GD 16 kotków w DS TYCJANEK MA DOM !!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw kwi 23, 2009 21:33

kinga-kinia pisze:Dobrze Asiu zadzwonię w razie gdy pani będzie chciała twojego kocurka to podam jej do ciebie nr telefonu....ja sprinterce wpuszczam Atecortin do oczek....Aga jak ty dajesz radę przy 6 kociaków ??? może trzeba ci pomóc ? w prawdzie na moim metrażu 4 koty i pies to już tłok nad tłokami ale jak trzeba to Aga jednego kociaka mogę wziaść najlepiej takiego który już sam je bo 28 kwietnia wyjeżdżam na cały dzień do Poznania.

Dzieki Kiniu ale daję radę.Muszę tylko lepiej sobie organizować czas bo jedynie z tym mam problem...
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Czw kwi 23, 2009 23:45

Dziewczyny te stoczniowe kotki nie są jeszcze do adopcji.nie możemy wydawać pięcio i cztetrotygodniowych maluchów.One jeszcze dobrze nie chodzą,nie jedzą,nie załatwiają się i muszą być pod stałą opieką.Większość ma chore oczy i jeszcze nie wiadomo czy są zdrowe.Skąd pewność,że DS sie tym wszystkim zajmie?My wiemy jak sie to robi ale czy to wie każdy?Czy każdy będzie mieć tyle czasu i cierpliwości?zamkną kociaka i pójda do pracy.One są za małe jeszcze żeby ryzykować...Nie po to je brałam,żeby teraz je zmarnować...Wstaje do nich w nocy bo muszą miec zakraplane oczy i zawsze je wtedy karmie.Wierzycie,że przyszły właściciel bedzie się w to bawił?
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Pt kwi 24, 2009 5:29

Zgadzam się z tobą Aga.
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pt kwi 24, 2009 9:12

Aga masz rację to że my wiemy jak się takimi maluchami zajmować i poświęcamy im tyle czasu ile potrzebują nie znaczy że każdy tak może.....ale wspomnę pani z Przymorza że mamy czarnulki i pręguski i że za ok 3-4 tyg będą do adopcji.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pt kwi 24, 2009 10:52

Agnieszko a czy Prusaki nie bedą najszybciej do adopcji ? one chyba są najstarsze co ?
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Pt kwi 24, 2009 11:48

Stan qupalków :oops:

Ares 4
Atena 2
Borys 1 :dance: pierwsza dziś!!

Ares z Ateną już same jedzą i same trafiają do kuwety.
Adze wysłałam zdjęcia z wyżerania Animondy z miski.

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Pt kwi 24, 2009 15:55

Jakby co to mam trzy kociaki buraski do adopcji. Mają ok 8 tygodni :D
Jeszcze ich nie widzialam, ale w przyszlym tygodniu biorę je do domu :D
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Pt kwi 24, 2009 18:42

Agnieszka Marczak pisze:Dziewczyny te stoczniowe kotki nie są jeszcze do adopcji.nie możemy wydawać pięcio i cztetrotygodniowych maluchów.One jeszcze dobrze nie chodzą,nie jedzą,nie załatwiają się i muszą być pod stałą opieką.Większość ma chore oczy i jeszcze nie wiadomo czy są zdrowe.Skąd pewność,że DS sie tym wszystkim zajmie?My wiemy jak sie to robi ale czy to wie każdy?Czy każdy będzie mieć tyle czasu i cierpliwości?zamkną kociaka i pójda do pracy.One są za małe jeszcze żeby ryzykować...Nie po to je brałam,żeby teraz je zmarnować...Wstaje do nich w nocy bo muszą miec zakraplane oczy i zawsze je wtedy karmie.Wierzycie,że przyszły właściciel bedzie się w to bawił?

Agnieszko masz absolutną rację. :D :ok:
Tak małe kociątko można dac jedynie komuś, kto jest kociarzem,
a i to tylko takiemu, który ma doświadczenie w opiece nad takimi maluszkami.
Są śliczne i na pewno domy znajdą. :)
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Pt kwi 24, 2009 21:51

seja pisze:Stan qupalków :oops:

Ares 4
Atena 2

U mnie też są kupale ale nie potrafie stwierdzić czyje...
Widziałam że Sabinka zrobiła ale tylko jej jestem pewna
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Pt kwi 24, 2009 21:54

kinga-kinia pisze:Agnieszko a czy Prusaki nie bedą najszybciej do adopcji ? one chyba są najstarsze co ?

