POTRZEBUJĘ TYMCZASY III - łapiemy;) i szukamy DT!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 28, 2009 19:44

Ja chce zobaczyc kociaki :D fotki prosze

Odwiedzcie Rumcajsa
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=92 ... sc&start=0

memka

Od: Czw sty 18, 2007 22:10

Post » Wto kwi 28, 2009 20:11

Asia wrzucam zbiorczo dzisiejszą sesję (mam nadzieję, że nie zamulę wątku zdjęciami):

Czarne coś (nie pamiętam co :oops:)

Obrazek Obrazek Obrazek

Bardzo tłusty chłopak:
Obrazek Obrazek

I dzisiejszy połów:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

biernatka

Od: Pon kwi 23, 2007 10:52

Post » Wto kwi 28, 2009 21:20

Dziewczynki poznałam przed chwilą, śliczne są :love:

Muszę się pochwalić, mam nowe dzieci. Aleba min. Twoje Burasiątko.
A na dokładkę dostałam czarne, małe sreberko. CUDO!

_kathrin

Od: Wto lip 31, 2007 16:53

Post » Wto kwi 28, 2009 21:28

No już wiem, że masz Burasiątko. Na pewno jest słodkie...
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Wto kwi 28, 2009 21:38

Aleba pisze:No już wiem, że masz Burasiątko. Na pewno jest słodkie...

Się szybko wieści rozchodzą :twisted:

Burasiątko właśnie się drze, głodne jest. A mleko się studzi dopiero.

Eh te dzieci 8)

_kathrin

Od: Wto lip 31, 2007 16:53

Post » Śro kwi 29, 2009 9:24

widzialam wczoraj maluchy :oops: sliczne 8O

Julka_

Od: Pt maja 18, 2007 17:26

Post » Śro kwi 29, 2009 10:44

Szybki meldunek, bo mam szlaban na kompa :oops:

Dziewczynki zostały nakarmione convem przy pomocy łyżeczki, bo smoczka sobie tylko gryzły :evil: Jadły chętnie, choć i one i ja byłyśmy nieco upaprane :lol:

Inne osiągnięcia:

Kupę zrobiła jedna sama z siebie do.. kuwety!!! Czarna. Jaga. Zgadnijcie dlaczego takie imię? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Zaczepia siostry, wyrywa się z rąk, bo nie ma czasu. Charakterny babol :lol:

Druga, zrobiła kupę masowana pod brzuszkiem u mnie na kolanach (na papierek, byłam przygotowana, choć trenuję masowanie po raz pierwszy). Krówka z białymi pleckami, o ile pamiętam :oops: Jula.

Biała puchata nie zrobiła nic. :( Chociaż lubi siedzieć w kuwetce i któraś zrobiła siusiu w miejscu do tego przeznaczonym. Możo ona? Jusia.

Druga krówka, z czarnymi pleckami, podczas masowania zrobiła mi siusiu na papierek. Jola.

Dziewczynki przespały noc bardzo spokojnie. W ogóle są bardzo spokojne i nie płaczą. Tj. łażą po kartonie, biją się, liżą i są prześliczne. Patrzą na mnie niebieskimi zdziwionymi oczkami :D Były przecież głodne, a nie płakały. Dziwne..

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Śro kwi 29, 2009 11:55

Jestem spocona z nerwów, bo po raz pierwszy w życiu robiłam.. bleeeeeeeeeeeeeeeeeeee.. zastrzyki.. Ogromnie się cieszę, bo dziewczynki przy nich nawet nie pisnęły, czyli mam nadzieję, że nie dodałam im cierpienia.

Chyba, że takie maluszki nie piszczą przy robieniu zastrzyków?

Kaprys2004

Post » Śro kwi 29, 2009 12:49

piotr568 pisze:
memka pisze:...Piotrze zajrzalam dzis na Nowinirska. Widzialam Twojego burego kumpla. Wszystko jest ok...

To chwała Bastet że się łobuz nie wymeldował z tego adresu po tych przejściach :twisted: :twisted: Kiedy się zasadzamy tam znowu :?: :?:

Mysle, ze w przyszlym tygodniu.
Dzisiaj dzwonila do mnie pani F. i z niedowierzaniem w glosie pytala, czy koty wrocily, bo ona zadnego z przez nas zabranych nie widuje :?

memka

Post » Śro kwi 29, 2009 12:59

_kathrin pisze:Muszę się pochwalić, mam nowe dzieci. Aleba min. Twoje Burasiątko.
A na dokładkę dostałam czarne, małe sreberko. CUDO!

