K-ów, Ines - FIP? :-( trzymamy kciuki koteńko!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 22, 2009 20:55 K-ów, Ines - FIP? :-( trzymamy kciuki koteńko!

kontynuacja wątku http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=88 ... sc&start=0 wcześniej tego http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=86 ... sc&start=0 a wcześniej tego http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=84 ... sc&start=0, wcześniej tego http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=81998&start=1635 a jeszcze wcześniej tego http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=73 ... sc&start=0 - zapraszam serdecznie do dalszych dyskusji, do pomocy, wymiany doświadczeń i czego tam sobie życzycie :wink:

Na początek informacja kto, gdzie, co.

Tymczasy:
Miuti - 5 - Gryzior i Dzikunia (brak zdjęć) Olivia, Oleńka, Olivier
Markopolo00 - 9 - Finka, Bolek i Tola (obydwoje w leczeniu), Kabra, pers Fabio, Nadia, dwa czarnuszki (ostatnia trójeczka w leczeniu), Joszko
Kinya - 6 - Wincenty, Klusek (dożywotnie tymczasy), Trinia (wraca do siebie) plus Biszkopt (na walizkach), Grafit i Kaja (na walizkach)
Kosma_shiva i Cincian - odkoceni
Noemik -1- Nina (brak zdjęć)
Kastapra - 2 - Kolik, Tiga
Lutra - 2 - Kinga, Leon
Etiopia - 1- Kama
Miszelina - odkocona
ja - 4 - Fionka, Daisy, Czupa, Czups,
Basia 1 - Artuś z Kłaja (dom wychodzący, dom, w którym kot będzie mieszkał z innym kotem i obok ludzi lub coś takiego)
BarbAnn - 1 - MisiaMilusia
Wielopole - w prawym 6 - Bercik z Dąbrowy( do socjalizacji), Miluś (do wypuszczenia), 2 kotki z Prokocimia (Negrita i Pepita - do wypuszczenia), Kicia po zmarłym panu, Basia, w lewym 1 - Irma z Daszyńskiego
Gracjana -1- Esma
Aania - 4 - Sasza, Gapa i Krótka, kocurek z uszkiem,
Chiron - 6 - Rudy Oczko, Lizus z interwencji, kotka bez oczka, kotka po maluszkach, Krakuska (do wypuszczenia), kot z Kłaja (do wypuszczenia)
Patka - 1 - Aslan (w leczeniu)
ogocha - odkocona
edit_f - 1 - Luna (socjalizuje się)
Tunisia -
Krakvet - 1 - Ines
Therios -
DT lutrowy - odkocony
p. Edyta - 2 -Jawa i Jaro
p. Anita - 2 - Fox i Vito
Zowisia - 4 - maluchy

razem 61, zapomniałam o którymś ogonku czy są wszystkie?

Ogłoszenia: Kastapra ( kastapra@googlemail.com ), Noemik, ( k.tumm@uj.edu.pl ), Patka ( zielinska.patrycja@wp.pl )

Transport: Anna09, BarbAnn, Kastapra, Miszelina

Bazarki: mjs

Tłumaczenia strony: Anna09, Miszelina

dyżury na Wielopolu:

poniedziałek 1.06 Robert, Lutra,
wtorek 2.06 - Lutra, Robert
środa 3.06 - Lutra
czwartek 4.06. markopolo
piątek 5.06. - markopolo rano, Lutra
sobota 6.06 - Milu, Queen_ink
niedziela 7.06 - markopolo, Milu
poniedziałek 8.06 - markopolo
wtorek 9.06 Lutra, p. Edyta
środa 10.06 - lutra
czwartek 11.06 p. Edyta
piątek 12.06 - p. Edyta
sobota 13.06 - p. Edyta
niedziela 14.06 - p. Edyta
poniedziałek 15.06 - markopolo, lutra, Edyta
wtorek 16.06 - markopolo

a co dalej???