Prusaki są chyba młodsze od stoczniowych
Pani ma dzwonić jak zacznąsame jeść,zresztą przejadę się do nich w weekend
Dzwonił Pan Tomek z oliwy i powiedział że jeden jego kociak umarł,ale nie Kielecki
Ostatnio edytowano Śro maja 06, 2009 18:14 przez Agnieszka Marczak, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Pt kwi 24, 2009 23:49

Agnieszka Marczak pisze:
seja pisze:Stan qupalków :oops:

Ares 4
Atena 2

U mnie też są kupale ale nie potrafie stwierdzić czyje...
Widziałam że Sabinka zrobiła ale tylko jej jestem pewna

Ja kupiłam parafinę w aptece.
Możesz każdemu dać po 1ml, tylko powoli, bo parafiną możesz je zakrztusić i nabawią się zachłystowego zapalenia płuc...
Najlepiej jak strzykawkę wsadzisz w polika, tak,żeby "gwint" celował w drugiego polika albo pomiędzy przednie zęby...żeby w razie czego parafina ciekła na zewnątrz...

seja

Post » Sob kwi 25, 2009 0:08

Agnieszka Marczak pisze:
kinga-kinia pisze:Agnieszko a czy Prusaki nie bedą najszybciej do adopcji ? one chyba są najstarsze co ?

Dzwonił Pan Tomek z oliwy i powiedział że jeden jego kociak umarł,ale nie Prusak

ojejku teraz to mnie załamałaś kociakiem z Oliwy :cry: [*] ...jeny może kotka nie ma już pokarmu może lepiej w tygodniu już zabrać kociaki ?
:cry:
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Sob kwi 25, 2009 0:58

kinga-kinia pisze:
Agnieszka Marczak pisze:

Dzwonił Pan Tomek z oliwy i powiedział że jeden jego kociak umarł,ale nie Prusak

ojejku teraz to mnie załamałaś kociakiem z Oliwy :cry: [*] ...jeny może kotka nie ma już pokarmu może lepiej w tygodniu już zabrać kociaki ?
:cry:

Moim zdaniem to nie ma nic wspólnego z Kieleckimi,które maja się dobrze.Przecież temu Panu umarło juz wcześniej dwoje kociąt jeszcze przed Kieleckimi.Może chore były :(
Ostatnio edytowano Śro maja 06, 2009 18:51 przez Agnieszka Marczak, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Sob kwi 25, 2009 8:55

Ares i Atena jedzą suche 8O 8O 8O 8O 8O
Puściłam je a hasanie o 9.00(jeszcze szleją) i słyszę ćumkanie, patrzę na ich miskę...a tam żadnego kotka nie ma...idę do kropkowych misek...a tam Ares z łapami w suchym wyżera suche, Atena wyżera mokre, po chwili dołącza do brata i też zasuwa suche...
Borys woli Animondę rozbełtaną z wodą.

Także dziś idę do zoologicznego kupić RC dla kociąt...
3 dni i już takie numery robią...
Jeszcze 20 minut i padną spać...już się nie mogę doczekać! :)

seja

Post » Sob kwi 25, 2009 9:05

Ramzes,Seja i Skarbek-Szaraczek mają bardzo ładne oczka :D Wogle nie widać,że miały chore.Natomiast Rambo ma takie średnie a Sabinka i Smerfik jeszcze brzydkie,chociaż już zaczyna być widać oko no i powieki otwarte :)
Kotki wcięły dziś gerberka indyka tego malutkiego.Uszy sie trzęsły aż miło patrzeć.zaczynają też popijać mleczko i wodę z miseczek a Sabinka i Skarbek podjadają suche dla maluszków te od 4 tygodnia życia i większość kuwetuje
Daję im jeszcze mleko ze strzykawki bo baaardzo to lubią :wink:
Dzisiaj muszę im podać antybiotyk w zastrzyku
Kotki są przeurocze i kochane.Szaleją po łazience,podgryzają siebie nawzajem i wszystko co znajdą na podłodze
Myślę,że wszystko będzie dobrze i już niedługo będzie można szukać im domku :D
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

[poprzednia][następna]