Alinka w krainie czarów - czyli rodzinne opowieści :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie kwi 26, 2009 20:31

Wiadomość z ostatniej chwili!!

Alinka zaczęła jeść!! Zjadła pół saszetki mokrego jedzonka i mruczy aż domek się trzęsie:)))

Nasze kochane maleństwo :1luvu: :love:
Obrazek Obrazek
...Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera..

kinia2511

Od: Wto kwi 21, 2009 23:30

Post » Nie kwi 26, 2009 20:35

Ale super domek ma Alinka :D

:ok: :ok: :ok:

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Nie kwi 26, 2009 20:46

ale fajny suwaczek....bardzo się cieszę, że Alinka jest wśród takich fajnych Dużych
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Nie kwi 26, 2009 21:10

Alinka jest taka szczęśliwa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Nie kwi 26, 2009 22:29

kinia2511 pisze:Wiadomość z ostatniej chwili!!

Alinka zaczęła jeść!! Zjadła pół saszetki mokrego jedzonka i mruczy aż domek się trzęsie:)))

bardzo i to bardzo sie ciesze :dance: :dance2: :dance: A tez dzis jest szczesliwy dzień dla Alexika , poszedł do swych dużych na os "W" i lepiej trafic nie mógł , jak go tylko przyniosłyśmy z Korciaczka to Alexio wyszedł z transporterka jagdyby nigdy nic i zaczł rozdawać buziaki wszystkim domownikom a wziety na ręce to az przebierał nóżkami ale mam nadzieje ze więcej napisze nowy domek :):):)
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Nie kwi 26, 2009 23:03

Justa&Zwierzaki pisze:
kinia2511 pisze:Wiadomość z ostatniej chwili!!

bardzo i to bardzo sie ciesze :dance: :dance2: :dance: A tez dzis jest szczesliwy dzień dla Alexika , poszedł do swych dużych na os "W" i lepiej trafic nie mógł , jak go tylko przyniosłyśmy z Korciaczka to Alexio wyszedł z transporterka jagdyby nigdy nic i zaczł rozdawać buziaki wszystkim domownikom a wziety na ręce to az przebierał nóżkami ale mam nadzieje ze więcej napisze nowy domek :):):)

:ok: :ok: :ryk: :balony: :dance: :balony: :dance2: :kitty: :love: :ok: :ok:

Tak bardzo się cieszymy!!!!
Ten domek to nagroda za znalezienie domku swojej siostrzyczce, tyle te kochane kociaczki przeszły, że należą im się najlepsze domki na ziemi pełne ciepła i miłości!!!!

Czekamy z niecierpliwością na wiadomości!!
Obrazek Obrazek

kinia2511

Post » Pon kwi 27, 2009 16:48

Alinka :1luvu: Alex :1luvu:

A jak tam mała tygrysia?
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Post » Śro kwi 29, 2009 1:26

Witam :)
Ponieważ obawiam się, że nie będę w stanie prowadzić regularnego wątku o Alexie, z przyjemnością zawiadamiam tutaj, że ów czarny kocioł energii świetnie zadomowił się w swoim nowym domku. Już od pierwszej nocy pokazał nam, kto tak naprawdę tutaj rządzi, w końcu to on nas wybrał, nie my jego :wink:
Alex szaleje jak czarny diabeł, ale potrafi okazać swoje względy. Do tego miziak potworny :D
Od początku je jak szalony i załatwia się, jak na dżentelmena przystało, do kuwetki. Trochę męczy go jeszcze katar, co w ogóle nie przeszkadza mu w zabawie, ale dbamy o niego jak należy i mamy nadzieję, że wszystko wkrótce minie.
Słychać go z daleka, bo jak nie miauczy, to mruczy, a jak nie mruczy, to kicha :wink:
Dziękuję wszystkim, dzięki którym Alex mógł trafić do naszego domu. Pozdrawiam wszystkich, którym nie jest obojętny koci los :1luvu:
A na deser: Alex szczęśliwy :)
Obrazek

Artaniel

Od: Śro kwi 29, 2009 0:22

Post » Śro kwi 29, 2009 16:00

To My dziekujemy za danie Alexikowi super domku , jak dobrze że trafił na tak wspaniałych ludzi :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance:
Jak ja lubie tekie szczęśliwe zakończenia Alinka , alex i Borcia juz w nowych domkach :P :P :P
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Śro kwi 29, 2009 21:24

Witam wieczorową porą:)