Nasi podopieczni:
1. Esma, ur. IX 2008, mieszkała w pudełku w ogródku, również w te największe mrozy. Uwielbia rozrabiać, bawić się i wtulać, podkradać różne przedmioty i chować. Esma to prawdziwe kocie dziecko, mimo że ma już z 8 miesięcy to bawi się jak małe kocie. Bardzo grzecznie drapie tylko sizalowe słupki. Esma jest cudnym przytulakiem. Potrzebuje chwilkę, żeby oswoić się z nowymi ludźmi. Jest troche rozpieszczona jeżeli chodzi o jedzenie. Je tylko surową wołowinę i royala exigenta na zmianę z sensitivem. Kradnie też szynkę z kanapek i wylizuje margarynę. Dla towarzystwa nawet pomidora zje. Nie ruszy natomiast saszetki. Na tej diecie ustabilizowały się jej jednak jelita i tak już zostało. Zaczęła wreszcie rosnąć, bo długo była bardzo malutka. Teraz bardzo dużo je. Nie skacze po firankach ale skacze gdzie chce. Nie zawsze je z miseczki, chce żeby jej rzucać kawałki. To takie połączenie zabawy z karmieniem. Ciekawska, zmusza do porządku w domu. Nie można zostawić nic w zasięgu jej łap, bo potem trudno odnaleźć. Zaszczepiona, odrobaczona i wysterylizowana (DT u Gracjany)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

2. Olbrzymi Sasza, odwidziało mu się być groźnym, teraz ceni sobie bycie głaskanym i przytulanym :wink: Wiek ok 3 lat. Odrobaczony, zaszczepiony, kastrowany (DT u Aani)
Obrazek

3. Misiamilusia, ur IX.2008, czarnobiała kotka szuka wyrozumiałego i cierpliwego domu.Kotka jest zaszczepiona i po sterylizacji. Uwielbia zabawy z kotami, gonitwy i zapasy, i rozrusza każdego kanapowca. Dlatego wskazany dom z innymi kotami. Nie jest agresywna. Sama potrafi się bawić kocimi zabawkami, które znosi sobie do kociej kryjówki.
Nie jest kłopotliwa. Nie wybrzydza przy jedzeniu. Niestety boi się jeszcze człowieka. Złapana daje się wygłaskac, ale sama do pieszczot jeszcze nie przychodzi. Kotka powoli się oswaja ale jest tak wdzięczna i sliczna że jej wdzięk zrekompensuje trud oswajania. Lubi wziąć przysmak z ręki. Nie boi się kiedy bawię się z nią zabawkami na wędce.Mała kotka wariatka. Z dzikiej dziczy przeistoczyła się w kota z adhd. reaguje na swoje imię jak pies. Jest bezobsługowa. Nie zawraca człowiekowi głowy Wink . Wynajduje kocie zabawki i sama sobie organizuje wolny czas. Lubi też jak po drugiej stronie kociej wędki z myszką jest człowiek.
Powoli się oswaja. Gada i szczeka. (już w domu ale jeszcze czekamy na dogadanie się z rezydentem)

Obrazek

4. Finka, ur X 2008. Rozkoszny pieszczoszek, który wiele wycierpiał w króciutkim życiu. Drobniutka koteczka odrobaczona i wysterylizowana. Nie boi się psów (DT u Marka)

Obrazek

5. Kama, ur VII 2008, piękna tri, pieszczoszka wychowana z kotami i psem. Kama nie jest kotem pt. siedzę grzecznie patrzcie na mnie i podziwiajcie. Jest ruchliwym i bardzo radosnym kotem. Na głaskanie zwykle nie ma czasu. Ma zapędy ogrodnicze, nie nadaje się do domu z bujną roślinnością. Jej ulubioną zabawką jest pluszak praktycznie większy od niej. Uwielbia psy, szczególnie tego, z którym obecnie mieszka (DT u Etiopii)

Obrazek

Obrazek

6-8. Kłajskie maluszki od Trini, ur. IV.2009 (DT u Kinyi)

Obrazek
Biszkopt - ogromna przylepa (na walizkach)

Obrazek
Grafit, troszkę nieufny wobec obcych

Obrazek
Kaja - koteczka z charrrakterkiem (na walizkach)

