[Białystok4]kociaki w hurcie i w detalu...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 07, 2009 7:02

aga&2 pisze

Następnie antyrobak dla Jagódki Dorotak - nawet nie plujnęła lekiem jak Reklamiątka.

Około godz.20 antyrobak został zwrócony :?
BAMBI I TROLKA
Obrazek
"Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,
nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym
dzieli się z innymi."

dorotak97

Od: Wto gru 23, 2008 11:52

Post » Czw maja 07, 2009 8:08

XmonikaX pisze:1969ak trzymam mocno kciuki za Kacperka. Wierzę, że wybrałaś mu najlepszy dom pod słońcem. Niech mu tam dobrze będzie, zasłużył sobie, krótkie życie a tyle doświadczeń i to tych niekoniecznie dobrych.

To był dwuetapowy wybór :). Pierwszą rozmowę odbyła Agata. Jak nowa właścicielka Kacpra do mnie zadzwoniła, to od razu zaznaczyła, że już przeszła wstępną selekcję :D Fajny domek, któremu nie przeszkadza, że Kacper to mały strachulec, bo Miauczyński ma podobny charakter.

Wczoraj dostałam wieści i zdjęcia:

"witamy,
na razie jest wszystko ok:)
jak Pani poszła, wyszedł z transportera i schował się pod łóżko, nasz Miałczyk go zaczepiał:) w nocy nasikał nam na kołdrę:P generalnie walczy/bawi się z Miałczykiem i nie śpią całą noc. jak podchodzimy do niego powolutku, to daje się pogłaskać i nawet mruczy. ale cięzko go wziąść na ręce, bo ucieka, boi się jeszcze trochę. ale ślicznie sie bawi jest kochany. póki co, kością niezgody jest niebieska myszka-oboje ją uwielbiają:) z korzystaniem z jednej kuwety nie ma problemu-dogadują się i wzajemnie sprawdzają, czy dobrze zakopane;) no i oczywiście dużo je, a pod jego wpływem Miałczyk także zaczął więcej jeść. bardzo naśladuje Miałczyka- wpisna sie po fotelach i skacze na szafe:) - będzie z niego niezły urwis.
acha, transporter nie jest juz potrzebny:) możemy się umówić na jego zwrócenie ale bez zawartości:)
to chyba na tyle:)
w załącziku przesyłam zdjęcia.
pozdrawiamy,
Alicja i Tomek"
Obrazek Obrazek Obrazek
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Czw maja 07, 2009 14:45

Odjechały ode mnie 2 kotki:
-Kujawianka Dziunia na pożegnanie postanowiła pozostawić swoje ślady pazurkowe na naszych dłoniach, a więc polała się krew. Można rzec, w obfitości. Brzydula i niewdzięcznica jedna!
- druga z Kujawskiej okazała się być nieco bardziej ukłądną i dość łatwo dała się umieścić w transporterku.
Szczerze podziwiam Panią Bogusię i Jej determinację w łapaniu kotek!
Naprawdę!!!
W klatce pozostałą tri o nieznanym imieniu...
Na pewno czuje się bardzo samotna.
Ale i ją czeka spokojne życie wśród swoich bliskich na Kujawskiej....

jania

Od: Sob sty 19, 2008 16:28

Post » Czw maja 07, 2009 15:03

Szprotka i ja zostałyśmy same, bo Pani Marta musiała wyjechać i wraca dopiero w niedzielę wieczorem :roll: Chciałam nalać kiciuni wody, bo rozlała, ale nie -zaczęła fukać, machać łapami no to ja się wycofałam i kićka na razie bez wody została :roll: Czekamy na Tomasza. Może wymyśli coś żebym nie musiała wsadzać ręki do klatki i dziewczynki nie stresować, a może wy macie jakiś pomysł? Jak nakarmić i napoić zwierzaka nie wkładając ręki do klatki, co? No normalnie czuję się bezradna :( Porażka. Nawet kici nie potrafiłam napoić... eh
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Czw maja 07, 2009 15:10

Luspa
Kochanie!
Wodę można wlać malutką polewaczką do kwiatków, a pokarm - o ile miseczka stoi w już klatce - podać łyżeczką lub łyżką.
Można wykorzystać jako pomoce naukowe rureczki wszelkiego typu...
Gorzej z opróżnianiem kuwety....
Nie załamuj się - bądż odpowiedzialna i dzielna....
Najważniejsza w tym wszystkim jesteś TY!
Powodzenia!

jania

Post » Czw maja 07, 2009 15:20

Właśnie przyszedł mi do głowy podobny pomysł, więc chyba będzie ok :)

Luspa

Post » Czw maja 07, 2009 18:53

Przyjechał Pan Tomasz, podszkolił, zostawił sprzęt. Już jakoś do niedzieli przeżyjemy :lol:

Luspa

Post » Czw maja 07, 2009 20:20

1969ak - dzięki takim wiadomościom nie tylko człowiek czuje się szczęśliwy, ale i jakoś świat mu różowieje! :D
Kacperek ma świetnie, kolegę ma, obu kotkom nie będzie smutno, oby tylko domu nie roznieśli na strzępy hihi :lol:
1969ak i aga&2 jesteście kochane! nawet nie wyobrażacie jakie on miał życie w 30 stopniowym mrozie, kiedy ludzie ze spółdzielni zamknęli jedyne okienko piwniczne, gdzie koty się ogrzewały i spały, kiedy zaczął przeszkadzać tak bardzo (dlatego tak się wystraszył, przeganiali go i straszyli), w bardzo bliskim sąsiedztwie parkingu samochodowego i przelotowej ulicy osiedlowej, mowię Wam-koszmar. Wziąć go szybciej nie mogłam, bo w domu czekał kotuś na wyadoptowanie, a potem mały był już tak skutecznie wystraszony, że złapanie go graniczyło z cudem. Ale warto było. Teraz wiem, że będzie mu bezpiecznie, zawsze ciepło i zawsze będzie miska pełna.Dziękuję dziewczyny, jesteście kochane!

XmonikaX

Od: Sob lut 28, 2009 20:04

Post » Czw maja 07, 2009 22:58

Dostaliśmy pieniążki od kochanej ellza 100zł i katia08 z bazarku 35 zł :D

Miło :D Zwłaszcza, że ostatnio wgłębiam się w finanse TOZowe i TOZowo sterylizacyjne i próbuję zagospodarować tak marne resztki (+ marne niestety zbiórki skarbonkowe) tak,żeby żadna lecznica się na nas śmiertelnie nie obraziła...
Byłam dziś w lecznicy Biawet - koło Cerkwi na Antoniukowskiej - pustki niestety :(
Spotkałam się też panią doktor Marią z lecznicy Medwet (ul Scaleniowa) - nowa lecznica, która będzie sterylizować na pieniążki z miasta.
Mam nadzieję, że będzie fajnie :D Tj pani doktor nie ma złudzeń co do tego,że dzikoty są przesadnie miłe (pracowała dla Animals w Bydgoszczy), i to chyba jedyna lecznica, która sterylizuje cięciem bocznym...
Ech, tyle ze spraw biurowych :D

Kota Kulka znalazła dom. To taki trochę cud bo kicia nie taka młoda, poza tym sporo jest maluchów... Tak zapewne gdyby u nas było schronisko dla kotów to by tam wylądowała i tkwiła na wieki wieków.
Pani zmarła, rodzina wystawiła kotę za drzwi - wiadomo, ludzie są jacy są...
Mam nadzieję, że kicia się przyjmie i że wszystko będzie ok
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Pt maja 08, 2009 8:28

Czegoś takiego moje oko w DT Kotkowie nr 2 nie widziało.
Kompletna demolka wszystkiego, co służyć może kotce siedzącej po sterylce w dużej klatce:
Kuweta duża do góry dnem przewrocona,
poidełko specjalne zawieszane z wodą zrzucone, wywrocone, woda wylana;
miseczka z suchą karmą na boku i tylko karmidełko z mokrą karmą na miejscu, ale z trocinami....
Nie wiedziałam, od czego zacząć sprzątanie....
A sprawczyni dumnie leży sobie w legowisku, jakby nic się nie stało.
Udało się jej pokazać, co znaczy pozbawić ją towarzystwa kociego, co zdarzyć się może, gdy się pozostawia jedną kotkę w klatce.
Mam nadzieję, że wkrótce pożegnam się z brzydką TRI Ciusią - tak ją nazwałam..

jania

Post » Pt maja 08, 2009 8:35

Z pewną nieśmiałościa wystawiłam bazarek

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=92940&highlight=

:oops: :oops: :oops:
BAMBI I TROLKA
Obrazek
dzieli się z innymi."

dorotak97

Post » Pt maja 08, 2009 12:59

Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Post » Pt maja 08, 2009 13:12

1969ak pisze

A płyty, które ja mam do wystawienia ciągle leżą

Jeśli nie masz jak ja mogę zając się wystawieniem płytek :D
BAMBI I TROLKA
Obrazek
dzieli się z innymi."

dorotak97

Post » Pt maja 08, 2009 13:42

O fajnie, dzięki. Nie będziemy mnożyć muzycznych bazarków jak wszystko może być w jednym.

Podaj proszę swojego e`maila, wyślę Ci zdjęcia i opisy.
Obrazek

1969ak

Post » Pt maja 08, 2009 13:52

1969ak wysłałam pw
BAMBI I TROLKA
Obrazek
dzieli się z innymi."

dorotak97