znacie Fortekor?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 05, 2004 10:15

Anja pisze:Wiem z opisow na forum, ze wiele osob chwali p. Beate jako weta i czlowieka, wiec czemu nan po prostu nie zdecyduje, aby Lunek byl u niej prowadzony. Byloby latwiej dla niej i dla kota. Czyzbys uwazala inaczej?

Decyzje co do tego gdzie Nan ostatecznie bedzie leczyla Lunka pozostawialbym samej Nan.
Na razie lekarzem prowadzacym jest zdaje sie ciagle i niezmiennie pi Ula i ja osobiscie uwazam, ze to dobrze bo wet powinien byc jeden.
Nie zmienia to jednakze faktu, ze Nan ma prawo Lunka konsultowac u innych wetow. Ja robilam dokladnie to samo leczac Gapcia i Ty zdaje sie Anju robisz podobnie z Hruptakiem. Co w tym zlego?

Daga

Od: Pon lut 04, 2002 15:46

Post » Czw lut 05, 2004 10:25

nan pisze:Ostatnio znowu ciezko mi dojsc do ladu z wetami, nie wiem komu mam ufac. No bo mamy konflikt pogladow: pani Beata stwierdzila, ze Lunek jest uczulony na Combivit ( a konkretnie na zawarte tam rozne wit. gr B w tej formie) i stanowczo zakazala podawania mu tego. Pani Ula natomiast powiedziala, ze jej zdaniem to wszystko jakies podejrzane, ona nie stosowalaby sie do tego, bo lunkowi preparat jest potrzebny. Moze nie powinnam o tym tak wprost pisac, niezreczna sprawa, jednak nie wiem co mam robic! Ja chce po prostu pomoc mojemu kotkowi: tymczasem czuje, ze cokolwiek robie, to w/g jednej z lekarek z pewnoscia mu szkodze ( poki co Lunek dostaje ten Combivit)
Please, napiszcie cos, potem skasuje te czesc, bo to naprawde niezreczne....

Dago chodzi mi doklanie o to, wiec dziwie sie czemu kwestionujesz moje wypowiedzi skoro to wlasnie nan pisala, ze ma z tym problem.
Daga pisze:Nie zmienia to jednakze faktu, ze Nan ma prawo Lunka konsultowac u innych wetow. Ja robilam dokladnie to samo leczac Gapcia i Ty zdaje sie Anju robisz podobnie z Hruptakiem. Co w tym zlego?

Dago nie robie, a zrobilam i to jeden raz jadac z HrupTakiem na konsultacje do Lublina.
Jednak moich watpliowsci nie rozstrzasam na forum tylko konsultuje z Ula wyniki badan u innych lekarzy. W tym widze zasadnicza roznice.
Nie pisze ze jest w tym cos zlego, tylko wyrazam swoja opinie, chyba mi wolno :roll: .
Obrazek

Pirackie czarne Trio: Brucek (2001-2015), Hrupka (2001-2016), Rysio (2002-2018)
Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Od: Śro lis 06, 2002 9:01

Post » Czw lut 05, 2004 10:43

Mialam podobny dylemat z Niedobrotka :? Mam wrazenie, ze czasem forum dzieli sie na dwa obozy: jeden stoi za pania Beata, drugi za pania Ula :? I na jakis dziwny sposob walcza ze soba :? Ale to tylko moje odczucia :roll:
Sama nie wiedzialam czy mam isc do Pani Uli czy do Pani Beaty. Zdecydowalam sie na Pania Beate, bo wiele osob mi ja serdecznie polecalo - osob do ktorych mam zaufanie. Poza tym wielu wetow powiedzialo, ze homeopatia w przypadku Niedobrotki moze okazac sie pomocna. Reszte napisze w watku o Niedobrusi :D
Obrazek

Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy by się nie spotkali.

Katy

Od: Pon sie 05, 2002 18:57

Post » Czw lut 05, 2004 10:46

Anja pisze:Jednak moich watpliowsci nie rozstrzasam na forum tylko konsultuje z Ula wyniki badan u innych lekarzy. W tym widze zasadnicza roznice.
Nie pisze ze jest w tym cos zlego, tylko wyrazam swoja opinie, chyba mi wolno :roll: .

