Klub Kotów Niewidzących i Niedowidzących

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 17, 2009 13:47

marcjannakape pisze:Słuchajcie, ponieważ sprawy naszych trzech kandydatów sa raczej pilne, to proponuje juz dokonac podziału pieniążków i rozesłania.

Bedzie to wygladac nastepująco:
Wanilka 85zł + 40zł(dodatkowy przelew na leczenie) = 125zł
Bosman 85zł
Martynka 85zł

I co Wy na to?

taki znalazłam ostatnie wiesci, wiemy, e Wanilka i Martynka pzrekazały fundusze na inne slepaczki, a Bosman już dofinanoswany, a propos, koty sa już w Łodzi :wink:

zatem nowi kandydacipotrzebni chyba tak? myslałam o wsparciu dla Gosika i Przemiłka.... :?: brak tymczasu, brak pieniedzy, brak szans ... :?: :(
Gosik Obrazek
Przemiłek Obrazek
Ostatnio edytowano Pt kwi 17, 2009 13:57 przez alessandra, łącznie edytowano 2 razy

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt kwi 17, 2009 13:54

Jestem za.
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

Post » Pt kwi 17, 2009 14:06

Jestem za. :)
Ale... Martwi mnie też cyklopka z tego wątku http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=86402
Ma już trzy lata i niełatwo będzie o domek. Może by pomóc w sfinansowaniu testów? Przetestowany kot ma większe szanse na dom.
W jej przypadku też brak tymczasu, brak pieniędzy, brak szans... :(

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pt kwi 17, 2009 14:41

Bazyliszkowa pisze:Jestem za. :)
Ale... Martwi mnie też cyklopka z tego wątku http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=86402
Ma już trzy lata i niełatwo będzie o domek. Może by pomóc w sfinansowaniu testów? Przetestowany kot ma większe szanse na dom.
W jej przypadku też brak tymczasu, brak pieniędzy, brak szans... :(

sprawa Cyklopki jets mi znana, koteczka jest w galerii mojej na nk,zobacz wpis,obecnie nie wiem, czy byłaby mozliwośc, jak we wpisie ze wzgledu na te 4 koty z wrocławskiego schronu, mysle,że moglabym zapytać p. Izę, czy bedzie miejsce jeszcze i dla Cyklopki, ale..ale kocia jest pod opieką AFN , jak czytamy...nie moge doczytac sie w watku, gdzie sie znajduje obecnie: w schronisku, w lecznicy, w dt?...
naprawde nie wiem specjalnie, co o tym wszytskim myśleć..., może ktoś cos podpowie może ktos wiecej wie na ten temat?
http://nasza-klasa.pl/profile/18757875/ ... album/2/79

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt kwi 17, 2009 15:00

Na kolejne potrzeby FŚ wystawiam bazarek z wodą ABSYNTHE Christiana Lacroix, 50ml, start od 1 zł 8)

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=4314651

"Absynt - tajemniczny, hipnotyzujacy eliksir XIX wieku - ciągle stanowi jedną z najabrdziej niewypowiedzianych tajemnic świata. Nieodparcie kuszący, niebezpiecznie zniewalający. Jego głęboki, mistyczny kolor przypomina mi odcień szlachetnych kamieni - topazów i cytrynów - z egzotycznych haftów, będących inspiracją moich kreacji." -Christian Lacroix

Obrazek
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

Post » Pt kwi 17, 2009 15:11

Rzeczywiście sytuacja Cyklopki jest niejasna...
A Przemiłek i Gosik nie mają nikogo.
Mało odkrywczo napiszę raz jeszcze, że strasznie trudno jest decydować i głosować...

Bazyliszkowa

Post » Pt kwi 17, 2009 15:24

Bazyliszkowa pisze:Rzeczywiście sytuacja Cyklopki jest niejasna...
A Przemiłek i Gosik nie mają nikogo.
Mało odkrywczo napiszę raz jeszcze, że strasznie trudno jest decydować i głosować...

nie mam głosu, bo nie jestem w klubie ślepaków.
...ale mnie osobiście uwiedli ci chłopcy :love:
Obrazek

ksiezna_kluska

Od: Wto lut 03, 2009 17:04

Post » Pt kwi 17, 2009 15:25

ksiezna_kluska pisze:nie mam głosu, bo nie jestem w klubie ślepaków.

Zapraszamy :D :D :D

Bazyliszkowa

Post » Pt kwi 17, 2009 15:36

Bazyliszkowa pisze:
ksiezna_kluska pisze:nie mam głosu, bo nie jestem w klubie ślepaków.

Zapraszamy :D :D :D

ale ja nie mam ślepaczka :oops:

chociaż dowiedziałam się ostatnio, że mamy w jednym oczku wirusa. może powiecie mi o tym coś więcej? czy taki wirusek wraca?
wizytę mamy dopiero za tydzień, czekamy na jakieś 'brązowe krople' od dr Garncarza...
Obrazek

ksiezna_kluska

Post » Pt kwi 17, 2009 15:52

Ja też nie mam ślepaczka :D
Jestem członkiem-sympatykiem Klubu.

