SPIS KARM dla Kota

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 26, 2009 16:58

Normy unijne są po prostu ostrzejsze - dlatego niektórych karm produkowanych w Stanach na tamtejszy rynek po prostu nie dopuszczają na Europę - i należy raczej sie z tego cieszyć :) (np. nie można stosować mączki z padlych zwierząt, czy kotów i psów - w karmach am. bywało to nagminne - warto pogooglać)
Eukanuba przykładowo - przygotowywana na rynek UE jest o wiele lepszej jakości niż na rynek amerykański.
Kanadyjskie już są ok.

Pytanie miałabym o nowego Orijena 6ryb - pierwszy raz skusiłam się na tę markę, i o ile moje futra nowej acany nie znoszą, to orijen 6ryb bardzo ładnie im wchodzi :)
Fil się rzucił na gourmeciki diamanty z opiekanym kurczakiem, że ma problemy żołądkowe i niejadkowe, to na probę dostał. Ale to drogie cholerstwo, w cenie kartonika bozity mała puszeczka i to średniej karmy, uzależniacze tam dają czy jak? :roll: W każdym razie na żadną karmę tak się nie rzucił, nawet na kurczaka, jak na to.

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Pt lut 27, 2009 7:16

Natura to producent jednej z lepszych jakościowo karm na świecie, ze składu nei wynika, żeby był problem, ale ;) na razie się nie dowiemy o co chodzi

A Orijena 6 Ryb polecam. Sama karmię nim futrzaka i po raz pierwszy wygląda naprawdę modelowo. Zmiana wyglądu futra (gładkie, błyszczące, nie wypada - co mu się zdarzalo ciągle wcześniej), kondycja i co najważniejsze - schudł, mięśnie mu się ładnie znowu zarysowały. Dostaej jej w ilościach bez ograniczeń
Nowej Acany nie chciał tknąć (poza rybną)

kothka

Od: Wto lis 09, 2004 12:50

Post » Czw mar 05, 2009 17:07

a co myślicie o suchej karmie vitakraft i animonda premium?
Obrazek

pumka133

Od: Nie wrz 14, 2008 18:27

Post » Wto mar 17, 2009 13:11 Profilium

Karmy Profilium dla kotów nie polecam. Kupiłam ostatnio promocyjne opakowanie na przetestowanie i muszę powiedziec, że kot jadł jej 2 razy więcej niż innych karm no i kupy większe i śmierdzące.
Teraz testować będę karmę Nutra Nuggets Maintence jutro do mnie przyjedzie dam znać jak kot na nią reaguje

Jak do tej pory kot najbardziej lubi jesc Orijena i Acanę ,RC mu nie służy

agata_-c

Od: Pt cze 27, 2008 3:46

Post » Czw mar 19, 2009 11:45 Husse

Jeśli szukacie dobrej karmy, polecam Husse. Ja karmię tą karmą moje trzy kotki dachowce po sterylkach i dwa psy. Dystrybutor bez problemu przywiezie wam próbki, potem karmę jeśli zamówicie do domu bez dodatkowych kosztów.
Wyjaśni też, na czym polega różnica pomiędzy Premium a Super Premium.
Znana marka nie zawsze oznacza, że firma dba o klientów i sprzedaje rzeczywiście dobre produkty.
Nie ukrywam, że jestem dystrybutorem tej marki na terenie Trójmiasta, najpierw jednak kocham zwierzaki, a firmę wybrałam ze wzgledu na jakość i sposób podejścia do produktu i właścicieli czworonogów.

Mięso w karmach kosztuje, dlatego takie produkty są droższe. Tańsze, również dobre karmy zawierają mączki, nie mięso. Nie twierdzę że te karmy są złe. My też takie mamy. Zalecam czytanie składu na opakowaniu. W sklepie internetowym nikt tego oficjalnie nie napisze.
Dotychczas spotkałam tylko jednego kota, który nie był moją karmą zainteresowany. Reszta wcina aż się uszy trzęsą, łącznie z przegryzaniem się przez worek.
Firma ma dokładnie opisany skład produktów na swojej stronie internetowej, do pobrania pliki PDF. Gwarancja jakości i smaku, świadczy tylko o tym, że jest w 100 % pewna swojego produktu. Dla mnie największą satysfakcą jest, gdy właściel kota który dotychczas jadł whiskasa, a dał się namówić na zmianę, dzisiaj cały w skowronkach dziękuje za dobrą radę.
Pozdrawiam kociarzy, ja jestem ogólnie zwirzolubna. Kocham koty ale moją największą pasją są jednak psy. Nie miejcie mi tego za złe.

