Kocia Koalicja 2 - listonosz do nas przyszedł :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob kwi 18, 2009 21:19

Wydziergasz z tego piękną dziewczynkę! :D
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Sob kwi 18, 2009 21:20

:smiech3: :smiech3: :smiech3:
(uwielbiam ten glupkowaty wyraz twarzy przy czesaniu, Dex niby ma krotka siersc, ale uwielbia to :lol: )
Monostra, czyzbys miala ochote na dokocenie? 8) :lol:
Obrazek

Chat

Od: Nie cze 15, 2008 8:57

Post » Sob kwi 18, 2009 21:54

Chat pisze:Monostra, czyzbys miala ochote na dokocenie? 8) :lol:

Ochotę to miałam już parę razy :( . Ale 3 kociska to jednak u mnie optymalny układ. Przez trzy lata były 4 koty - koci układ był OK, ale ja ciągle miałam wrażenie, że za mało czasu poświęcam każdemu, choć się starałam. Może i miało na to wpływ, że akurat były chore staruszki wymagające więcej uwagi, ale po prosu brakowało czasu :( . Poza tym teraz jazda na wieś z 3 kotami to maksimum możliwości - 4 wymagałyby furgonetki :roll: .
Sama nie wiem... Jednak moje "wyrachowanie" mnie powstrzymuje. Kocham łobuziaki, ale nie potrafię zrezygnować całkiem z życia, jego uroków, a zdaję sobie sprawę, że w pewnym momencie tak musi być :( . Straciłam w ciągu 4 lat 3 starsze, ukochane koty i mam dość - wiem, że poradzę sobie kiedyś tam... Ale muszę mieć czas też na życie...
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Sob kwi 18, 2009 22:00

Mam to samo...Ilekroc widze jakies nowe biedy, mam ochote sie dokocic. Ale zaraz potem przychodzi refleksja: co bede mogla im ofiarowac? Trojka jest optymalna, tym bardziej, ze u Tesciow jest 5 kotow stalych i 3 dochodzace, oboje sa juz starszymi osobami i musze sie liczyc z tym, ze kiedys (oby jak najpozniej) bedziemy musieli sie tymi kotami zajac...
Poza tym nie potrafie zrezygnowac z podrozy do Polski. To jest dla mnie jak doladowanie baterii. Doskonale Cie rozumiem. Samo czesanie przystojniakow musi zabierac sporo czasu... :wink:
Obrazek

Chat

Post » Nie kwi 19, 2009 8:58

Mam dokładnie te same odczucia :roll: . A na dodatek moje co chwilę chorują :evil: i jak by był taki czwarty to już wogóle bysmy poszli z torbami. A poza tym planujemy się doludzić 8)

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Nie kwi 19, 2009 9:41

MarciaMuuu pisze:Mam dokładnie te same odczucia :roll: . A na dodatek moje co chwilę chorują :evil: i jak by był taki czwarty to już wogóle bysmy poszli z torbami. A poza tym planujemy się doludzić 8)
8)

Twoje koty to okazy zdrowia. :twisted: Nie wiem gdzie mogloby im byc lepiej niz u Was... :roll:
Obrazek

Chat

Post » Pon kwi 20, 2009 10:55

...bry... :D

Proponuje rozpoczac dzionek od wypelnienia ankiety:
http://www.akademiajezykapolskiego.pl/i ... -polskiego
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Czw kwi 23, 2009 9:32

Dorota pisze:...bry... :D

Proponuje rozpoczac dzionek od wypelnienia ankiety:
http://www.akademiajezykapolskiego.pl/i ... -polskiego

Jak poszło, Monostra?
Matka Przełożona nie pochwaliła się jeszcze wynikami, a pewnie miała 100% :wink:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Pt kwi 24, 2009 8:20

Hello Koalicjo :D
Do raportu :twisted:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pt kwi 24, 2009 22:25

Dobry wieczór.

Zwracam się z uprzejmą prośbą do Jego Humorzastości Mohera o pozwolenie na cichutkie przycupnięcie w kąciku wątku i okazywanie odpowiedniej dawki zachwytu.

Czy Pan Moher będzie łaskawy i pozowoli?

Monostra, cała Kocia Koalicja przepiękna, ale Moher ukradł mi serce po prostu, tym bardziej, jak przeczytałam opis charakteru na stronie pierwszej...uwielbiam takie koty :D
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Sob kwi 25, 2009 5:41

milenap pisze:Dobry wieczór.

Zwracam się z uprzejmą prośbą do Jego Humorzastości Mohera o pozwolenie na cichutkie przycupnięcie w kąciku wątku i okazywanie odpowiedniej dawki zachwytu.

Czy Pan Moher będzie łaskawy i pozowoli?

Monostra, cała Kocia Koalicja przepiękna, ale Moher ukradł mi serce po prostu, tym bardziej, jak przeczytałam opis charakteru na stronie pierwszej...uwielbiam takie koty :D

Moher ma wielu wielbicieli, popularny jest :wink:

Ale ja ukochałam Trykota, bo rude koffam :D
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon kwi 27, 2009 10:02

milenap, zapraszamy :) . Moherowi wyrazów zachwytów nie powtórzę, bo nadmie się jeszcze bardziej :wink:

Wróciliśmy ze wsi. Susza okropna! Odkąd stopniał śnieg, przez prawie 4 tygodnie, nie spadła ani kropla deszczu :( .
Koty, korzystając z wysuszonej na pieprz ziemi, pudrowały się w kocimiętce. Najczęściej Sybirek:
Obrazek
Obrazek

Rano kociska łażą same, bo zimno (Sybirek chciałby wyjść już 5 :roll:). Widzę je przez okno, a poza tym meldują się co chwilę, a to na michę, a to do kuwety. Chciałam być cwana i nie otwierać im co chwilę drzwi, więc wystawiłam chrupki i drugą kuwetę na taras (woda jest cały czas). Owszem, zjeść i wypić na zewnątrz można, o skorzystaniu z kuwety nie ma mowy :evil: .

Czekają niecierpliwie aż wyjdę i idziemy na obchód wokół działki. Trykot się już nauczył, pięknie chodzi przy nodze i od razu przybiega na wołanie :) .

Zaczekajcie na nas!
Obrazek

Nie, to nie, idę na skróty:
Obrazek

Aaaa, to stąd przełazi to kłujące w łapy :evil:
Obrazek

Niezłe to zielone...
Obrazek
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Pon kwi 27, 2009 10:05

Monostra pisze:Niezłe to zielone...
Obrazek

Swistaczek :wink:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pon kwi 27, 2009 10:07

jaką masz fajną działkę Monostra.
A czy koty pilnują się i przebywają na terenie czy wychodzą za ogrodzenie?

Moher jak zwykle ma przyjazny wyraz twarzy :twisted:
Sybirek kotwasi się jak kociak
no i Trykotek :1luvu:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon kwi 27, 2009 10:25

Grupa krasnali ogrodowych:
Obrazek

Gdy nie jest gorąco można pobiegać.
Obrazek

Trykot czuje się już pewnie i potrafią z Sybirkiem galopować do upadłego. Uchwycić tego mi się nie udało - za szybcy są :(

Skosiła boisko, to można pobiegać za zabawką:
Obrazek

Jednak zabawki są dobre w domu, najlepsze są witki z dzikich odrostów drzew. Po skokach i bieganiu za nimi padamy (wszyscy, ja też od wymachiwania :) ).
Obrazek
Obrazek

Mam dość, idę coś przekąsić:
Obrazek

Jestem zmęczoooony...
Obrazek
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

[poprzednia][następna]