Moja kotka rodzi

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 29, 2009 10:53

chciałam podkreślić, że jak się nie ma samochodu a kotka rodzi to wszędzie jest daleko, znam z doświadczenia, taksówka kosztuje ja to rozumiem, proszę dać znać a coś wymyśle, mam koleżanke z samochodem a na lecznie kotki się może coś uzbiera. Iwona

cangu

Od: Pt maja 09, 2008 21:17

Post » Śro kwi 29, 2009 10:55

Tylko założycielki wątku jakoś nie ma...
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Śro kwi 29, 2009 11:23

Tak bardzo bym chciała żeby była wiadomość co z kocicą. Bo jeśli nawet urodziła sama resztę dzieci, to i tak trzeba iść do weta sprawdzić czy wszystkie się urodziły albo nie zostało łożysko. :(
Bardzo proszę, odezwij się!
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Śro kwi 29, 2009 11:31

Szura pisze:Tak bardzo bym chciała żeby była wiadomość co z kocicą. Bo jeśli nawet urodziła sama resztę dzieci, to i tak trzeba iść do weta sprawdzić czy wszystkie się urodziły albo nie zostało łożysko. :(
Bardzo proszę, odezwij się!

Dokładnie... Przypomniał mi się poród Futra. Gdyby nie wet... :x
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Śro kwi 29, 2009 11:56

Bo taka jest zasada, liczymy łożyska, ile kociąt tyle łożysk. Ale .... co zostało w drogach rodnych pozostaje niewiadomą. Ostatnio moja Ginger urodziła tylko dwójkę kociąt i powiedziała koniec! W ciąży była gruba więc jej nie uwierzyłam i zaraz na 2 dzień poleciałam do weta ( normalnie odczekuję jeszcze dzień) Kocica miała rację, były tylko 2 ale za to piękne! Usnąć bym nie mogla, gdybym nie sprawdzila.
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Czw kwi 30, 2009 7:48

Dziekuje za wszystkie odpowiedzi,juz po wszystkim
na drugi dzien urodzila jeszcze jedno zdrowe karmi oboje.
Na moje oko zdrowe bo natychmiast by je odrzucila
Agatka czuje sie dobrze dzieci tez czarne jak mama i przyssane do matki jak pijawki,jedza i spia.
Wszystko w porzadku. sa wspaniale.
A do lekarza nie mialam jak jechac bo sama jestem chora,chwilowo.
Jeszcze raz dziekuje za wszystkie posty.

matula k

Od: Czw kwi 16, 2009 11:57

Post » Czw kwi 30, 2009 7:53

A jesteś pewna, że urodziła wszystkie? :roll:

Tak kotka nie powinna więcej rodzić, wiesz o tym?
Pierwszy miot martwy, w drugim kociak wytrzewiony :(
Nie upilnujesz jej, znów przyjdzie listonosz czy inkasent i znów Ci ucieknie
jak zacznie odstawiać młode, umów ją na sterylkę
tak będzie zdrowiej i dla niej i dla Ciebie (mniej nerwów).
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Czw kwi 30, 2009 8:04

Mam taki zamiar i juz nie bede czekac na nic, tym bardziej ze ja tez zaczynam ze zdrowiem dochodzic do siebie .Maluchy jeszcze dzis z matka pojada do lekarza bo mam z kim je wyslac i musze je przebadac jezeli jest mozliwosc wady genetycznej.
Moja dawna znajoma miala kocice ktora jej wiecznie rodzila slepe i chore kocieta.Jak mowilam zeby cos z tym zrobola to sie obrazila.Na kota nie miala ale na piwo bylo.Ja nie pije ale z lekarzem byla rozmowa ze bedzie sterylizacja.Ja mam trzy dziewczyny.tamte mam ok i siedza w domu Lecz ta jest dzikuska i wychodzi na spacery.Jest dorosla i ma charakterek, zmienila sie po porodzie.Przyjelam ja jako dorosla do domu i sie juz zadomowila.Jeszcze raz dziekuje za wszystkie posty bardzo dziekuje .

matula k

Post » Pt maja 08, 2009 22:49

Juz wszystko z kocica w porzadku,dzieci zdrowe tylko troche za gruba jest bo duzo je i ma wzdecia kazali krople kupic i dostala zastrzyki.
maluchy zdrowe jak pijawki przyklejone do matki rosna ju tydzien minal w srode i jedno otwiera oczeta.
Postaram sie dac zdjecia :D :D :D :D :D

matula k

Post » Pt maja 08, 2009 22:50

Juz wszystko z kocica w porzadku,dzieci zdrowe tylko troche za gruba jest bo duzo je i ma wzdecia kazali krople kupic i dostala zastrzyki.
maluchy zdrowe jak pijawki przyklejone do matki rosna ju tydzien minal w srode i jedno otwiera oczeta.
Postaram sie dac zdjecia :D :D :D :D :D

matula k

Post » Czw maja 05, 2011 23:20 Re: Moja kotka rodzi

Gratuluję zatem!!! :) Jak się teraz kotki mają? :>

Zachęcam do odwiedzenia strony Gabinetu w Jaworznie, wspomniani wcześniej Krupa i Nieużyła

Lecznica Weterynaryjna s.c. J.Krupa, M.Nieużyła
http://www.lecznicajaworzno.pl

W razie czegoś, można teraz też śmiało mailowo się kontaktować!

Pozdrawiam i powodzenia :)))

pokid

Od: Czw maja 05, 2011 23:15

Post » Nie maja 08, 2011 19:19 Re: Moja kotka rodzi

pokid pisze:Gratuluję zatem!!! :) Jak się teraz kotki mają? :>

gratulacje tu są mocno nie na miejscu (abstrahując od 2-letniego opóźnienia...) - nie popieramy rozrodu nierasowych kotów.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro maja 25, 2011 12:14 Re: Moja kotka rodzi

XAgaX pisze:

gratulacje tu są mocno nie na miejscu (abstrahując od 2-letniego opóźnienia...) - nie popieramy rozrodu nierasowych kotów.

popieramy? "my" czyli kto? a rasowe można rozmnażać do woli? a to
niby dlaczego i po jaką Q..... by zarobić na żywych maskotkach?

ps. gratulacje są jak cholera nie na miejscu!

cangu

Od: Pt maja 09, 2008 21:17

Post » Śro maja 25, 2011 15:52 Re:

Alama pisze:Mieszkasz w Jaworznie i masz daleko do weta?
Przecież to małe miasto.I zobacz ile lecznic znalazłam.Nie wiem czy wszystkie dane są aktualne, ale dla Ciebie ustalenie tego to chyba nie problem.

Wcale nie jest takie małe (2 razy mniejsze od Poznania), a wszystkie te gabinety poza jednym znajdują się w centrum. Jak ktoś mieszka w odleglejszej dzielnicy, to może to być długa wyprawa autobusem z przesiadkami.

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Śro maja 25, 2011 22:25 Re: Moja kotka rodzi

cangu pisze:
XAgaX pisze:

popieramy? "my" czyli kto?

bodajże w Kocim ABC jest do przeczytania, że społeczność forum nie popiera rozrodu nierasowych kotów.

a rasowe można rozmnażać do woli? a to
niby dlaczego i po jaką Q..... by zarobić na żywych maskotkach?

nie potępiam rozrodu kotów rasowych (czyli rodowodowych), ale uważam, że powinien być przemyślany- czyli nie ma to by ć pójście na ilość, a jakiś konkretny plan hodowlany.

ps. gratulacje są jak cholera nie na miejscu!

najważniejsze, że w tym punkcie się zgadzamy.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

[poprzednia]