TRAGEDIA 63koty eksmitowane z mieszkania- błagam o pomoc!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 18, 2009 8:14

zabers pisze:To musi być szczwany plan!
Jeezu, muszę odgrzebać kurtkę p.deszcz, bo rozwodnię się pod tą wieżą. :D

o sąsiadka :D

dziewczyny trzymam kciuki!
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Sob kwi 18, 2009 13:41

Etka pisze:a ja wczoraj od Ani fuerthados ...

od kogo? 8O

wybaczam, bo nie umiem przetłumaczyć ;)

zapomniałam podrzucuć tacki animondy, ale chyba w weekend będziemy w tamtych rejonach, to przekażę
Obrazek

fuerstathos

Od: Sob sty 24, 2004 17:53

Post » Sob kwi 18, 2009 13:44

a ja podrzuce i czekam na wiesci:)
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Sob kwi 18, 2009 16:47

dziewczyny czekamy na wiesci 8O

czy kotek dla Korciaczek wybrany? który to? :mrgreen:

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Sob kwi 18, 2009 18:30

do gory

justin888

Od: Pt sie 12, 2005 17:40

Post » Sob kwi 18, 2009 18:33

U nas niestety nowa tragedia, kotek z chorymi nerkami odszedł dzisiaj w nocy :( [i] Nie pomogły już kroplówki, przyszła dodatkowo niewydolność oddechowa i odszedł za tęczowy most.
Druga lepsza wiadomość koteczka podejrzana o białaczkę zdecydowanie poprawiła swoje wyniki i miała zrobiony test i okazał się negatywny :D Nie mozemy jeszcze się za bardzo cieszyć bo nadal jest bardzo kiepska to koci szkieleck . Kotka może mieć 3 - 4 lata a waży 1,25 kg. Dostała kolejny antybiotyk i mam nadzieję że zacznie sie jej poprawiać. Apetyt dopisuje ale jakoś nie przybiera na wadze ciągle męczy ją biegunka, której nie można opanować. Bardzo bardzo proszę o kciuki za malutką, jest bardzo kochana, wtula się w człowieka kiedy tylko może.
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Od: Pt sty 07, 2005 21:13

Post » Sob kwi 18, 2009 19:04 Re: TRAGEDIA 63koty eksmitowane z mieszkania- błagam o pomoc

jerzykowka pisze:16) chlopczyk DT Korciaczki
Obrazek

ten sliczny kawler juz jest w "hotelu" :)
jest lekko wystraszony, ale dzielnie znosi moje odwiedziny ;)
zupełnie przełamaliśmy lody mieskiem z saszetki ;)
moja Kiara pełni dyżur pod drzwiami i gada z kolega ;)
reszta stoicki spokój :)

Prośba
kto był u mnie z kociakiem
TZ mi przekazał inf ale jakoś mętnie :roll:
no facet :lol:
mam tabletki i maść
czyli co i kiedy
na tabletkach jest napisane 2 razy dziennie 1/2 tabletki od dziś czy dostal cos w zastrzyku ?
maść ile razy (bo ze za uszkiem to wiem 8) )
i co z kontenerkiem ??
Obrazek

Ania Z

Od: Śro lip 07, 2004 10:34

Post » Sob kwi 18, 2009 19:05

ai tylko powiem ze fotografia pogrubia
bidulka jest cieniutka jak niteczka :(
Obrazek

Ania Z

Post » Sob kwi 18, 2009 19:14

safiori pisze:Druga lepsza wiadomość koteczka podejrzana o białaczkę zdecydowanie poprawiła swoje wyniki i miała zrobiony test i okazał się negatywny :D

:ok:

Dlatego jestem ostrożna przy testach białaczkowych u kotów w złej kondycji ogólnej.
Za małą kciuki nadal, żeby zupełnie wyszła na prostą. Dajecie Taninal na te biegunkę? Sam Taninal nie wyleczy tego, ale przynajmniej jedzenie nie będzie tak przelatywało przez małą. Wykluczyłabym pierwotniaki u niej, skoro to takie uporczywe jest.

