05

Etka pisze:Los tych kotow zależy tylko od nas!!!

Na nas czekaja z nadzieja: Fabia, Miki, Wojtek, Pixie, Albi, Dixel, Aramis, Marcysia, Nela , Rokita, Niunia, Lulu i dziczki, które nie maja nawet swojego imienia.

Te koty maja tylko imię... i norę ,w której mieszkają, brak weta, kiepskie jedzenie i nic więcej...

One mają tylko nas....nikogo wiecej...

I możemy albo pozwolić im umrzeć zapomnianym, albo jednak coś zmienić !

to co napisała Etka jest celem obecności nas tutaj, na tym wątku, obecności w Przyborówku i w ogóle na forum :!:

dopisałam Pixie, bo ona nadal nie ma domku

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Pt maja 08, 2009 12:21

Moge odebrac Paprocha i umiescic go u mojej mamy. Jezeli Nina sie zgodzi na jego miejsce moze jechac czarnulka. Pobyt jest w klinice oplacony do niedzieli. W pniedzialek moge zrobic wymiane.

Co do ogloszen Etko bardzo prosze wyslij mi na maila podam na pw zdjecia i tresc ogloszen. Wszystkie koty wystawie.

Moge tak pomoc. Do przyborowka jezdzic nie bede jezeli nie moge podjac zadnej decyzji w sprawie karmy i dlaszego leczenia kociakow. Nie bede patrzec na koty potrzebujace pomocy bezradnie. Tego zrobic nie moge bo tez jestem wrazliwa.
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Pt maja 08, 2009 12:25

One Aga allegro, adopcje org i alle gratke maja.
przydaly by sie nowe ogloszonka na innych stronach..wrzucilabys na miau adopcyjna??

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Pt maja 08, 2009 12:30

Etka pisze:One Aga allegro, adopcje org i alle gratke maja.
przydaly by sie nowe ogloszonka na innych stronach..wrzucilabys na miau adopcyjna??

Chetnie ale nie umiem...
Obrazek

aga9955

Post » Pt maja 08, 2009 12:38

aga9955 pisze:

Chetnie ale nie umiem...

napisze Ci pw z instrukcja, i bylabym wdzieczna gdyby ogloszenia Wojtka i Mikiego mogly byc na Ciebie, bo odciazyloby mnie to bardzo, w ewentualnych rozmowach z domkami.
Zaraz zmieniam tez Olafa i Trixi na Animalie.

jest pare ogloszen ktore by sie przydaly na
http://www.cafeanimal.pl/
http://www.kupsprzedaj.pl/
http://animalia.pl/ogloszenia.php?zwier ... 3godnDvwbQ

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Pt maja 08, 2009 12:48

aga9955 pisze:Moge tak pomoc. Do przyborowka jezdzic nie bede jezeli nie moge podjac zadnej decyzji w sprawie karmy i dlaszego leczenia kociakow. Nie bede patrzec na koty potrzebujace pomocy bezradnie. Tego zrobic nie moge bo tez jestem wrazliwa.

Aga przepraszam ale muszę ;)
normalnie mnie osłabiasz :roll:
ja nie mówiłam nigdy, że nie masz głosu
została zakupiona karma (w części taka jak polecałaś) po naradzie między dziewczynami, które są na miejscu w Przyborówku i wiedzą co potrzeba ( Ty przecież też 8) )
a możliwościami finansowymi
jest zamówione 50 na 100 (dobre*gorsze)

mnie zależy na tym aby patrzeć globalnie ile mamy kasy i jak ja najlepiej wykorzystać !!!

i naprawdę nie potrzebnie ciągle jesteś egocentrykiem
ja nie będę tego i ja nie będę tamtego, ciągle tylko ja, ja
o koty chodzi :!:

przepraszam ale zapytam (wścibsko ;) )spod jakiego Ty jesteś znaku zodiaku 8)
Obrazek

Ania Z

Od: Śro lip 07, 2004 10:34

Post » Pt maja 08, 2009 12:48

jerzykowka pisze:
aoi neko pisze:
jerzykowka pisze:
Aoi, wielkie dzieki za to, ze zdecydowalas sie jechac :!: Dostalam przed chwila wiadomosc, ze jest szansa, ze Modjeska bedzie w weekend w Poznaniu i dalej do Warszawy (z kotkami z Boguszyc). Czy mam sie z nia kontaktowac, czy juz nie bedziesz zmieniac planow?