A jeśli chodzi o herpesa w oczku, to jestem ekspertem. :( 1,5 roku chodziłam z moim Klakierem do dr. Garncarza, który wypróbował wszystkie leki ze swojej bogatej palety, po czym... poddał się. Zalecił wizytę tylko w przypadku, gdyby w oczku pojawiła się ropa. "Normalny" brunatny wypływ mam tylko zmywać przegotowaną wodą.
Brunatne krople to Braunol - w naszym przypadku równie bezskuteczne, jak wszystkie inne.
Mam nadzieję, że w Twoim przypadku leczenie zakończy się większym sukcesem. :ok:

Bazyliszkowa

Post » Pt kwi 17, 2009 16:03

Bazyliszkowa pisze:Ja też nie mam ślepaczka :D
Jestem członkiem-sympatykiem Klubu.

to ja tesz hcem!

Zwracam się z uprzejmą prośbą o przyjęcie mojej skromnej osoby do grona, jakże elitarnego, Klubu Ślepaczków.
Niniejszym zobowiązuję się do:
- regularnego wnoszenia opłat członkowskich
- do rozpowszechniania szlachetnych idei Klubu
- dbania o dobre imię w/w Klubu

z poważaniem,
księżna kluska

Bazyliszkowa pisze:A jeśli chodzi o herpesa w oczku, to jestem ekspertem. :( 1,5 roku chodziłam z moim Klakierem do dr. Garncarza, który wypróbował wszystkie leki ze swojej bogatej palety, po czym... poddał się. Zalecił wizytę tylko w przypadku, gdyby w oczku pojawiła się ropa. "Normalny" brunatny wypływ mam tylko zmywać przegotowaną wodą.
Brunatne krople to Braunol - w naszym przypadku równie bezskuteczne, jak wszystkie inne.
Mam nadzieję, że w Twoim przypadku leczenie zakończy się większym sukcesem. :ok:

o rany, to większa przeprawa, niż sądziłam. Tekili ten wirus chyba nie przeszkadza, nie ropieje, oko jest w porządku. jedynym objawem jest przymknięta jedna powieka po przebudzeniu, dosłownie na kilka minut (max 2)... no zobaczymy, mam nadzieję, że biegusiem poślemy tego vira w diabły :twisted:
Obrazek

ksiezna_kluska

Post » Pt kwi 17, 2009 17:27

Uff, Bazyliszkowa, dzięki za podtrzymanie wiary we własne siły - udało sie chyba z tymi zdjęciami. Przedstawiamy się - to jest Karlusia, a na dalszym zdjęciu z Belunią. Czy nie słodki pyszczek? Obie kicie się uzupełniaja i jakbym miała jednego kota z cechami tych obu, to bym chyba z domu nie wychodziła. :)
Obserwuje to forum, właściwie nie uczestniczyłam jeszcze w żadnym, bo jednak to złodziej czasu, i bardzo mi się tu podoba. W ogóle nie zdawałam sobie sprawy ze wspólnego wspierania ślepaczków, bazarków itd..
Może jakoś tu się zadomowię w miarę możliwości. Serdeczności.

Obrazek Obrazek Obrazek

izabeli

Od: Wto kwi 14, 2009 22:42

Post » Pt kwi 17, 2009 17:38

ksiezna_kluska, myślę, że twoja deklaracja zostanie przyjęta bez zastrzeżeń, a na pw dostaniesz niezbędny każdemu członkowi nr konta, na które płaci się składki :wink:

izabeli, masz piękne dziewczynki :love: Mam nadzieję, że szybko zadomowisz się na forum - to prawda, że pożera ono czas, ale nie jest to czas stracony :D

Bazyliszkowa

Post » Pt kwi 17, 2009 19:59

Ślepaczki w górę...
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Pt kwi 17, 2009 21:09

Bazyliszkowa pisze:ksiezna_kluska, myślę, że twoja deklaracja zostanie przyjęta bez zastrzeżeń, a na pw dostaniesz niezbędny każdemu członkowi nr konta, na które płaci się składki :wink:

zanim założyłam pierwszy ślepakowy bazarek poprosiłam Marcjannę żeby pieniążki z bazarków szły prosto do Was- zatem nr konta już mam :lol:

Bazyliszkowa pisze:izabeli, masz piękne dziewczynki :love: Mam nadzieję, że szybko zadomowisz się na forum - to prawda, że pożera ono czas, ale nie jest to czas stracony :D

oj pożera czas, pożera.
ale ile można się dowiedzieć, ile pośmiać, powzruszać!
BEZCENNE 8)
Obrazek

ksiezna_kluska

[poprzednia][następna]