TRAGEDIA 63koty eksmitowane z mieszkania- błagam o pomoc! II

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 29, 2009 19:46

Paproszek już w DT :)
nie obcinalyśmy mu jednak pazurków bo uznalam, że on ma tyle stresów w ostatnich 48 h, że jak mu jeszcze ten zafundujemy to nie będzie nas lubił ;)
Obrazek

Ania Z

Od: Śro lip 07, 2004 10:34

Post » Śro kwi 29, 2009 19:47

Ania Z pisze:Paproszek już w DT :)
nie obcinalyśmy mu jednak pazurków bo uznalam, że on ma tyle stresów w ostatnich 48 h, że jak mu jeszcze ten zafundujemy to nie będzie nas lubił ;)

mam nr telefonu do Niny wiec bede bezposrednio sie z nia kontaktowac w sprawie Paprocha:) dzieki ANka za pomoc:)
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Śro kwi 29, 2009 19:56

Aaaaa! Spadamy. No to do góry.

Do dziewczyn, które pojadą w weekend.
Jest (stan z wtorku):
1. Płyn do mycia
2. rękawiczki gumowe
3. posłanka (w przedsionku do naszej kociarni przy puszkach z jedzeniem) Przy okazji - weźcie co jest do prania (i od razu napiszcie kto je ma i kiedy wrócą - giną na potęgę, czort wie co się z nimi dzieje)
4. małe (35l.) worki na śmieci
5. Szmatki większe (powinno coś jeszcze być w dużej metalowej puszce - na stole po lewej)
Brak:
1. ręczniki papierowe
2. duże worki na śmieci

Weźcie na wszelki wypadek jakiś nóż, scyzoryk, otwieracz do puszek - w niektórych puszkach łamią się "zawleczki".
W razie gdyby było potrzebne - w torbie z lekarstwami zostawiłam kaftanik posterylkowy dla kota. To ostatnie piszę na wyrost, bo nie ma żadnych wiadomości odnośnie weta i nie wiem, czy kaftanik został już wykorzystany, czy nie.
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Śro kwi 29, 2009 20:03

honda11 pisze:Etko czy Ania nazwana przez zabers Nową Szczęśliwa Posiadaczką (NSP) dołączy do naszego forum?
Było by nam baaaaardzo miło!

Aniu witamy :balony:

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Śro kwi 29, 2009 20:40

aga9955 pisze:

mam nr telefonu do Niny wiec bede bezposrednio sie z nia kontaktowac w sprawie Paprocha:) dzieki ANka za pomoc:)

ok, Nina zadba o małego :)
i nie przesadzaj :oops:
a ja wracam do mojej stałej funkcji :( mistrza biurokracji, ale niestety ktos musi to robić :roll:

ale oczekuję informacji o Paproszku, bardzo sie zaprzyjaźniliśmy podczas dzisiejszego sadzenia pelargoni 8) :lol:

a i goraco witam nowy DT :D i DS Annę NSP :love:
Obrazek

Ania Z

Od: Śro lip 07, 2004 10:34

Post » Śro kwi 29, 2009 21:04

Droga Jerzykowko,
zawiadamiam, że Rysiu ma się dobrze :P
Dbam o niego; tulę i pielgnuję. Już nawet moi rezydenci się go mniej boją
:wink:
Joasia, pomimo, że zabiegana i zaaferowana Anielką, pamieta i dba o wszytkich

Rysiu jest u nas od 10 dni. Niczego się nie bał. Już pierwszego dnia obejrzał wszystkie kąty, skorzystał z kuwety, po czym postanowił przywitać się z moimi kotami. To je przeraziło-kot, który niczego się nie boi 8O I we trzy uciekły :lol: Bały się go jeszcze kilka dni, a respekt czują do teraz ( Michał ma 7kg, Miau 4, Agatka-3 a Rysiu 2,7 :lol: :lol:). To nie było zamiarem Rysia, bo lubi towarzystwo kotów.
Poza tym, że Rysiu rządzi, to czesto je. Chyba czasem było krucho z jedzonkiem :( Moja metoda na takie "traumy"- dać jedzonka pod dostatkiem, aby kot poczuł zaufanie, że nie nigdy mu nie zabraknie.
Poza tym pielęgnuję mu oczko, uszka. Ryś we własnym zakresie zajął się futerkiem :wink:

Zdjęć nie mam, bo niestety nie potrafię zrobić zdjęć czarnemu kotu :roll:

miyoshi

Od: Sob maja 03, 2008 19:26

Post » Śro kwi 29, 2009 21:16

serdecznie dziekuje za wiesci od Pawla, Ani NSP oraz koperatki.
To miod na serce :)
Te koty wszystkie odzywaja :)

