K-ów, Ines - FIP? :-( trzymamy kciuki koteńko!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon maja 04, 2009 21:58

Tweety pisze:ciekawe dlaczego akurat dzisiaj zadzwonił p. Jan z Kłaja, że trikolorka jest ranna, ma krew koło ogonka i cały czas się tam wylizuje? Niech ten dzień się już skończy :(

:crying:

Słuchajcie...Majka wyskoczyła na najwyższą szafę w domu, bo ona jest wysokościowiec...no i Kolik nie może tam za nią wskoczyć i tak strasznie ujada z podłogi...Obłęd mówię wam.
Trzeci raz w tym tygodniu zatkałam kibel żwirkiem... :twisted:

kastapra

Od: Nie paź 26, 2008 13:12

Post » Pon maja 04, 2009 23:31

Tweety pisze:
Tweety pisze:
Antypatyczna pisze:
Tunisia pisze:chyba muszę jeszcze raz przewertować wątki w sprawie tej kotki z niebieską obróżką bo mi to nie daje spokoju - bo mamy kotkę bo wypadku (niedowład łapek ale już jest o niebo lepiej) i dowiedziałam się że ona w chwili przyjęcia miała właśnie niebieską obróżkę,
BTW kota Antypatycznej nie ma w schronisku bo prawie codziennie to sprawdzam, w moich okolicach wrocławsko-kleparzowych też się rozglądam

Patka, podałabyś mi na pw Twój tel albo mejla, do umieszczenia w ogłoszeniach Dalii

Dziękuję.
Dziś też byliśmy,ale kota nie było.
Dużo małych bied: dwa czarne i śliczne rude maleńkie :(
I śliczny zadbany chyba domowy kot na kwarantannie-czarny zresztą (a może kotka?)-może komuś się zgubił?

jak bardzo maleńkie?

juz wiem - 2 są czarne i 3 rude, mają ok 2-3 miesięcy, może ktoś słyszał o chcących takie przygarnąć?, my nie mamy jak ich wziąć :cry:

po maluchach ślad zaginął, tak jakby ich w ogóle nie było :roll:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Wto maja 05, 2009 7:29

Wielopole obsłużone z prawej strony któryś z kotów
nie trafia do kuwety ewentualnie nie mieści się
Leon nakarmiony ale nie dałem mu pokarmu mięsnego lodówka na
na portierze zamroziła go na kość został wyjęty i zostawiony
na szafce może się rozmrozi do przyjścia Ameli na razie dostał sosik
z innego i dwie szczypawy pokarmu
Dzwoniła pani z 1000 lecia jedna jej znajoma zmarła i jak to bywa
jej kochany synuś stwierdził że on nie będzie się zajmował kotem
i wywiózł kotkę do azylu Jest to czarna drobna kotka w wieku około 5 lat
Wspólnie jest ustalone że kotka będzie miała tymczas i utrzymanie
u jednej z osób zaprzyjaźnionych do nas należy jedynie ogłoszenie jej
na forach i aukcjach oraz wyadoptowanie abyśmy szybko zadziałali
pani już wpłaciła podobno 100 złotych jak tylko dostanie druga emeryturę
postara się jeszcze wpłacić prosi o kontakt .
Kotka była leczona i obsługiwana przez weta który regularnie przychodził do domu
prawdopodobnie jest szczepiona i odrobaczana niestety brak książeczki
lub synalek nie może znaleźć
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

Post » Wto maja 05, 2009 7:55

Jestem w szoku :)
Maluchy ostatni raz karmiłam o 22 i przespały calutką noc. Andrzej je obudził przed 6 bo się martwilismy, że 8h nie jedzą.
Dziwne strasznie, ale teraz o 8 mialam znowu karmienie czyli wracamy do rytmu:)
Obrazek

Patka_

Od: Czw lut 12, 2009 16:43

Post » Wto maja 05, 2009 10:13

kto może odebrać dzisiaj po południu kota z Prokocimia i zawieźć go do Chirona na ciachnięcie? Pilne!

Tweety

Post » Wto maja 05, 2009 10:37

Ja niestety nie dam rady.
Natomiast za godzinę będę na Wielopolu. Kupię jakiegoś Gerberka i podam Leonowi + tantum verde. Mam nadzieję, że mniejsza dziś z niego sierotka.