Ja nie biorę Misi przy okazji swojego wyjazdu, tylko jadę do Warszawy,żeby małą zawieźć. Jeśli masz kogoś kto jedzie do Wawy, może ją wziąć i jeśli można to organizacyjnie załatwić bez jakiegoś stawania na głowie to oczywiście się na to piszę. Ale jeśli mają być z tym jakieś kłopoty czy nieporozumienia to Misie zawiozę.
Podejmij decyzję i proszę daj mi dzisiaj znać.

Zaraz napisze PW do Modjeski, jak tylko mi odpowie dam Ci znac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aska jeśli to ma być załatwianie transportu na nowo to nie ma takiej potrzeby.Szkoda czasu i zawracania głowy czymś co jest już załatwione.
Ja zawiozę Misie i nie ma już o czym mówić.

Przy okazji przypominam,że mogę też zabrać drugą czarnuszkę lub innego kota jeśli będzie dla nich domek.

aoi neko

Od: Śro cze 18, 2008 16:44

Post » Pt maja 08, 2009 12:51

rozumiem, że jutro z mną jedzie Etka i Ania
jest jeszcze miejsce .... może ktoś się skusi.... Zabers masz jutro w planch Przyborówko

chętnych zgarniamy po drodze
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Pt maja 08, 2009 12:52

Doczytałam wszystko. Wydaje mi się że zmęczenie z Was dziewczyny wychodzi i stąd te niedomówienia. Trzeba to wyciszyć, zrobiłyście już tak dużo dla tych kotów...

W sprawie karmy Etka uważam że masz rację. Wg mnie lepiej dla kota zjeść np 100 gram dobrej karmy typu Bozita niż 200 jakiejś marketowej gdzie większość to jakieś wypełniacze.

Asia napiszę tak, jeśli ktoś zdecydował o przelaniu pieniążków na konto Twoje a nie fundacyjne zrobił to z jakiegoś powodu, jest do nich szybszy dostęp i łatwiej z nich skorzystać jeśli jest pilna potrzeba pomocy kotom. Skoro darczyńcy zdecydowali że pieniążki przelali do Ciebie uważam że tak powinno zostać, wpłacający sam decyduje gdzie przelewa i dlaczego właśnie tam, to tyle.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pt maja 08, 2009 13:02

aga9955 pisze:Moge odebrac Paprocha i umiescic go u mojej mamy. Jezeli Nina sie zgodzi na jego miejsce moze jechac czarnulka. Pobyt jest w klinice oplacony do niedzieli. W pniedzialek moge zrobic wymiane.

co do Paproszka
ma on zapewniony wikt i opierunek przez FKP do czasu adopcji
jutro idzie do vet na kontrolę, ogólnie jego stan na "oko" jest zadawalający
Nina niestety nie może zabrać teraz żadnego innego kota, bo sami czekamy na wolne miejsce z Kotkami (+9 młodych) z interwencji
sprawa jest poważna i mamy problemy z DT
Obrazek