Anja, alez wyrazaj swoja opinie. Przeciez Ci nie bronie. Podobnie jak ja wyrazam swoja.
Podsumowujac - wydawalo mi sie, ze drazni Cie to, ze Nan konsultuje Lunka u innego weta. Jesli jednak drazni Cie sam fakt ze Nan rozstrzasa watpliwosci tutaj to ja nic juz nic na to nie poradze i nie zamierzam tego komentowac.

Daga

Post » Czw lut 05, 2004 11:33

Katy pisze:Mam wrazenie, ze czasem forum dzieli sie na dwa obozy: jeden stoi za pania Beata, drugi za pania Ula :? I na jakis dziwny sposob walcza ze soba

Hym, ja czasami odnoszę podobne wrażenie. Ale to tylko wrażenie, mam nadzieję. :roll:
I ja z nikim nie walczę. Po prostu pani Uli nie znam, choć niewiele brakowało, żebym u niej konsultowała BluMkowy kaszel.
Faktem jest, że powinno się mieć lekarza prowadzącego, a zz innym ewentualnie konsultować.
Faktem jest też, że lekarze nie powinni nawzajem podważać swoich kompetencji czy też wypowiadać się z lekceważeniem o innych metodach leczenia...
Przyznam, że ja bywam jeszcze gorszym pacjentem, bo potrafię zalecenia od innych lekarzy (swoje) konsultować z mamą i np. odstawić jakies leki w trakcie leczenia. Albo sama sobie zalecić i wypisać... 8)
[url=http://www.TickerFactory.com/]
Obrazek
[/url]

lady_in_blue

Od: Pon kwi 22, 2002 10:35

Post » Czw lut 05, 2004 12:01

Aniu :lol: :ok:
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Czw lut 05, 2004 12:46

AnnaP.P. pisze:Przyznam, że ja bywam jeszcze gorszym pacjentem, bo potrafię zalecenia od innych lekarzy (swoje) konsultować z mamą i np. odstawić jakies leki w trakcie leczenia. Albo sama sobie zalecić i wypisać... 8)

Skad ja to znam :lol:

Daga

Post » Czw lut 05, 2004 13:43

Daga pisze:
Anja pisze:Jednak moich watpliowsci nie rozstrzasam na forum tylko konsultuje z Ula wyniki badan u innych lekarzy. W tym widze zasadnicza roznice.

Anja, alez wyrazaj swoja opinie. Przeciez Ci nie bronie. Podobnie jak ja wyrazam swoja.
Podsumowujac - wydawalo mi sie, ze drazni Cie to, ze Nan konsultuje Lunka u innego weta. Jesli jednak drazni Cie sam fakt ze Nan rozstrzasa watpliwosci tutaj to ja nic juz nic na to nie poradze i nie zamierzam tego komentowac.

Widzisz jak to niedobrze kiedy sie cos wydaje, bo wowczas sie zle odczytuje intencje piszacego. Poza tym nie pisze po to, w tym watku, aby mi radzic czy komentowac moje wypowiedzi 8O :roll: .
Sadze, ze my jej nie pomozemy, a juz na pewno ja, bo moje rady radami laika, a od tego sa lekarze, aby leczyc.

Poza tym nie stoje za zadnym z wetow. Od dawna wyrazam glosno opinie, ze p. Ula jest wetem do ktorego ja mam zaufanie, ale nie kazdemu musi ona odpowiadac. Dlatego z pelnym przekonaniem zasugerowalam p. Beate, bo wydaje mi sie, ze nan jest zadowolona z wizyt u niej i o to wlasnie chodzi :!:
Ja za to odnosze wrazenie, ze musicie bardzo bronic p. Beaty. Naprawde nie ma takiej potrzeby, ja jej nie atakuje, mimo, ze nie wierze w te wahadelka i inne rzeczy.
Obrazek

Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Post » Czw lut 05, 2004 14:42

Anja pisze:Poza tym nie pisze po to, w tym watku, aby mi radzic czy komentowac moje wypowiedzi 8O :roll:

Anja doprawdy nic Ci nie radzilam, o czym Ty w ogole piszesz?
A komentowac moge rozne wypowiedzi bo na tym chyba polega forum?