Kasiu, Anna_33 chciałaby zobaczyć fotę czarnuszka. Kilka dni temu szukała dla kogoś czarnego kotka z białymi skarpetkami :D

Kaprys2004

Post » Śro kwi 29, 2009 13:02

Kaprys2004 pisze:Chyba, że takie maluszki nie piszczą przy robieniu zastrzyków?

Jak boli to piszcza. Zastrzyki byly po prostu profesjonalnie wykonane :D

memka

Post » Śro kwi 29, 2009 14:06

memka pisze:
Kaprys2004 pisze:Chyba, że takie maluszki nie piszczą przy robieniu zastrzyków?

Jak boli to piszcza. Zastrzyki byly po prostu profesjonalnie wykonane :D

No to JESTEM po prostu SZCZĘŚLIWA!!!!!!

Nawet nie wiesz jak strasznie zawsze bałam się nawet pomyśleć o zrobieniu zastrzyku.. Gęsia skórka, dreszcze.. Wyręczałam się syneczkiem, ale dzisiaj nie miałam wyjścia..

Dziewczyny nakarmione aż do bólu convem ze strzykawki.
Jusia (biała) zjadła najmniej, tj. 6 ml, Jula i Jola (krówki) po 9 ml, a Jaga (czarna) - 10 czy 11 ml.
Nie wiem czy nie za mało, albo czy nie za dużo.
Jaka powinna być konsystencja, taka ciutkę gęstsza niż normalne mleko, a mniej gęsta niż ciasto naleśnikowe?
Boję się, żebym im nie zatkała brzuszków, a z drugiej strony - żeby się najadły.
Nie mam mixolu, czy na convie mogą jechać? Za kilka dni mam nadzieję będą jadły inne rzeczy, bardziej stałe.

Żebyście wiedzieli, jakiego szwungu dostały po tym karmieniu.. Szał ciał (w zwolnionym tempie :lol: ), zaczepiały się wzajemnie, straszyły, rzucały się na siebie i gryzły, w parach: biała-czarna i krówki :lol:

Już teraz mogę pogratulować przyszłemu opiekunowi Jagi. Będzie miał dziewczynę o energii atomowej. Ale i .. przytulaka! Nic bardziej nie wzrusza niż maleńki łepuleczek, który przytula się całym sobą do głaszczącej ręki :1luvu: , troszkę podgryza, ale i mruczy!!!

Kaprys2004

Post » Śro kwi 29, 2009 14:20

Danka05 - DZIĘKUJĘ!!! masz pw :)

_kathrin i Kaprys2004 mają teraz nowe pluskwy do opieki :wink:

cieszę się bardzo ze złapania matki - to jedna z "niełapalnych" na toruńskiej...

Mam stajnię dla tych 2 kocurów! u Met :) w zamian mam jej wyrwać pokrzywy na podwórku :twisted: wniosek - muszę tam pojechać. Nie wiem na razie kiedy dam radę, nie jestem pewna, czy uda się w maju, ale będę się starać :( czyli potrzebuję kogoś, kto by je na ok. miesiąc wsadził w dużej wystawówce GDZIEŚ, muszą zniknąć z lecznicy. Obiecuję, że je potem wywiozę na pewno!!!!
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Śro kwi 29, 2009 16:25

Aleba i Malk - rozumiem, że jutro łapiecie na Mianowskiego.

ja i Kaprys2004 mamy nocne plany na Pradze - musimy jakoś zgrać przekazanie sprzętu. Pewnie musicie się chociaż Wy spotkać w lecznicy, żeby poprzerzucać złapane koty. Coś będzie pewnie trzeba poodwozić, spróbuję się dziś zorientować co i jak...

POTRZEBUJĘ NA JUTRO DUŻO TRANSPORTERÓW!!! KTO MA I MOŻE PODRZUCIĆ mi/Alebie/Malk/Kaprys2004 do Boliłapki to proszę niech to zrobi!!!

i błagam kogoś o przygarnięcie CHOĆ DO 7 MAJA tych 2 kocurów do dużej klatki!!!
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Śro kwi 29, 2009 17:55

Kathrin, faktycznie szukam czarnego z bialymi lapkami.
Niestety Memko, biale skarpety sa mocno pozadane. Nie wiem, moze poprzedni koteczek takie mial i stad senstyment.
Jak mozesz Kathrin jak najszybciej zdjecie puscic i jakies info, wiek, plec itp, to jutro pokazalybysmy tej pani.
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

[poprzednia][następna]