Jak miło czyta się, że Alexik znalazł tak fajny domek!
Zapraszamy do nas na wąteczek, przecież może to być wąteczek wspólny Alexika i Alinki:))
:1luvu: :dance: :dance2:

Ja w końcu wiem dlaczego Alinka wybrała nas:))
Alinka z naszą Alutką uzupełniają się wprost doskonale!! :lol:
"Pracują" na dwie zmiany:D
Gdy Alutka śpi lub jest w przedszkolu, z ukrycia (czyli swoich ulubionych miejscówek) wychodzi Alinka i przejmuje dowodzenie nad domem:D
Najlepiej wygląda to wieczorem, gdy przebieram Alutkę do spania to Alinka je kolację i wychodzi z popołudniowego ukrycia, dać się pogłaskać Alutce na dobranoc:) następnie zwiedza domek, domaga się pieszczot, z TŻcikiem uprawiają wieczorne harce po czym spokojnie kładziemy się spać..
W dzień sypia sobie na parapecie w promykach słoneczka..

Nie pisałam parę dni, bo nie wiedziałam od czego tak naprawdę zacząć, u nas każdy kolejny dzień jest jak kamień milowy.. druga noc minęła Alince na zwiedzaniu wszyskich kącików, skutecznie nie dając nam zasnąć:D
Trzecią noc przespała już bardzo spokojnie na parapecie a dziś w nocy... zaskoczyła mnie zupełnie!!! Najpierw spała na moich nogach a nad ranem, gdy budziłam się do pracy, zobaczyłam ją jak śpi... u Alutki w łóżku!! :D:D w dzień raczej schodzi jej z drogi, powiedziałabym nawet że unika tej naszej małej rozrabiaki:) a tu taka niespodzianka!! :D:D

Rano wita mnie miauknięciem na dzień dobry:) przychodzi się przywitać i dostojnym krokiem wraca do siebie:) Ona nawet bawi się z taką gracją, że trudno od niej wzrok oderwać.. Jest oazą spokoju, takim maleństwem o jakim zawsze marzyliśmy.. wczoraj zastanawialiśmy się, jak mogliśmy tak długo bez niej żyć..chyba całe życie na nią czekaliśmy..

Jest niesamowicie grzeczna! Jest sama w domu ok. 3 - 4 godzinek i w tym czasie czeka na nas na swoim ulubionym miejscu parapetowym.
Kuwetkę ma opanowaną do perfekcji, nawet gdy pierwszego dnia tak zniknęła nam w szafie, w tym całym stresie powystawowym, gdy trzeba było wyszła, skorzystała i wróciła do swojego ukrycia.

Wczoraj wieczorem nasze maleństwo odkryło, że w pokoju jest... AKWARIUM :D:D:D
Ale miała minkę!!! pierwsze pół godzinki obserwowała co się tam dzieje, następne pół kombinowała jek się tam dostać:))
Na szczęście stoi tak wysoko, że na razie musi wystarczyć jej obserwowanie, ale minkę przy tym ma niesamowitą!!

Aż trudno uwierzyć, ale teraz gdy piszę tego pościka, ona leży pod moim krzesełkiem, uprawia wieczorną toaletę i co jekiś czas trąca mnie łapką by podrapać ją za uszkiem:)))

..a tak się martwiłąm czy nas polubi :lol:

Pozdrawiamy i ściskamy ze wszystkich sił wszystkie CIOTECZKI!!!!!!
Obrazek Obrazek

kinia2511

Post » Czw kwi 30, 2009 5:48

pozdrawiam serdecznie Alinkę i Aleksa
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Czw kwi 30, 2009 9:31

Rano wita mnie miauknięciem na dzień dobry:) przychodzi się przywitać i dostojnym krokiem wraca do siebie:) Ona nawet bawi się z taką gracją, że trudno od niej wzrok oderwać.. Jest oazą spokoju, takim maleństwem o jakim zawsze marzyliśmy.. wczoraj zastanawialiśmy się, jak mogliśmy tak długo bez niej żyć..chyba całe życie na nią czekaliśmy..

Tak baaardzo się cieszymy !!!!!!! Alinka :1luvu: :love:
Kiniu2511 :aniolek: dzięki Wam Alinka ma taki wspaniały domek!!!

Pozdriawiamy Alinkę i całą rodzinkę!