Moze troche mniej nerwow? 8)

Daga

Post » Czw lut 05, 2004 14:47

O tym pisze:
Daga pisze: Jesli jednak drazni Cie sam fakt ze Nan rozstrzasa watpliwosci tutaj to ja nic juz nic na to nie poradze i nie zamierzam tego komentowac.

Dago, ja sie absolutnie nie denerwuje :lol: . Chodzi mi jedynie o precyzje wypowiedzi. Zrozumialam z niej, ze nie mozesz mi juz nic doradzic, ani nie zamierzasz komentowac. Ale dlaczego mi a nie nan? :roll:
Mam wrazenie, ze sugerujesz rzeczy ktore nie maja miejsca, ze cos mnie drazni, albo denerwuje 8O .
Na tym koncze swoj udzial w tym watku, co mialam napisac juz napisalam.
Obrazek

Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Post » Czw lut 05, 2004 15:03

Anja pisze:Mam wrazenie, ze sugerujesz rzeczy ktore nie maja miejsca, ze cos mnie drazni, albo denerwuje 8O .

Nic podobnego. :) Jedyne do czego sie "przyczepilam" zaczynajac ta dyskusje to ponizszy cytat:
Anja pisze:No coz nan, wiedzialam ze tak bedzie :roll: . Uprzedzalam - prawda? - ze nie leczy sie kota na to samo u dwoch wetow rownoczesnie

Nan nigdzie nie napisala, ze leczy kota u dwoch wetow. Odbyla tylko konsultacje - a to roznica i dlatego zareagowalam na Twoje stwierdzenie.
Mam nadzieje, ze teraz juz wszystko jasne :D .

Daga

Post » Czw lut 05, 2004 15:05

Tak :lol: .
Obrazek

Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Post » Czw lut 05, 2004 16:12

To dobrze :D
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Czw lut 05, 2004 20:50

Co ja bym nie myslala o jednej i drugiej lekarce, mam wrazenie , ze i tak robi sie ZA MALO, wachlarz srodkow stosowanych u nas przy CRF jest wciaz bardzo waski i malo specyficzny.Na dobra sprawe poza kroplowka, ktora jest podstawa, nie robi sie niemalze nic.Przekonalam sie o tym sledzac zagraniczne watki.Wiec skoro pani Beata ma do zaproponowania cos poza tym (leki homeopatyczne, biorezonans) wcale nie zamiast, a obok leczenia standardowego, to chyba warto probowac, no nie? Poza tym przeciez np. pytam o ten Fortekor i zamierzam to omowic z lekarzem prowadzacym,no nie? Zdawalo mi sie, ze obie panie doktor to wiedza :roll:
I nie chce sie czuc przy tym, jakbym "zdradzala" pania Ule, do ktorej mam zaufanie,czy podwazala wiarygodnosc srodkow stosowanych przez p.Beate. jednak tu nie chodzi ani o nia, ani o pania Ule, ani o Ciebie i ewentualne forumowe dyskusje, obozy...Tu chodzi o Lunka.I tyle...
Ostatnio edytowano Czw lut 05, 2004 21:01 przez nan, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Sa dwie Mamy i jedno Slonce/chociaz kazda inaczej kocha/Marta ma podrapane od "zabawy" rece, Ania- mruczacego na kolanach kota.

nan

Od: Śro lis 12, 2003 19:54

Post » Czw lut 05, 2004 20:53

nan pisze:jednak tu nie chodzi ani o nia, ani o pania Beate, ani o Ciebie i ewentualne forumowe dyskusje, obozy...Tu chodzi o Lunka.I tyle...

Dokładnie tak. I dobrze, że Ty o tym pamiętasz, bo to jest najważniejsze.
A jak pacjent?
[url=http://www.TickerFactory.com/]
Obrazek
[/url]

lady_in_blue

Od: Pon kwi 22, 2002 10:35

[poprzednia][następna]