Pecia,Niuś,Kajtek,Albert&Ja część pierwsza

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 17, 2009 20:32

Petka-P1 pisze:Trzymajcie kciuki....budujemy z TŻ wolierę dla naszych rojbrów....

To świetnie :D

:ok: :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Pt kwi 17, 2009 21:45

Petka-P1 pisze:Trzymajcie kciuki....budujemy z TŻ wolierę dla naszych rojbrów....jesteśmy na etapie sprzątania terenu na którym ma być wybieg....rodzice TŻ przez 40 lat nazbierali takie cuda, że aż brak słów....znaleźliśmy nawet szybę tramwajową

Ale fajnie, trafiłam na Twój wątek i od razu takie ciekawe wiadomości :D
Masz już jakiś projekt na tą woliere, czy to na razie w trakcie "dojrzewania" ?
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Pt kwi 17, 2009 22:07

Iweta pisze:
Petka-P1 pisze:Trzymajcie kciuki....budujemy z TŻ wolierę dla naszych rojbrów....jesteśmy na etapie sprzątania terenu na którym ma być wybieg....rodzice TŻ przez 40 lat nazbierali takie cuda, że aż brak słów....znaleźliśmy nawet szybę tramwajową

Ale fajnie, trafiłam na Twój wątek i od razu takie ciekawe wiadomości :D
Masz już jakiś projekt na tą woliere, czy to na razie w trakcie "dojrzewania" ?

Witam Iwonko bardzo serdecznie :lol: :lol: :lol:

projekt już jest....wczoraj nabyłam słupki, siatkę, furtkę....brakuje mi jeszcze siatki (wędkarskiej) na górę....nie będę ukrywać, że super woliera jest u rodziców na osiedlu....trafiłam tam szukając Misi (babeczka zadzwoniła, że podobny kotek do niej trafił, ale to nie była Misia)....
jestem zachwycona dziełem tej kobiety i mam zamiar zrobić dobrą podróbę :oops:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Pt kwi 17, 2009 22:21

To czekam na jakies zdjecia z powstawania woliery, moze coś zgapie? :wink:

Iweta

Post » Pt kwi 17, 2009 22:24

Iweta pisze:To czekam na jakies zdjecia z powstawania woliery, moze coś zgapie? :wink:

Ja bym tez chciała zobaczyc bo moze by moja koleżanka by tez mogła założyc a ma koty wychodzące :wink:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Pt kwi 17, 2009 22:32

jak sie wyrobię to jutro podjadę zrobic fotki woliery tej babeczki....a moja według słów TŻ ma być gotowa w niedzielę....narazie będzie ogrodzenie i zabezpieczenie....muszę ją jeszcze później urządzić
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Post » Sob kwi 18, 2009 5:40

Pecia a porob zdjecia jak to wyglada u tej kobitki,.

ale beda miec fajowsko, normalnie chyab z wizyta z moimi kotami przyjade :D

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Sob kwi 18, 2009 6:35

Etka pisze:Pecia a porob zdjecia jak to wyglada u tej kobitki,.

ale beda miec fajowsko, normalnie chyab z wizyta z moimi kotami przyjade :D

Fotki zrobię na 100%....u tej kobitki jest cuuuudnie....pracy włozyła w to mnóstwo....a kasy majątek....ja mam teren, ale finansowo nie dam rady tak tego zagospodarować....ona ma chyba w tej chwili ponad 10 kotów....to że mają ogrodzony teren to jest pikuś....one mają domek (taki działkowy z np. Castoramy)

i ciekawe dlaczego dzisiaj pada....jak mają iść prace rozbiórkowe szklarni skoro leje :evil:

Petka

Post » Sob kwi 18, 2009 10:58

A u mnie świeci od rana słońce :D
Bardzo jestem ciekawa tej woliery ja na razie mam osiatkowany balkon, ale od północy i zauważyłam ,że nie lubią tam przesiadywać, choć ostatnio przytachałam im prawie pół drzewa do wspinaczki :D Myślę, że muszę im jednak zrobić wybieg na południowym tarasie,żeby mogły sie cały czas wygrzewać, no chyba że podejrzę woliere :wink: choć za bardzo nie mam miejsca na nią :roll:

Iweta

Post » Sob kwi 18, 2009 13:33

Trzymam kciuki za budowe i budowniczych :D
Koty na pewno beda zachwycone :)

My w zeszlym roku zbudowalismy wybieg dla naszych futer.
Wzorowalismy sie na wolierze z tej strony http://katzenbande.com/gehege.htm
Niestety, podloze to u nas stara gruba warstwa betonu, meczarnia bylo porobienie w niej dziur a proste ustawienie slupow to wyzsza szkola jazdy ;)
Ale wszystko robilismy sami i jestemy z tego dumni.
Wybieg ma ok. 25 m² , kosztowal ponad 1700 euro no i nie jest jeszcze do konca wyposazony (musze jutro zagonic TZeta do roboty :twisted: ).
Z doswiadczenia powiem Wam, ze najdrozsze sa te wszystkie drobiazgi typu srubki, sruby, kątowniki, polaczenia i inne cuda.
I zawsze jest ich za malo :lol:

Kotom wybieg bardzo sie podoba :)
Kilka dni temu wstawilismy tam ogromny pien drzewa, koty chetnie sie po nim wdrapuja.
Do szczescia brakuje mi tylko nowych drzwi z kocia klapka, prowadzacych do wybiegu : ale zamowimy je dopiero w przyszlym roku, bo koszty to tez min. 800 euro ;)

Gdy rozbudujemy kiedys dom, to powiekszymy kotom wybieg, miejsca mamy dostatek :) (tak sobie po cichu marze) :lol:

moni_citroni

Od: Czw sty 23, 2003 19:17

Post » Sob kwi 18, 2009 17:27

Petka-P1 pisze:
Fotki zrobię na 100%....u tej kobitki jest cuuuudnie....pracy włozyła w to mnóstwo....a kasy majątek...

Ja też chętnie pooglądam foty.
Może coś się da u nas udoskonalić :wink:

mahob

Post » Pt kwi 24, 2009 17:58

Zrobiłam fotki woliery u tej babeczki
kociaków naliczyłam dzisiaj 11 szt, ale czy to wszystkie to nie wiem

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a u nas prace trwają .....

było tak

Obrazek

Obrazek

Obrazek

teraz jest tak
Obrazek

Obrazek

czekam na zakończenie

Petka

Post » Pt kwi 24, 2009 18:06

Cudo :love: trzymam kciuki za budowę Waszej woliery, Kasiu :ok:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pt kwi 24, 2009 18:15

kciuki się bardzo przydadzą....o takim cudzie jak ma ta babeczka to mogę pomarzyć....ale grunt, że będzie już ogrodzone....a urządzać będę po malutku..... muszę jeszcze zmówić siatkę na górę

Petka

Post » Pt kwi 24, 2009 20:12

Faktycznie - ta babeczka ma niesamowicie to zrobione.

Ale ta wasza woliera też zapowiada się nieźle...taka profesjonalna robota :) Świetnie.

:ok: :ok:

mahob

[poprzednia][następna]