9-10. wesołe rozrabiaki, ur ok 1.04.09, zaprzyjaźnione z innymi kotami i psem, odrobaczone (DT u markopolo00)

Bolek
Obrazek

Tola
Obrazek

11. Kolik, ur X.2008. Jest bardzo grzeczny chociaż uwielbia zabawy. Był wychowywany z innymi kotami i psami. Jest niesamowitym rozmruczanym pieszczochem. Jest odrobaczony, wykastrowany, zaszczepiony. (DT u Kastapry)
Obrazek

12. Daisy, ur I.2009, przepiękna, srebrna kocia panna z "charakterrrkiem" tzn mimo młodego wieku nie da sobie starszym kotom "w kaszę dmuchać" . Jej futerko pokrywają czarne centki. Bardzo lubi spać w łóżku, bawić się, mizianki a wzięta na ręce lubi mruczeć i strzelać baranki (DT u tweety)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

13. Mama Jagienki - Fiona. Koteczka ok 1,5 roczna, domowa, bardzo przymilna, mrucząca. Już raz ją wyrzucono z domu, teraz szuka tego swojego ostatniego miejsca na Ziemi. Po wykarmieniu zostanie wysterylizowana, zaszczepiona (DT u Tweety)

Obrazek

Obrazek

14. Artuś, 9-miesięczny kocurek z Kłaja. Uwielbia towarzystwo innych kotów ale wobec człowieka nadal jest nieufny. Czy znajdzie się ktoś kto pozwoli mu żyć na razie obok siebie i poczeka aż kocurek przekona się, że człowiek to niekoniecznie samo zło? Artuś jest odrobaczony, odpchlony i wykastrowany (DT u Basi)

Obrazek

15. Leon, kocurek ok 2 letni, kiedyś chyba miał dom a później błąkał sie po osiedlu, na którym biły go inne koty. Przygarnęła go dobra dusza gdy na jego szyi pojawił się ogromny ropień. Teraz, po wyleczeniu czeka na swój dom. Jest bardzo przymilny, szuka ciepła i człowieka, do którego będzie mógł się przytulić. Kot jest odpchlony, odrobaczony, zaszczepiony i wykastrowany (DT u markopolo)

Obrazek

16. Bercik, kilkuletni kocurek po przejściach. Mieszkał u starszej pani, która umierała na raka, z wieloma współtowarzyszami niedoli. Po jej śmierci groziło kotom wypędzenie na dwór. Bercik potrzebuje domu, który da mu czas na oswojenie się z otoczeniem gdyż jest nieufny wobec nowych osób.
Kocurek jest odrobaczony, zaszczepiony i wykastrowany (Wielopole)

Obrazek

17. Kicia, kotka ok 4-letnia, po śmierci opiekuna wyrzucono ją na podwórko aby radziła sobie sama. Jest troszkę nieufna do obcych ale wystarczy kilka dni aby zaczęła wchodzić na kolana i wtulać się. Woli być kocią jedynaczką gdyż bywa zazdrosna o względy okazywane innym kotom.
Kotka odpchlona, odrobaczona, zaszczepiona i wysterylizowana (Wielopole)

Obrazek

18. Aslan, maksymalnie 5-letni, miziak nad miziaki, zabrany ze schroniska, w którym leczono mu skaleczoną łapkę pełną robaków. Po zabraniu przez nas okazało się, że kocurek ma również połamaną miednicę i martwy ogon, nadający się do amputacji. Odrobaczony, odpchlony.Obecnie czeka na operację, szczepienie i kastrację (DT u Patki)

Obrazek

19. Negrita, młoda kotka, nieśmiała ale wzięta na ręce tuli się i pomrukuje. Zabrana z miejsca gdzie nie samochody, głód czy choroby są największym zagrożeniem dla kotów ale ludzie hodujący gołębie, którzy nie przebierają w środkach.
Koteczka jest odpchlona, odrobaczona, wysterylizowana i zaszczepiona (Wielopole)

