TRAGEDIA 63koty eksmitowane z mieszkania- błagam o pomoc! II

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 04, 2009 11:21

zabers pisze:
honda11 pisze:dobrze się sprawdzają te ze steropianu, takie jak ta:

Obrazek

Z tego, co widze to żadna filozofia - tylko styropian i taśma klejąca. Zrobienie to "minuta -osiem". Tylko jak je wsadzić do tych klatek? Drzwiczki mogą być za małe. Trzeba byłoby może na miejscu pokombinować. W drodze do pracy mogę zajrzeć do "Praktikera" i zorientować się w cenie takiego "pakieciku" (bo sama taśma, to grosze), Na miejscu by się przycięło zwykłym nożem. Albo nie, już wiem! Kupić w "Castoramie" składane kartony. Widziałam takie zwykłe szaro-bure za grosze. Ewentualnie ocieplić na miejscu styropianem. Może coś takiego? Bo wożenie klamociastych budek w aucie...

sam karton z "poddupnikiem" to w chłodne letnie wieczory i noce wystarczy
będą się ogrzewać wzajemnie
a w castoramie można dokupić "ekrany" za kaloryfery
to jest 0,5 cm styropianu sklejonego z chyba aluminium ładnie trzyma ciepło, oddaje je
to jest w wałkach, łatwo tnie się nożyczkami ;)
Obrazek

Ania Z

Od: Śro lip 07, 2004 10:34

Post » Pon maja 04, 2009 11:28

No to tutię, tupię i odczyniam za powodzenie.
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Pon maja 04, 2009 11:29

Etka pisze:
aga9955 pisze:dostalam obiecujacego priva w sprawie Misi:) jedej z czarnych koteczek prosze o kciuki:)

ojej to trzymam mocniutenko kciuki by sie udalo :)
mocno! mocno! mocno!

Przyłączam się do kciuków.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon maja 04, 2009 11:37

też trzymam bardzo mocno zaciśnięte kciuki

ponieważ dopiero poniedziałek to tak na 90% wiem, że mogę w weekend jechać do Przyborówka....są wolne miejsca
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Pon maja 04, 2009 11:38

aga9955 pisze:dostalam obiecujacego priva w sprawie Misi:) jedej z czarnych koteczek prosze o kciuki:)

Mocno trzymam kciuki.

Mam w domu styropian o grubości 3 centymetrów. Umówiłyśmy się z Zabers,że jak będziemy w środę to zrobimy ocieplenie klatek przynajmniej od strony okna.

aoi neko

Od: Śro cze 18, 2008 16:44

Post » Pon maja 04, 2009 11:39

Poznałam wczoraj Paprocha

Kochany jest, oczka ma coraz ładniejsze

Mamy z Niną kilka pytań :)

1 Do kiedy on u nas ma siedzieć, była mowa o tygodniu ale jeszcze nikt z Niną się nie kontaktował odnośnie jego odbioru. Prosimy żebyscie daly znac przynajmniej dzień wcześniej bo nina nie siedzi caly dzień w domu.

2 Jak on pojedzie już do domu docelowego możemy pomysleć o wychuchaniu kolejnego ale cięzko planować cokolwiek jeśli nie wiemy do kiedy Paroszek ma u nas być.

3 Jesteśmy ciekawe dokąd on jedzie, w sensie czy dom bedzie z zwierzakami? czy osoba jest kocim nowicjuszem czy ma doświadczenie ?
I dlaczego on od razu nie pojechał do domu docelowego, z jakich powodów ?
Ostatnio edytowano Pon maja 04, 2009 17:04 przez marinella, łącznie edytowano 1 raz
NIE KUPUJ! Adoptuj

ObrazekObrazek

marinella

Od: Nie wrz 04, 2005 21:24

Post » Pon maja 04, 2009 11:48

Petka-P1 pisze:też trzymam bardzo mocno zaciśnięte kciuki

ponieważ dopiero poniedziałek to tak na 90% wiem, że mogę w weekend jechać do Przyborówka....są wolne miejsca

wstepnie sie pisze Kasiu, ale potwierdze dopiero w piatek na 100%

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Pon maja 04, 2009 12:26

marinella pisze:Poznałam wczoraj Paprocha

Kochany jest, oczka ma coraz ładniejsze

Mamy z Niną kilka pytań :)

1 Do kiedy on u nas ma siedzieć, była mowa o tygodniu ale jeszcze nikt z Niną się nie kontaktował odnośnie jego odbioru. Prosimy żebyscie daly znac przynajmniej dzień wcześniej bo nina nie siedzi caly dzień w domu.
Tel Niny 504177070

2 Jak on pojedzie już do domu docelowego możemy pomysleć o wychuchaniu kolejnego ale cięzko planować cokolwiek jeśli nie wiemy do kiedy Paroszek ma u nas być.