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Śro kwi 29, 2009 21:26

Po to je wzieliśmy. Żeby odżyły. :D

miyoshi

Od: Sob maja 03, 2008 19:26

Post » Śro kwi 29, 2009 21:32

Ania Z pisze:
aga9955 pisze:

ok, Nina zadba o małego :)
i nie przesadzaj :oops:
a ja wracam do mojej stałej funkcji :( mistrza biurokracji, ale niestety ktos musi to robić :roll:

ale oczekuję informacji o Paproszku, bardzo sie zaprzyjaźniliśmy podczas dzisiejszego sadzenia pelargoni 8) :lol:

a i goraco witam nowy DT :D i DS Annę NSP :love:

Ale ja tylko podziekowalam za dostarczenie i przechowanie :) mojego wybranca:) ktory wdziekiem i czarem ujal mnie zaraz przy pierwszej wizycie w Przyborowku:) tym bardziej sie ciesze ze ma DS i tymczasowy dom u Niny ktora jest doswiadczona i go odchucha:)
Obrazek

aga9955

Post » Śro kwi 29, 2009 21:38

koperata pisze:Droga Jerzykowko,
zawiadamiam, że Rysiu ma się dobrze :P
Dbam o niego; tulę i pielgnuję. Już nawet moi rezydenci się go mniej boją
:wink:
Joasia, pomimo, że zabiegana i zaaferowana Anielką, pamieta i dba o wszytkich

Rysiu jest u nas od 10 dni. Niczego się nie bał. Już pierwszego dnia obejrzał wszystkie kąty, skorzystał z kuwety, po czym postanowił przywitać się z moimi kotami. To je przeraziło-kot, który niczego się nie boi 8O I we trzy uciekły :lol: Bały się go jeszcze kilka dni, a respekt czują do teraz ( Michał ma 7kg, Miau 4, Agatka-3 a Rysiu 2,7 :lol: :lol:). To nie było zamiarem Rysia, bo lubi towarzystwo kotów.
Poza tym, że Rysiu rządzi, to czesto je. Chyba czasem było krucho z jedzonkiem :( Moja metoda na takie "traumy"- dać jedzonka pod dostatkiem, aby kot poczuł zaufanie, że nie nigdy mu nie zabraknie.
Poza tym pielęgnuję mu oczko, uszka. Ryś we własnym zakresie zajął się futerkiem :wink:

Zdjęć nie mam, bo niestety nie potrafię zrobić zdjęć czarnemu kotu :roll:

co tu duzo gadac....dziekujemy.....w imieniu kotow:)
Obrazek

aga9955

Post » Śro kwi 29, 2009 21:47

koperata pisze:To je przeraziło-kot, który niczego się nie boi 8O I we trzy uciekły :lol: Bały się go jeszcze kilka dni, a respekt czują do teraz ( Michał ma 7kg, Miau 4, Agatka-3 a Rysiu 2,7 :lol: :lol:).

Czyli... nie tylko "małe jest piękne", ale i "mały może więcej" :smiech3:

Określenie "we własnym zakresie" - bezcenne. Kupuję! :smiech3:
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024

zabers

Post » Śro kwi 29, 2009 21:49

Etka pisze:Te koty wszystkie odzywaja :)

O tak! Koty już oswojone, wygłaskane. Zwłaszcza Olaf, który przewraca się na plecy i wręcz domaga się głaskania :D Oczywiście sam nie wyszedł, ale nie żałuje na pewno :) No i oba załatwiają się sprawnie do kuwety.

Ciekawe, że Trixi poza kryjówką nie za bardzo toleruje swojego kolegę.

Paweł Pe

Od: Śro kwi 29, 2009 10:59

Post » Śro kwi 29, 2009 21:55

Paweł Pe pisze:
Etka pisze:Te koty wszystkie odzywaja :)

1. O tak! Koty już oswojone, wygłaskane. Zwłaszcza Olaf, który przewraca się na plecy i wręcz domaga się głaskania :D

2. Ciekawe, że Trixi poza kryjówką nie za bardzo toleruje swojego kolegę.

ad. 1. Tak to jest z ... facetami :ryk:
ad. 2. Pod szafą omawiają szczegóły "szczwanego planu", a na forum publicznym - "pozoracja pola walki dla zmylenia przeciwnika". :smiech3:

zabers

Post » Śro kwi 29, 2009 21:58

Wspaniale się czyta takie wiadomości z domków :D
Pawle, Trixi była w innej klatce niż Olaf, może dlatego nie bardzo go toleruje.
Albo jest zazdrosna o nowych dużych :D

aoi neko

Od: Śro cze 18, 2008 16:44

Post » Śro kwi 29, 2009 22:03

Paweł Pe pisze:
Ciekawe, że Trixi poza kryjówką nie za bardzo toleruje swojego kolegę.

Widocznie strach je jednoczy natomiast wszystko pozostałe dzieli,a poza tym czy ktoś je pytał czy chcą być razem :?: :wink:
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

[poprzednia][następna]