Obrazek

20. Jestem Tiga i mam około roku. Moja historia nie jest wesoła, ale na szczęście prócz chłodu, głodu i bezdomności nic strasznego mnie nie zdążyło spotkać. To dzięki dobrym ludziom, do których domu wręcz się wpychałam! Niedawno urodziłam kocięta...nie długo się jednak nimi cieszyłam, stała im się wielka krzywda. I znów zostałam sama i znów rozpaczliwie zaczęłam szukać swojego miejsca i swojego człowieka. Trafiłam do domu tymczasowego, który zadbał o moją sterylkę. No i mam pełną miseczkę i bezpieczny kąt. W domu tymczasowym jednak są inne koty, stresuje mnie ich obecność, boję się. Muszę całymi dniami przebywać w łazience, a ja tak bardzo, bardzo lubie towarzystwo człowieka. Tuptam, ugniatam, mruczę i barankuję. Jestem malutka i niedużo mi trzeba. Bardzo proszę o dom, mój własny, taki na zawsze![/b] (DT u Kastapry)

ObrazekObrazek

21-22 Jawa i Jaro - kociaki urodzone w połowie marca przez "dziką dzicz", która godzinę przed porodem przyszła pod drzwi p. Edyty, a która to przez kilka lat wcześniej nie podchodziła nawet do jedzenia w obecności człowieka. Teraz jest supermiziankową kotką. Maluchy troszkę nieśmiałe wobec człowieka ale też lubią mizianki. Odrobaczone, czekają na szczepienie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

23-25 Kociaki z ul. Prądnickiej, ur. III 2009, w miejscu gdzie narodziny szybko zamieniają się w śmierć w męczarniach. Uratowane od niej przez karmicielkę szukają swoich domów. Odrobaczone, czekają na szczepienie

Facet Czups

Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek

Baba Czupa (czyli Dzikun Fukacz Przypodłogowy)
Obrazek

Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek

Baba Kabra

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

26. Obrazek

Obrazek

Rasa: Pers
Imię pierwsze: Fabio
Imię drugie: Rysiek
Umaszczenie: biało-niebieskie
Usposobienie: miły (nie tylko w dotyku), spokojny, kochliwy, pieszczotliwy, przez 3 lata wychowywał się z pieskiem bokserkiem.
Hobby: spanie na fotelu w przerwie pomiędzy posiłkami, łapanie much. DT u markopolo)

27. Fox - ur. IV.2009 przepiękny, o lekko przedłużanym futerku, kocurek w białych okularach. Dzień spędza na jedzeniu i rozrabianiu ze swoim bratem. Mały wiercipięta, wszędzie go pełno. Tęskni za mamą co najbardziej widać podczas przemywania futerka ciepłą, mokrą szmatką - zapewne kojarzy mu się to z maminą toaletą - rozkosznie wtedy mruczy i przeciąga się w każdą możliwą stronę. Odrobaczony, czeka na szczepienie i oczywiście na dobry dom i odpowiedzialnego opiekuna.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

28. Vito - ur IV.2009, brat Foxa. Uroczy czarny miś z okrągłym pysiem, długim, puchatym futerkiem. W zachowaniu też widać taką misiowatość, wolniej się porusza, wydaje się taki niezdarny ale patrząc na zabawy z bratem daleko mu do ciapowatej misiowatości. Gdy się zaczyna go głaskać to trudno przestać tak bardzo miłe jest jego futerko.
Odrobaczony, czeka na szczepienie. Do nowego domu chętnie zabrałby ze sobą brata.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

29-31. Olivka, Oleńka i czarny Olivier - ur koniec IV 2009, na co dzień rozrabiają z rodzeństwem, jedzą, kuwetkują i śpią i tak w kółko. Poznają, że człowiek jest fajny, bo daje jeść i mizia, i że w domu jest znacznie przytulniej niż w ciemnej piwnicy. Odrobaczone, czekają na szczepienie (DT u Miuti)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Śro cze 17, 2009 11:33 przez Tweety, łącznie edytowano 80 razy

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Śro kwi 22, 2009 21:02

Melduję się w nowym wątku!
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Śro kwi 22, 2009 21:10

i ja :)
plus Lusia
plus Kolik rozrabiaka
plus Majutek łazienkujący :D

kastapra

Od: Nie paź 26, 2008 13:12

Post » Śro kwi 22, 2009 21:28

Też się melduję :)