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Wto maja 05, 2009 10:41

lutra pisze:Ja niestety nie dam rady.
Natomiast za godzinę będę na Wielopolu. Kupię jakiegoś Gerberka i podam Leonowi + tantum verde. Mam nadzieję, że mniejsza dziś z niego sierotka.

dzisiaj musimy wziąć go jeszcze na zastrzyk do Krakvetu, Kacpra do Chirona na ciachnięcie, Beksę do domu. Oczywiście elektryk też ma dzisiaj czas tylko teraz i trzeba mu dowieźć materiał. Chyba wyrzucę TŻ z pracy, bo ciągle bierze sobie wolne :twisted:

Tweety

Post » Wto maja 05, 2009 10:46

fajnie jest dostawac zdjecia szczesliwych kotow z ich nowych domów

Obrazek

Panterka
a to rude wielkie obok to Krokiet :) rezydent, ktory przyjał i pokochał sercem całym

dzisiaj jade na kolejne stawianie kregoslupa bo bol jest nie do zniesienia.Powinnam przestac jezdzic dopoki nie zrobie z nim porzadku szlagbytotrafilnormalnieno
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Wto maja 05, 2009 11:28

BarbAnn pisze:fajnie jest dostawac zdjecia szczesliwych kotow z ich nowych domów

Obrazek

Panterka
a to rude wielkie obok to Krokiet :) rezydent, ktory przyjał i pokochał sercem całym

dzisiaj jade na kolejne stawianie kregoslupa bo bol jest nie do zniesienia.Powinnam przestac jezdzic dopoki nie zrobie z nim porzadku szlagbytotrafilnormalnieno

Pantusienka moja/ nasza kochana !! :lol: :lol:

jaka ona dluuuga i czarna:P
cudnie!
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Wto maja 05, 2009 13:35

Tweety pisze:kto może odebrać dzisiaj po południu kota z Prokocimia i zawieźć go do Chirona na ciachnięcie? Pilne!

nieaktualne, poradziwszy sobie samodzielnie

Tweety

Post » Wto maja 05, 2009 14:08

W tym morzu nieszczęść finansowych mam mały kapoczek, właściwie taki pływaczek. Jakiś czas temu Ania opiekowała się psem i w zamian za tę przysługę dziś otrzyma kocią karmę dla fundacyjnych kocich gąb. Jutro zaniosę.
A ku uciesze forumowej gawiedzi napiszę jeszcze, że Pan Leon wsunął dziś ok. 35 cm3 gerbera z kurakiem i 25 cm3 conva. :)

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Wto maja 05, 2009 15:17

lutra pisze:W tym morzu nieszczęść finansowych mam mały kapoczek, właściwie taki pływaczek. Jakiś czas temu Ania opiekowała się psem i w zamian za tę przysługę dziś otrzyma kocią karmę dla fundacyjnych kocich gąb. Jutro zaniosę.
A ku uciesze forumowej gawiedzi napiszę jeszcze, że Pan Leon wsunął dziś ok. 35 cm3 gerbera z kurakiem i 25 cm3 conva. :)

super Panie Leonie! Mam nadzieję, że mój TŻ poradzi sobie z jego karmieniem, bo zastrzyki robi z zamkniętymi oczami a karmienie strzykawką to już coś dziwacznego :wink:

Każdy kapoczek na wagę złota!

Tweety

Post » Wto maja 05, 2009 16:56

Tweety pisze:
Patka_ pisze:Maluchy nakarmione - o dziwo spały ponad 3 h ! :) Boję się nocy najbardziej, te pobudki...

Maluchy rosną jak na drożdżach, nawet bez poduszki elektrycznej są cieplutkie, tak się wzajemnie grzeją:)

ze dwa-trzy razy będziesz pewnie musiała wstać :( ale jesteś bardzo dzielna!
z załatwianiem się nie mają problemów?

mjs, a nie została Ci jeszcze reklamówka z ciuchami różnymi (m.in. były tam spodnie na motor) do wystawienia na bazarek? No chyba, że uznałaś, że nic się z tego nie nada. Ale może chociaż po 5 zł ...

Damskie? :twisted:

Antypatyczna

Od: Czw wrz 07, 2006 9:45

Post » Wto maja 05, 2009 17:07

Tweety pisze:
Tweety pisze:kto może odebrać dzisiaj po południu kota z Prokocimia i zawieźć go do Chirona na ciachnięcie? Pilne!

nieaktualne, poradziwszy sobie samodzielnie

Czasem dobrze jest mieć własną firmę, a nie siedzieć od - do :twisted:
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Wto maja 05, 2009 17:10

Antypatyczna pisze:
Tweety pisze:
Patka_ pisze:Maluchy nakarmione - o dziwo spały ponad 3 h ! :) Boję się nocy najbardziej, te pobudki...

Maluchy rosną jak na drożdżach, nawet bez poduszki elektrycznej są cieplutkie, tak się wzajemnie grzeją:)

ze dwa-trzy razy będziesz pewnie musiała wstać :( ale jesteś bardzo dzielna!
z załatwianiem się nie mają problemów?

mjs, a nie została Ci jeszcze reklamówka z ciuchami różnymi (m.in. były tam spodnie na motor) do wystawienia na bazarek? No chyba, że uznałaś, że nic się z tego nie nada. Ale może chociaż po 5 zł ...

Damskie? :twisted:

tak, ale to nie typowe spodnie na motor tylko koleżanka, która jeździ twierdziła, że bardzo by się nadały jej w tym celu gdyby nie była za wysoka do nich. To jest coś do skaju podobnego, mam chyba w domu fotkę

Tweety

[poprzednia][następna]