Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
kinga w. pisze:Dorota! Dobry okoń nie jest zły!
kalair pisze:kinga w. pisze:BOżenko, kukurydza jest be z założenia i u podstaw. Natomiast... Zjedz 5 malutkich posiłków/ dzień zamiast dwóch większych - organizm łatwiej je przerobi na bieżąco. Takim posiłkiem może być jabłko, mały jogurt z porcją granulowanych otrąb (jadalne, sprawdziłam), jakaś sałatka bez majonezu, kanapka, jakieś mięsko z jarzynkami (ale bez ziemniaków), homoserek... Sporo możliwości.
Kukurydzę kocham, i jem.A niby czemu be? Zdrowe warzywko, nie siej propagandy!![]()
![]()
![]()
Nie, no serio pytam.![]()
Teraz zjadłam pomarańczkę. To mam drugi posiłek.Trzeci będzie kolacja-postaram się zjeść jak najmniej
, i potem może troszkę kukurydzy. Ale niestety kawa też miała kalorii..
A o serku wyczytałam, że jest bardzo tłusty, kaloryczny, lepiej nie jeść, a w zamian jogurt. Zdrowiej. A serki lubię.
MaryLux pisze:Kukurydza jest zdrowa. Zawiera selen, który jest potrzebny w zapobieganiu nowotworom
kinga w. pisze:Jest również w zbożach, mięsie, nabiale, jajkach... Natomiast kukurydza jest cholernie tucząca. Dla ludzi którzy chcą się czegoś pozbyć niewskazana. Są alternatywne źródła selenu... Wiesz... Każdy robi co chce, ja tylko melduję co mnie jest ok, a czego lekarka kazała mi unikać.
kinga w. pisze:Też lubię kukurydzę, a zwłaszcza pop corn. Albo sałatkę z kapusty pekińskiej, z kukurydzą, ananasem z puszki, majonezem... Mniam...
kinga w. pisze:Po kolei... Kukurydza z puszki ma 154kcal/100g i 54 w IG.
Woda... Ja też nie lubie wody jako takiej - dolewam "rozpuszczalnik". W lidlu jest taki badziew bez cukru. Jak syrop ale na słodzikach. I tak od lat na słodzikach jadę to... Wiem, zdrowe nie są, ale do takiej bosej wody nie umiem sie przyzwyczaić.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 59 gości