Dziękujemy za wieści Aleksikowe :ok: Wygląda na szczęśliwego, i takim pewnie jest!
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Post » Czw kwi 30, 2009 9:47

Alinka :1luvu: Alex :1luvu:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Czw kwi 30, 2009 14:07

Jak miło się czyta takie wspaniałe wiadomości :mrgreen: Ja i Aisha życzymy Alince dużo dobrego w nowym domku i Dużym samych radości z kotki :D Aisha chciała dodać, że cały czas trzymała kciuki za swoją koleżankę :ryk:
Obrazek Obrazek

Kotola

Od: Pt mar 06, 2009 21:38

Post » Nie maja 03, 2009 15:47

Witam :) Troche musialo potrwac zanim "doszlam do siebie" po rozstaniu z moimi najukochanszymi kociakami :)
Ale czytajac to wszystko mam lzy w oczach (naprawde) ale z radosci. Tak sie ciesze, ze oba slodziaki sa szczesliwe :love: Nigdy ich nie zapomne, tej energii i radosci zycia, ktora oboje mieli w sobie caly czas :) Przyznam, ze troszke belam sie o Alinke, bo-jak juz pisaly Korciaczki-to juz byl naprawde ostatni dzwonek! Ciesze sie, ze wy sie cieszycie, ze Alinke wzieliscie do siebie. Kilka domkow juz prawie bylo na nia zdecydowanych, ale jednak jej nie wzieli. Teraz niech czytaja i niech zaluja, bo male kocie cudo ma cudowny domek, cudownych duzych i jest meeeeeeeeeeeeeeega szczesliwa! Dziekuje Wam bardzo, ze ja pokochaliscie tak, jak tylko mozna bylo (a nawet bardziej). Mysle, ze ona przezyla walsnie dla Was, wlasnie po to, by Was spotkac na swojej drodze. poprostu brak mi slow. Dziekuje, dziekuje, dziekuje :) To normalne, ze troszke jest jeszcze ostrozna i nieufna, to naturalna rezerwa. Ale to madra kicia, zrozumie szybko, ze mozna Wam zaufac calym sercem. A skoro spala w lozku ze swoja najmlodsza Duza, to znak, ze wkupiliscie sie juz w jej laski na dobre :) Wymiziajcie ja ode mnie i wycalujcie, niech nigdy nie zapomni, ze zawsze bedzie w moim sercu :) Alinko, skarbie, badz szczesliwa, wtedy i cioteczki beda szczesliwe :) Nadal Cie kochamy bardzo i kochac bedziemy zawsze. Twoje szczescie-naszym szczesciem malenka :) Miziakow miliony dla Ciebie :*:*:*:*:*

Co do Alexa-o niego bylam spokojna. On sie szybko zaaklimatyzuje. Te jego caluski... :1luvu: totalnie tym rozbraja :) Mizianko, glaski i caluski od nasz wszystkich dal tego kociego przystojniaka :) To widac, kto naprawde chce kota i bedzie o niego dbal, a nie bedzie traktowal jak przedmiot-zabawke. My mamy trudne zadanie szukajac domu dla kociakow, bo one nam nie powiedza: "ten domek jest zly, ci duzi nas skrzywdza", my musimy intuicyjnie wyczuc, czy strony sie "dogadaja" i "na kredyt" zaufac w imieniu kotkow. Ale kiedy zobaczylam Duzych Alinki i Duzych Alexa-od razu poczulam ulge na sercu. Wiedzialam, ze moje skarby beda sie mialy z Wami dobrze. Dzieki wielkie, ze daliscie szczescie tym kociakom. Dzieki za przygarniecie Alexa pieszczocha. Bedziecie mieli z niego wieeeelka pocieche. Z reszta skoro od pierwszego dnia od razu poczul sie jak na swoim...
Kochamy Cie Alexiku, bardzo i bardzo sie cieszymy, ze wreszcie masz swoj domek i swoich duzych. Mowilam ci, ze nie masz sie co martwic o siostrzyczke, bo ma super duzych. Teraz i ty tez masz swoich duzych, super duzych, tylko i wylacznie dla siebie.
Czegoz wiec Wam obojgu zyczyc na "nowej drodze zycia" majac pewnosc, ze milosci, ciepla, domu, jedzenia nie zabraknie wam juz nigdy? Chyba tylko zdrowia i radosci z duzych ;)
Nigdy o Was nie zapomne, zawsze bedziecie w moim sercu, moje kochane :*:*:*:* ZAWSZE!!

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

[poprzednia][następna]