Ogłoszenia zostały pododawane wczoraj w nocy, a dzisiaj były już cztery telefony

Jedni całkiem do odstrzału (nie potrafili zrozumieć, że przy takim młodym i żywiołowym kocie okna MUSZĄ być zabezpieczone

), jedną dziewczynę skierowałam do jopop (szukała towarzystwa dla kilkuletniego grzecznego jednookiego kocurka. odradziłam skutecznie, pewnie głównie stwierdzeniem, że za sprawą Godzi miałby szanse stać się już całkiem niewidomy

), dwie pozostałe kobitki bardzo OK

Intuicja podpowiada mi, że lepszą opcją będzie ta pierwsza (ta, która nie może pogodzić się ze stratą swojego wiekowego skarba), ale druga też sprawiła całkiem dobre wrażenie... W niedzielę okaże się, czy Pani nr 1 się zdecyduje - jeśli tak, to klamka zapadnie, a Panią nr 2 skieruję do kogoś innego - a jeśli nie... Zorganizuję Pani nr 2 bardziej szczegółowe kolokwium
Tylko trochę smutne, że... Że jak pojawia się taki zjawiskowy cudak w chodliwych i unikalnych kolorach - to już pierwszego dnia ustawia się po niego kolejka... A po najcudowniejsze na świecie czarne czarciątka

, burasy, krówki, łaciatki itp. nikt się nie ustawia, chociaż mnie na przykład (pewnie z przekory

) takie 'zwykłe', typowo umaszczone koty podobają sie znacznie bardziej od wszystkich 'niezwykłych"...
No dobra, przyznawałam się już: klasyczne czarne szylkretki uwielbiam, zaraz po diabłach
- ale z rudopodobnych to tylko szylkretki wydają mi się naprawdę tak wyjątkowo piękne
Na korytarzu za drzwiami stoi w wazonie wielki bukiet konwalii... Cholerne Dranie

Bo ja tak kocham konwalie, tak upaja mnie ich zapach, tak chciałabym obstawić sobie nimi całą sypialnię, jak niegdyś bywało...
Padam, dobranoc
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie

Nunku[`] krowinko najpiękniejsza

Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]