Wwa Cybernetyki, potrzebne kciuki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 25, 2009 14:45

Już Wiki nie ma pazurków jak szpilki, bo zostały podcięte 8)
Obrazek

wejaga

Od: Śro lip 09, 2008 15:03

Post » Pon kwi 27, 2009 22:24

i jak tam Wiki?

w niedzielę byłyśmy z Martą coś złapać, ale było tak ciepło że nawet pół ogonka nie widziałyśmy :( prawdopodobnie łapię we środę, albo czwartek. pomoc by się przydała 8)

Anielka, czy dasz radę czarnulkę zabrać na DT? przydałby się odfocić w warunkach domowych i poogłaszać... przecież ona może spokojnie iść do takiego domu z ogrodem.
Obrazek
Obrazek

Kasia_S

Od: Pon wrz 18, 2006 15:08

Post » Wto kwi 28, 2009 11:29

Wiki miewa się bardzo dobrze. Chodzi już sobie po mieszkaniu. Dosyć dobrze dogaduje się z moimi kotkami, choć czasem się ich wystraszy, co okazuje krótkimi miauknięciami, a one od czasu do czasu sobie na nią fukną. Wika bawi się piłkami. U nas są panele bez dywanów i Wiki śmiesznie się po nich porusza - ślizga się czasem :D . Najchętniej jednak przebywa w klatce - widocznie czuje się tam najbezpieczniej. Gdy jest w klatce, można ją głaskać, ale gdy z niej wyjdzie, ucieka przed nami. Chyba też będę dopuszczała w jej przypadku adoptowanie do domu z ogrodem z możliwością wychodzenia... Co o tym myślicie?

W wolniejszej chwili założę Wiktorii oddzielny wątek :-).
Obrazek

wejaga

Post » Wto kwi 28, 2009 12:06

Kasia_S pisze:i jak tam Wiki?

w niedzielę byłyśmy z Martą coś złapać, ale było tak ciepło że nawet pół ogonka nie widziałyśmy :( prawdopodobnie łapię we środę, albo czwartek. pomoc by się przydała 8)

Anielka, czy dasz radę czarnulkę zabrać na DT? przydałby się odfocić w warunkach domowych i poogłaszać... przecież ona może spokojnie iść do takiego domu z ogrodem.

w czwartek chętnie pomogę:) mam wolne :dance2:
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Wto kwi 28, 2009 20:26

Obrazek

wejaga

Post » Wto kwi 28, 2009 21:59

czy ktoś może mi jutro pomóc transportowo? mam dwa miejsca w lecznicy, muszą się te dwa koty złapać :ok:
Obrazek
Obrazek

Kasia_S

Post » Śro kwi 29, 2009 9:08

Może założyć jej osobny wątek, że kicia szuka domu tymczasowego.

gdzie ten wątek? szukałyście gdzieś? napisałam że w razie jak się nic nie znajdzie, ale SAMO się DT nie znajdzie
AnielkaG

Post » Śro kwi 29, 2009 9:54

podrzucę, potrzebuję pomocy z transportem.
Obrazek
Obrazek

Kasia_S

Post » Śro kwi 29, 2009 10:24

mozesz dzwonic, nie wiem czy bede mogla.., ale probuj! moze wstrzelisz sie w wolne :wink:

Julka_

Od: Pt maja 18, 2007 17:26

Post » Śro kwi 29, 2009 10:58

do góry! Kto Kasi pomoze??
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Śro kwi 29, 2009 13:25

łapać będę po 17 nie wcześniej. po pracy jadę po bety i na cybernetyki, trochę się zejdzie. transport pewnie byłby potrzebny ok 19.
Obrazek
Obrazek

Kasia_S

Post » Śro kwi 29, 2009 13:26

dzwon, ale nie moge nic obiecac :?

Julka_

Od: Pt maja 18, 2007 17:26

Post » Śro kwi 29, 2009 14:41

Czarna kotka pilnie szuka DT. Oto jej wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=92514&highlight=
Obrazek

wejaga

Post » Czw kwi 30, 2009 10:33

Kasiu_S,
z góry przepraszam, że nie doczytałam wątku w całości. Chwilowo nie dam rady. :oops:
Ale śledziłam wątek na początku i rozmawiałam z Mamą (karmiącą koty miejskie) nad jakimś rozwiązaniem dla kotków nie nadających się do domów.
Otóż jest opcja, że na Bielany z tego wątku: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=75097 mogłyby trafić dwie (góra trzy) koteczki, które nie nadają się do życia w domu, a nie mogą zostać tu. Najlepiej jakieś związane ze sobą (żeby - gdy będą razem - odczuły mniejszy stres).
Tylko jest jeden warunek od karmicielek: te kotki musiałyby być wysterylizowane, bo jeszcze nie ciachnęliśmy wszystkich kocurów (ale zamierzamy).

Jeśli chodzi o warunki na Bielanach (bo nie zmuszam do czytania całego wątku):
- są karmicielki i karmienie 3 razy na dobę (wcześnie rano, popołudnie i późny wieczór) szczerze mówiąc już trochę suszę głowy, że koty za grube, ale mam nadzieję, że teraz w lato stracą trochę "bagażu" ;) ;
- kotki są przeważnie sterylizowane, kocury też (z tego, co wiem aktualnie 2 albo 3 zostały do złapania i odjajczenia);
- są budki i jedna otwarta piwnica, na pewno znalazłyby sobie miejsce;
- koty często dostają witaminy, jak potrzeba antybiotyk, a jak potrzeba łapanka i do kliniki;
- koty są przeganiane czasem przez właścicieli prywatnych posesji i ogródków (działamy też i tutaj ulotkami), ale ogólnie mają się raczej dobrze. :D

Jeśli więc jest jakaś szansa na przeniesienie kotków, które muszą zostać na wolności, to czekam na info i dogadanie transportu (bo ja nie mam) itp.
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Czw kwi 30, 2009 10:38

dubel
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

[poprzednia][następna]