Ania Z

Od: Śro lip 07, 2004 10:34

Post » Pt maja 08, 2009 13:05

Petka-P1 pisze:rozumiem, że jutro z mną jedzie Etka i Ania
jest jeszcze miejsce .... może ktoś się skusi.... Zabers masz jutro w planch Przyborówko

chętnych zgarniamy po drodze

Uff. Jestem. Od rana siedziałam u dziekana, a potem Internet mi siadł, więc jestem o jakieś 3 strony do tyłu.
Nie mogę pojechać. :(
Wczoraj wreszcie po trzech miesiącach walki z grzybem zaszczepiłam Gluśka (takie, wiecie drugie obowiązkowe "na wszystko") i (jak mi wet przykazał) muszę odczekać kwarantannę (czyli gdzieś do 20.05), żeby mu czegoś nie przywlec.
Wszystko inne poza jazdą zrobię, przygotuję jak będzie trzeba, odbiorę. Piwniczka do dyspozycji, ,maszyna działa, nigdzie się nie wyprowadzam. :wink:
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Pt maja 08, 2009 13:36

Ania Z pisze:
aga9955 pisze:Moge tak pomoc. Do przyborowka jezdzic nie bede jezeli nie moge podjac zadnej decyzji w sprawie karmy i dlaszego leczenia kociakow. Nie bede patrzec na koty potrzebujace pomocy bezradnie. Tego zrobic nie moge bo tez jestem wrazliwa.

Aga przepraszam ale muszę ;)
normalnie mnie osłabiasz :roll:
ja nie mówiłam nigdy, że nie masz głosu
została zakupiona karma (w części taka jak polecałaś) po naradzie między dziewczynami, które są na miejscu w Przyborówku i wiedzą co potrzeba ( Ty przecież też 8) )
a możliwościami finansowymi
jest zamówione 50 na 100 (dobre*gorsze)

mnie zależy na tym aby patrzeć globalnie ile mamy kasy i jak ja najlepiej wykorzystać !!!

i naprawdę nie potrzebnie ciągle jesteś egocentrykiem
ja nie będę tego i ja nie będę tamtego, ciągle tylko ja, ja
o koty chodzi :!:

przepraszam ale zapytam (wścibsko ;) )spod jakiego Ty jesteś znaku zodiaku 8)

Aniu nie odpowiem na Twoje nastepne zarzuty pod moim adresem na tym watku. Tak jak napisalam Ci w pw zadzwonie do Ciebie i wyjasnie Ci moje stanowisko.
Obrazek

aga9955

Post » Pt maja 08, 2009 13:38

Ania Z pisze:
aga9955 pisze:Moge odebrac Paprocha i umiescic go u mojej mamy. Jezeli Nina sie zgodzi na jego miejsce moze jechac czarnulka. Pobyt jest w klinice oplacony do niedzieli. W pniedzialek moge zrobic wymiane.

co do Paproszka
ma on zapewniony wikt i opierunek przez FKP do czasu adopcji
jutro idzie do vet na kontrolę, ogólnie jego stan na "oko" jest zadawalający
Nina niestety nie może zabrać teraz żadnego innego kota, bo sami czekamy na wolne miejsce z Kotkami (+9 młodych) z interwencji
sprawa jest poważna i mamy problemy z DT

ok to byla tylko propozycja.
Obrazek

aga9955

Post » Pt maja 08, 2009 13:40

Etka pisze:
aga9955 pisze:

Chetnie ale nie umiem...

napisze Ci pw z instrukcja, i bylabym wdzieczna gdyby ogloszenia Wojtka i Mikiego mogly byc na Ciebie, bo odciazyloby mnie to bardzo, w ewentualnych rozmowach z domkami.
Zaraz zmieniam tez Olafa i Trixi na Animalie.

jest pare ogloszen ktore by sie przydaly na
http://www.cafeanimal.pl/
http://www.kupsprzedaj.pl/
http://animalia.pl/ogloszenia.php?zwier ... 3godnDvwbQ

Jowita dzieki:) bede probowac jako totalny bezmozg informatyczny:) bardzo prosze o chwile cierpliwosci :D
Obrazek

aga9955

Post » Pt maja 08, 2009 14:17

Niniejszym zgłaszam ofertę transportu do Warszawy albo Łodzi albo innego miasta na trasie z Poznania. Jeśli jest potrzebny transport dla jakiegoś kota to kotobus jest jutro do jego dyspozycji. :D
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

[poprzednia][następna]