Cudne masz te zwierzaki Halbina

Ale jak oglądam te zdjęcia, to przyznam ci się nie mogę uwierzyć, że to psie mamki dla kotecka, a nie pora karmienia psów...
U moich maluszków wszystko chyba dobrze, bawią się jedzą, szaleją... Troszkę mnie niepokoi Tita, która ma mniejszy apetyt niż Toto, no i szaleje mniej. Tzn. je całkiem sporo, tylko w porównaniu z Toto wychodzi, że mniej. Ma też mniejszy brzuszek.

A może mi się wydaje?... Szaleje też nieźle, ale jest spokojniejsza niż Toto. Ciągle ma wodniste kupki - dostała taninal 1/4 tabletki, zobaczymy co dalej. Bardzo protestowała jak jej ten taninal dawałam. Przyznam, że wydawała mi się ta 1/4 taka duża, że rozkruszyłam to i takim proszkiem nakarmiłam kicię nieco na siłę prosto do paszczy. Bardzo była wkurzona, ale połknęła
Tita i Toto biegają po całym mieszkaniu jak dzikie. Tupią przy tym jak stado nosorożców.

Stryjek Pompon szczęśliwy, gania razem z nimi. Ulubioną zabawką jest myszka na wędce, choć Toto zabrał sie ostatnio za myszkę maskotkę Pompona, która jest nieco większa od niego . Natomiast dziadek Frędzel myje koteczki, bardzo dokładnie wylizując im całe ciałka ze szczególnym uwzględnieniem pyszczków. Jak to dzieci niespesjalnie to lubią, więc dziadek musi sobie najpierw kotka łapą przycisnąć i przytrzymać i dopiero może się zabrać za wylizywanie. Oczywiście maluchy po chwili sie uwalniają i wieją, a dziadek tak szybko nie biega...
Chyba jednak się przełamię i kupie te serca
Suchego dostają RC weaning immunity@digest to jest weterynaryjna karma dla kociąt od 4 tygodnia do 4 miesiąca. To chyba dobre, nie? Jedzą, ale zdecydowanie wolą mokre.
Tita uwielbia wspinać się po mnie. Włazi mi na ramię i obserwuje z wysoka świat. Bardzo jest wtedy ważna. Przytula się cudnie ociera mordką i mruuuuczy...

Toto natomiast ma ADHD i nie ma opcji posiedzenia chwilkę na kolankach.

mycie jednego brudasa

mycie drugiego brudasa
Brudasy do mycia są łapane za pomocą łap i przyciągane kiedy podchodzą zapolować na ogon dziadka Frędzla