psiokocio

Od: Czw mar 19, 2009 11:19

Post » Śro kwi 15, 2009 19:53

Obrazek

pumka133

Post » Śro kwi 15, 2009 20:03

cosma i cosma thai z kurczakiem albo tuńczykiem (+dodatki) to ulubione żarełko moich kiciusiów . Lubią też applaws i miamor fileciki i sheba fileciki...
schmusy nie wzbudziło entuzjazmu

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Śro kwi 15, 2009 20:20

w takim razie na pewno wyprubuje! dzięx
Obrazek

pumka133

Post » Czw kwi 16, 2009 6:11

Tylko jedna rzecz mnie zastanawia w składzie Cosma:
Tuńczyk (min. 48%), ryż (1%) - tu wersja z tuńczykiem
Co stanowi pozostałe 51%? WPewnie woda, ale powinni to napisać

Tak jak mają w Cosma Glory :lol: Tylko tam momentami wychodziło mi ponad 100% zawartości

kothka

Od: Wto lis 09, 2004 12:50

Post » Sob kwi 18, 2009 16:57

kupiłam dzisiaj Pumeczce przysmak jakiego jeszcze nie widziałam, nazywa się QUALITY SNACK. w składzie ma 100% tuńczyka, a kicia zachwycona ;)
Znacie to to?
Obrazek

pumka133

Post » Nie kwi 19, 2009 10:09

Aleksandra LM pisze:Ja jedzonko mieszam - jak byly kocie w Stanach do dostawaly: Orijena, Felidae, Innove Evo i Core - dwoch ostatnich niestety w UE niet :evil:

Mam pytanie- a jak mieszasz karmy i jakie? Ja mam dwa koty i dwie miski i też im mieszam, ale nie jestem pewna czy tak można...

margo22

Od: Pt wrz 08, 2006 16:37

Post » Nie kwi 19, 2009 13:27

margo22 pisze:
Aleksandra LM pisze:Ja jedzonko mieszam - jak byly kocie w Stanach do dostawaly: Orijena, Felidae, Innove Evo i Core - dwoch ostatnich niestety w UE niet :evil:

Mam pytanie- a jak mieszasz karmy i jakie? Ja mam dwa koty i dwie miski i też im mieszam, ale nie jestem pewna czy tak można...

Mamy ta nowa Acane (wszystkie 3), trzy smaki Almo Nature (niby nie wybrzydzaja ale cos w tym za duzo ryzu), zostala mi resztka Core'a, malzonek przemycil nowa torbe Innovy Evo i wykanczamy 7kg Orijena. Ostatnia mieszanka zostala zrobiona w takich proporcjach:
- po szklance Acany
- po szklance Almo Nature
- chyba 2 szklanki Core'a (albo jedna, nie pamietam)
- 3 szklanki Innovy Evo
- 6 szklanek Orijena

Zawsze daje najwiecej Orijena, z racji na to ze wiem gdzie go kupic(i ma jednak lepszy sklad od Acany i Almo Nature), nawet tu w Portugalii jest zrodelko, co prawda wnerwia mnie mocno fakt ze kompleksowych kocich zakupow tu w Portugalii u jednogo sprzedawcy nie zrobie :evil: rowna sie to placenie za przeslki w kilku sklepach.
Zebym jeszcze gdzies mogla dorwac Felidae... Wiem ze ono w Europie powinno byc dostepne, dowiedzialam sie o tej karmie koncu z tego tasiemcowatego watku o Whiskasie
Video do naszej ksiazki, dla tych co w langlidzu...
http://www.youtube.com/watch?v=JzWxhZ0h ... e=youtu.be

Aleksandra LM

Od: Śro sty 09, 2008 21:53

Post » Nie kwi 19, 2009 13:38

Czyli rozumiem, że mieszasz wszystkie najpierw i potem wydzielasz taką "mieszankę"?
Ja robię za każdym razem np. pół miski Orijena+pół miski RC Sensitivity+odrobinę Chicken soup (bo dopiero od niedawana podaję)
Jak koty się mają na takiej mieszance? Ja słyszałam tyle opinii przeciw i za mieszaniem, że już sama nie wiem...

margo22

Post » Nie kwi 19, 2009 14:14

moje jedza, nie protestuja, czuja sie dobrze...
no, moze czasami ktores pawia pusci... :roll:
nie chce zeby sie przyzwyczajaly do jednego smaku, zapachu itd
Video do naszej ksiazki, dla tych co w langlidzu...
http://www.youtube.com/watch?v=JzWxhZ0h ... e=youtu.be

Aleksandra LM

Od: Śro sty 09, 2008 21:53

Post » Nie kwi 19, 2009 14:16

A kupale w normie? :-)

margo22

[poprzednia][następna]