3 Jesteśmy ciekawe dokąd on jedzie, w sensie czy dom bedzie z zwierzakami? czy osoba jest kocim nowicjuszem czy ma doświadczenie ?
I dlaczego on od razu nie pojechał do domu docelowego, z jakich powodów ?

Marinello:) witaj

za adopcje Paprocha odpowiadam ja:) Blond Tornado pisala ze Paproch moze jechac do DS juz w polowie maja. Jezeli spieszy sie i maly ma zwolnic miejsce to oczywiscie ja napisze do Oli czy mozemy przyspieszyc adopcje. Paprocha ja odbiore i odwioze na miejsce do DS.

Maly nie pojechal do domu stalego bo chcialysmy go podleczyc, szczegolnie jego oczka. DS to mila Pani ktora miala kota. Kotek umarl z powodu podeszlego wieku i Pani zalezalo na zdrowym mlodym kocie w czarnym ubarwieniu.

TO wlasciwie wszystko na ten temat. Jezeli Nina odbierze telefon ( probowalam wiele razy dzwonic to oczywiscie podam wiecej szczegolow)

Pozdrawiam
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Pon maja 04, 2009 12:48

Ania Z pisze:sam karton z "poddupnikiem" to w chłodne letnie wieczory i noce wystarczy
będą się ogrzewać wzajemnie
a w castoramie można dokupić "ekrany" za kaloryfery
to jest 0,5 cm styropianu sklejonego z chyba aluminium ładnie trzyma ciepło, oddaje je
to jest w wałkach, łatwo tnie się nożyczkami ;)

Dzięki. W drodze do do pracy zajrzę i obejrzę te ekrany.
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Pon maja 04, 2009 13:22

zabers pisze: Albo nie, już wiem! Kupić w "Castoramie" składane kartony. Widziałam takie zwykłe szaro-bure za grosze. Ewentualnie ocieplić na miejscu styropianem.

takie będą chyba w tym wypadku odpowiednie :ok:

w Netto były budki materiałowe za 35 zł. sztuka, ale to tak na 1 góra 2 koty :roll:

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Pon maja 04, 2009 13:24

:ok: 8O

honda11

Post » Pon maja 04, 2009 19:50

aga9955 pisze:dostalam obiecujacego priva w sprawie Misi:) jedej z czarnych koteczek

.... to ode mnie :wink: .

Zaproponowałam Misieńce domek, niestety tylko tymczasowy, u mnie.

Kicia ma takie rozbrajające spojrzenie, że nie mogłam przestać o niej myśleć :wink: .

Oczywiście najlepiej, żeby znalazł się jakiś zakochany domek stały, ale o ten pewnie będzie łatwiej jak Misia dojdzie do formy.

Beata B.

Od: Pon sty 01, 2007 17:23

Post » Pon maja 04, 2009 19:53

Beata B. pisze:
aga9955 pisze:dostalam obiecujacego priva w sprawie Misi:) jedej z czarnych koteczek

.... to ode mnie :wink: .

Zaproponowałam Misieńce domek, niestety tylko tymczasowy, u mnie.

Kicia ma takie rozbrajające spojrzenie, że nie mogłam przestać o niej myśleć :wink: .

Oczywiście najlepiej, żeby znalazł się jakiś zakochany domek stały, ale o ten pewnie będzie łatwiej jak Misia dojdzie do formy.

Beato B. :1luvu: Z calych sil dziekujemy :!: :!: :!: Twoja propozycja to dla tej kotuni szansa, szansa na zycie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon maja 04, 2009 20:03

to Ci będzie nasza Misiunia tymczasową warszawianką :D

dziękujemy Beatko za szansę dla niej :1luvu:

honda11

Post » Pon maja 04, 2009 20:03

i ja rowniez bardzo dziekuje, to bardzo delikatna drobna kotusia.
ciesze sie ze dostala swoja szanse na DT :)

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

[poprzednia][następna]