Smutno z powodu kocurka...
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Sob kwi 18, 2009 19:15

Safiori, strasznie przykro z powodu odejscia bidulka [']
Za kotenke trzymamy kciuki najmocniejsze na swiecie. Dobrze, ze chociaż bialaczki nie ma!!!!!!!!!!!! Dzisiejsza trojka szczesliwcow, ktora wyjechala do DT tez negatywna. Wyglada na to, ze zaden nie bedzie pozytywny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Przyjechalysmy przed chwila, potwornie zmeczone...
Teraz skrotowa relacja (moze za chwile wroci mi energia, jesli nie to szczegoly jutro.)
Czarny kocurek nr 7 trafil na DT do Koperaty :1luvu: (dziekuje Ci Agatko calym serduchem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!).
Krowek nr 14 ma DT u Etki :1luvu: (wiesz, ze Cie kocham :wink: )
Pingwinek nr 16 trafi do Korciaczkow :1luvu: (ktorych cala rodzina jest anielska :wink: ).
Wszystkie testy negatywne :D Kupilysmy wszystkim advocata, bo ich stan zdrowia pozwala na podanie :D Dodatkowo atecortin dla czarnulka, bo ma zapalenie spojowek. Pingwinek dostal zastrzyk przeciwzapalny i tabletki "na wynos", bo ma zapalenie dziąseł.
Zaplacilysmy za wszystko 110zl (nasze byly testy, 30zl za pobranie krwi 3 kotom; 66zl za 3 Advocaty, 5zl za Atecortin, 6zl za tabletki przeciwzapalne i 4zl za przeciwapalny zastrzyk).
Postaram sie za chwile napisac wiecej (Korciaczki jutro do Was priva).
Acha, Koperata odmowila finansowej wyprawki (jeszcze chciala zwracac pieniadze :wink: ), Jowitki zapomnialam zapytac :oops: , a dla Korciaczkow zapomnialysmy dodac (AniuZ, czy zechcesz wylozyc 50zl na ten cel, ktore natychmiast Ci zwroce :oops:). Aaaa, bo pingwinek jest do jutra u AniZ, a potem odbiera go Honda11- dziewczyny :1luvu: Pingwinkowi trzeba jutro rano podac 1/2 tabletki, jutro wieczorem tez i w poniedzialek rano rowniez- pozniej juz podawac beda Korciaczki :D

Nieustajaco prosimy o DT dla tych kochanych bied i o rece do pracy w przytulisku. Same nie damy rady...
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Sob kwi 18, 2009 19:20

AniuZ, Advocata podaj prosze jednorazowo miedzy lopatki. Tabletki jak napisalam w poprzednim poscie, plisss :wink:
A fotografia rzeczywiscie potwornie pogrubia :roll:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Sob kwi 18, 2009 19:24

Agn, czyli i Twoja maluda zapewne bialaczki nie ma (zwlasza, ze test byl niejednoznaczny. Skoro trudno jej grzebac w uszkach, to moze tez zastosuj Advocata jesli jej kondycja pozwala- srodki finansowe doslemy!!!).
A jak sie ma Twoja trojeczka? Wiem, ze pod Twoja opieka na pewno super, ale ciekawa jestem i tak :oops:
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Sob kwi 18, 2009 19:24

a co z maścią ??
Obrazek

Ania Z

Post » Sob kwi 18, 2009 19:25

Ania Z pisze:a co z maścią ??

Powinnas dostac tylko tabletki i Advocata (caly miedzy lopatki)...
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Sob kwi 18, 2009 19:27

jerzykowka pisze:
Ania Z pisze:a co z maścią ??

Powinnas dostac tylko tabletki i Advocata (caly miedzy lopatki)...

:lol: :lol: :lol:
to jest advocat ;)
nie patrzyłam a TZ powiedział że maść za uszka :lol: :lol: :lol:
Obrazek

Ania Z

[poprzednia][następna]