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

Post » Śro kwi 22, 2009 21:35

Ja też sie melduje z glucikami
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
NIECH MI KTOŚ PODSKOCZY !!!
a to jest cudowne zdjęcie i musze go wkleić dwa razy
Finka
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

Post » Śro kwi 22, 2009 21:50

Ja dodam jeszcze, że wożę w bagażniku jedną klatkę-łapkę, mam zamiar zakłajować w sobotę (lutra, dasz radę? bo niedziela u mnie odpada).
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Śro kwi 22, 2009 22:06

Kinya pisze:Ja dodam jeszcze, że wożę w bagażniku jedną klatkę-łapkę, mam zamiar zakłajować w sobotę (lutra, dasz radę? bo niedziela u mnie odpada).

czyli na niedzielę mogę wypożyczyć moje okolice, tak?
Marku, kiedy idziesz do pracy, bo nie wiem jak z tą sobotą i gipsowaniem.
Przypominam o apelu BarbAnn, fotki i opisy, powrzucam w pierwszego posta

Tweety

Post » Śro kwi 22, 2009 22:12

Chciałam Was zaprosić do wątku który podlinkowałam w podpisie (o chętnych na kota, na psa w miarę potrzeb oczywiście też)- sporo było chętnych z Krakowa i okolic, ale pewnie trzebaby troszkę poklikać, no i domki niesprawdzone. 2-3 razy w tygodniu dostawa świeżych chętnych :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro kwi 22, 2009 22:13

Tweety pisze:
Kinya pisze:Ja dodam jeszcze, że wożę w bagażniku jedną klatkę-łapkę, mam zamiar zakłajować w sobotę (lutra, dasz radę? bo niedziela u mnie odpada).

czyli na niedzielę mogę wypożyczyć moje okolice, tak?
Marku, kiedy idziesz do pracy, bo nie wiem jak z tą sobotą i gipsowaniem.
Przypominam o apelu BarbAnn, fotki i opisy, powrzucam w pierwszego posta

Jak najbardziej. W sobotę po łapance i tak trzeba będzie odwieźć koty na Wielopole (mam nadzieję, że upolujemy tę białą ciężarówkę), to zostawię łapkę.
Na Wielopolu powinien być różowy koci kocyk, który obsikała Zosia :wink: , więc od razu zabrałabym go.
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Śro kwi 22, 2009 22:47

Melduję się.
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Śro kwi 22, 2009 22:52

trzeba sobie zaznaczyc watek ;)
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Czw kwi 23, 2009 0:13

Marku podpisz mi fotki maluchów, bo nie wiem, który jest który, Noemik, proszę o fotki Niny. Kinya, jak Ci się uda to proszę o wyraźniejsze zdjęcia maluszków.
W pierwszym poście na szybkiego powrzucane fotki, opisy i miejsce pobytu

Tweety

Post » Czw kwi 23, 2009 7:37

ja bym prosiła, aby podczas najbliższego dyżuru na wielopolu kuknąć, czy leon pozbył się kleszcza przy szyi.. wczoraj go popsikałam.. gdzie się ruszę, tam kleszcze kurde :)

a to kocurek, może 8-10 miesięczny, którego bez rezultatu chciałam wczoraj złapać na wielopolu nr 12..

Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Czw kwi 23, 2009 7:54

Prawdę mówiąc Finka też miała kleszcza
przy przedniej łapie koło pachy
czy wyrwałaś kleszcza bo jeśli nie to obawiam się
ze sam on nie wyjdzie a z psikany będzie wypuszczał toksyny
do organizmu
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

Post » Czw kwi 23, 2009 7:56

markopolo00 pisze:Prawdę mówiąc Finka też miała kleszcza
przy przedniej łapie koło pachy
czy wyrwałaś kleszcza bo jeśli nie to obawiam się
ze sam on nie wyjdzie a z psikany będzie wypuszczał toksyny
do organizmu

jesli fiprexem to nie jest tak zle
odpadnie
testowane na zwierzetach
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

[następna]