Bombilla i reszta - PUMCI JUŻ NIE MA

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 30, 2009 20:15

mb pisze:Muszę się pochwalić 8)

Zdrowa, niskowęglowodanowa dieta oraz wysiłek fizyczny, polegający na biegach krótkodystansowych za rzucanymi myszkami, dały efekty:
zgrabna i lekka Bisia, jeśli tylko ma na to chętkę, SAMA wydrapuje się na szafę, aby tam sobie pospać :D :lol:

Obrazek

Rewelacja! :D
Bisia wysokościowa. :wink:
A czy inne kotki też tam wskakują?

A ja zrobiłam kotom na złość i przestawiłam szafę i teraz nie mogą na nią wskakiwać. Przedtem stała przy komodzie, to bez problemu wskakiwały. :lol:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Czw kwi 30, 2009 20:43

Kasia i Kropcia wskakują na szafę bez problemu. Tylko biedna Bisia, po ubiegłorocznych problemach z jedzeniem i związanym z nimi obżarstwem, z powodu tuszy nie była w stanie tam wejść i widać było, że zazdrości pozostałym tego, że wchodzą na szafę, kiedy tylko im się chce. Teraz wreszcie jest szczęśliwa, bo może też to robić.
A ja jestem szczęśliwa, bo otyłość i spowodowana nią niewydolność fizyczna Bisi bardzo mnie martwiły. W sumie długo to trwało, ale jednak Bisia schudła - i to wyłącznie dzięki karmie Orijen, której zresztą nie ograniczałam. Po prostu ta karma sprawiła, że Bisia przestała być obżartuchem i je akurat tyle, ile jej organizm potrzebuje. Kasi i Kropci też to dotyczy: są szczuplejsze i sprawniejsze niż wtedy, gdy jadły karmy z kukurydzą.

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Czw kwi 30, 2009 21:03

Coś musi w tym być, że koty lubią spać na wysokościach.
Może tam się czują bezpieczne?
Albo powietrze jest inne?

Ja za jakiś czas też zmienię karmę, ale dopiero jak skończą moje dziewczynki Virbagen Omega i jeszcze jakiś czas upłynie.
Musze poczytać o tym Orijenie, skoro tak jest zachwalany.
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Czw kwi 30, 2009 21:03

Skoro zdolność wskoczenia na szafę jest wyznacznikiem szczupłości kota :wink: , to Baksiu jest szczuplutki :D

A gratulacje należą się nie tylko Tobie, ale też Bisi :D

Pozdrawiamy i życzymy miłego weekendu :D Prosimy wycałowac od nas kocie brzuszki :D
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Czw kwi 30, 2009 21:28

anna09 pisze: Skoro zdolność wskoczenia na szafę jest wyznacznikiem szczupłości kota :wink: , to Baksiu jest szczuplutki :D

Widocznie jest po prostu dobrze umięśniony :lol:

anna09 pisze: Prosimy wycałowac od nas kocie brzuszki :D

Ostatnio, chyba ze względu na porę roku, dziewczyny zmieniają futerka z zimowych na wiosenne, więc żeby wycałować ich brzuszki, będę musiała zdobyć maseczkę przeciw świńskiej grypie :lol:
Nie mam odwagi na to wycałowywanie z odsłoniętą twarzą :lol:

mb

Post » Czw kwi 30, 2009 21:32

Moje koty też lubią siedzieć wysoko i obserwowac stamtąd otoczenie. Taka już widocznie kocia natura. :)

Pozdrowienia dla koteczek. Może je wyczesać, z okazji zmiany futra? ;) Lubią?

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Czw kwi 30, 2009 21:34

kasia86 pisze:Musze poczytać o tym Orijenie, skoro tak jest zachwalany.

Orijen nie zawiera kukurydzy ani innych zbóż. Poza tym wciąż jest tańszy od np. RC lub Hill'sa. Dla Bisi, która ma klasyczną, ludzką celiakię, Orijen był wybawieniem. Wraz z Orijenem skończyła się ciągła biegunka i okropne wzdęcia i Bisia robi piękne, zdrowe kupki :D

mb

Post » Czw kwi 30, 2009 21:38

weatherwax pisze:Pozdrowienia dla koteczek. Może je wyczesać, z okazji zmiany futra? ;) Lubią?

Bisia uwielbia czesanie :D Wystarczy dotknąć ją szczotką, a ona od razu zaczyna mruczeć :lol: Każdego wieczoru przeprowadzamy wyczesywanie, które wprawia Bisię w ekstazę :lol:

Natomiast Kasia i Kropcia do dzisiaj nie pojęły tego, że kot może być czesany. Kropcia bije i gryzie szczotkę, a Kasia bije i gryzie - mnie :lol:

mb

Post » Pt maja 01, 2009 18:30

Kocia majówka :D

Szczególnie zadowolona była Kasia, która - w trosce o swoją urodę - opalała swój zgrabny brzuszek :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

mb

Post » Pt maja 01, 2009 18:56

Ale się pięknie, zielono zrobiło :D

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Pt maja 01, 2009 19:07

mb pisze:Kocia majówka :D

Szczególnie zadowolona była Kasia, która - w trosce o swoją urodę - opalała swój zgrabny brzuszek :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Czego można chcieć więcej! :D
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie maja 03, 2009 9:46

:lol:
Te sterczące pośród traw i mlecza bure nóżki :lol:

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Nie maja 03, 2009 15:53

ALeż u Was zielono! Dziewczynki z pewnością zrelaksowane, bo podobno zielony uspakaja :wink: a pewnie cały weekend korzystały w ogródku z pieknej pogody :D

Pozdrawiamy Was serdecznie, a dziewczynkom przesyłamy mnóstwo mizianek i głasków :D
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Nie maja 03, 2009 19:06

anna09 pisze:ALeż u Was zielono! Dziewczynki z pewnością zrelaksowane, bo podobno zielony uspakaja :wink: a pewnie cały weekend korzystały w ogródku z pieknej pogody :D

Owszem, dziewczyny zrelaksowane maksymalnie :lol:

Cała trzydniowka była piękna i kociska spędziły bardzo miłe chwile wśród majowej roślinności :D
Zdjęć nowych nie robiłam, bo byłyby identyczne, jak te z 1 maja.
Było dokładnie tak samo:
EwKo pisze: Te sterczące pośród traw i mlecza bure nóżki :lol:

To Kasia wreszcie może dowoli spełniać swoje marzenie o tarzaniu się w trawie :lol:

Niestety, na zakończenie tego pięknego weekendu, od dwóch godzin wędzimy się (wraz z całą okolicą) w dymie z grilla moich najbliższych sąsiadów.
Cóż, wszystko ma swoją cenę - ogródek także :lol:

Życzymy wszystkim miłego, nowego tygodnia - który zbliży nas do kolejnego długiegu weekendu, ktory będzie już :wink: za 1,5 miesiąca :lol:

mb

Post » Nie maja 03, 2009 19:23

Ja teraz właśnie zgoniłam koty z balkonu, bo zaczęło śmierdzieć dymem, a ja na to cholerstwo jestem bardzo uczulona. :?

Dobrze, że przez poprzednie dni miałyście spokój. :wink:
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]