TRAGEDIA 63koty eksmitowane z mieszkania- błagam o pomoc!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 16, 2009 19:31

honda11 pisze:
Małgorzata Pękała pisze:W górnej lewej klatce biało czarna koteczka przywitała nas ostrym przytupem oznajmiając w ten sposób swoją rujkę.

czy to koteczka-króweczka zwana Trixie?

niestety tak.

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Czw kwi 16, 2009 19:31

Aska po pierwsze kciuki za Anielke...po drugie wystawiam nastepne bazarki bo kasa bedzie topniec...po trzecie w zwiazku z tym ze jest na sobote silna grupa to moze ja nie bede sie pchac....ale chcialam tylko powiedziec ze moze przekonac pania Wande zeby przeksztalcic pomieszczenie z klatkami na pomieszczenie bez klatek. Moge kupic w Ikeaa regal piwniczny do zlozenia na miejscu na ktorym koty moglyby sobie siedziec zamiast tych klatek.....tak sobie pomyslalam. Posprzatac pomieszczenie klatki ustawic w jedno mijejsce .....tak sobie dywaguje, pomyslcie o tym....
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Czw kwi 16, 2009 19:43

aga9955 pisze:Aska po pierwsze kciuki za Anielke...po drugie wystawiam nastepne bazarki bo kasa bedzie topniec...po trzecie w zwiazku z tym ze jest na sobote silna grupa to moze ja nie bede sie pchac....ale chcialam tylko powiedziec ze moze przekonac pania Wande zeby przeksztalcic pomieszczenie z klatkami na pomieszczenie bez klatek. Moge kupic w Ikeaa regal piwniczny do zlozenia na miejscu na ktorym koty moglyby sobie siedziec zamiast tych klatek.....tak sobie pomyslalam. Posprzatac pomieszczenie klatki ustawic w jedno mijejsce .....tak sobie dywaguje, pomyslcie o tym....

Aga, dzieki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Na pewno bedziemy o tym rozmawiac z Pania Wanda!!! Moze sie uda!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Czw kwi 16, 2009 19:52

aga9955 pisze: Moge kupic w Ikeaa regal piwniczny do zlozenia na miejscu na ktorym koty moglyby sobie siedziec zamiast tych klatek.....tak sobie pomyslalam. Posprzatac pomieszczenie klatki ustawic w jedno mijejsce .....tak sobie dywaguje, pomyslcie o tym....

Materiał do przemyślenia (jak mawiał Stirlitz) :wink:

Taki regał to świetna sprawa. Nie pamiętam , czy on ma półki metalowe, czy drewniane. Jeśli drewniane, to...
jeśli Ty kupiłabyś regał, to ja kupię ceratę, żeby obić półki - łatwiej sprzatać kupiszony i inne brudki, bo nie przylepiają się, ani nie wżerają w deszczółki. Dla przykładu podam, że w kociarni p. Wandy jest taki regał i strasznie cięzko się go sprząta, bo jedzonko i kupiszony przywierają do desek. W tej chwili jest praktycznie nie do doczyszczenia.
Jak się zdecydujecie - dajcie znać. W "Castoramie" jest tego dobra całe mnóstwo. "Różne, różniste od Ado N" :wink: Kupiłoby się taką najbardziej pancerną i spokój. Iczysto byłoby zawsze, i dojście do podłogi.
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Czw kwi 16, 2009 21:11

super pomysł z tymi półkami :)
jeszcze jakby sie udało kilka "skrytek" zamontować to pelnia szczęścia i namiastka domu :)

a teraz z finansow
przyszło 20 testów i convenia na sporządzenie 10 ml roztworu do wstrzykiwań koszt to 1 229,68 zł.
przelew z konta FKP jutro
Obrazek

Ania Z

Od: Śro lip 07, 2004 10:34

Post » Czw kwi 16, 2009 21:20

regal ma drewniane polki. Trzeba go przykrecic do sciany zeby byl stabilny, i oczywiscie swietny pomoc z ta ceratka:) lepsze to do mycia niz drewno lite.

Co do schoweczkow to moznaby kartony grube wylozyc podusiami i powycinac wejscia, moge tez kupic w ikea takie domki dla kotow. Nie jest to drogie a w trzech mozna wylozyc podusie i po dwa koty spokojnie znajda azyl i spokoj.

Kupie to w takim razie w przyszlym tygodniu i z nastepnym rzutem chetnych do pracy chetnie przywioze. Tylko potrzeba kogos madrego do zlozenia regalu bo ja to dupa jestem:) no i zgoda na wygospodarowanie kociarni ze strony Pani Wandy.
Obrazek

aga9955

Post » Czw kwi 16, 2009 21:28

ja uwielbiam remontować (umiem szpachlować i malować ;) itp.) i różne meble składać
ale niestety mam zawalone wszystkie weekendy na uczelni :(
jedyny wolny to majówka :(

myślę, że kartony i trochę szerokiej taśmy to dobra sprawa
można wyrzucić i wymienić na nowe ;)
mniej mycia i szorowania :)
Obrazek

Ania Z

Post » Czw kwi 16, 2009 21:33

a klatki jakby okryć mogą tez służyć, jako budki
moje stwory uwielbiają klatki 8O
zawsze lądują się do środka i potem jest bijatyka :oops:
Obrazek

Ania Z

Post » Czw kwi 16, 2009 21:36

gdyby byly male to ok ale to duze klatki niestety i nie bedzie juz miejsca na nic innego.....
Obrazek

aga9955

Post » Czw kwi 16, 2009 21:38

aga9955 pisze:1. regal ma drewniane polki.
2. Trzeba go przykrecic do sciany zeby byl stabilny,
3. Co do schoweczkow to moznaby kartony grube wylozyc podusiami i powycinac wejscia, moge tez kupic w ikea takie domki dla kotow. Nie jest to drogie a w trzech mozna wylozyc podusie i po dwa koty spokojnie znajda azyl i spokoj.

4. Kupie to w takim razie w przyszlym tygodniu i z nastepnym rzutem chetnych do pracy chetnie przywioze. Tylko potrzeba kogos madrego do zlozenia regalu bo ja to dupa jestem:) no i zgoda na wygospodarowanie kociarni ze strony Pani Wandy.

Jeżeli p. Wanda się zgodzi, to...
ad.1 - ja kupię ceratę. Już nawet wiem jaką. Mam w domu katalog Ikei. Napisz tylko jaki kupisz - będę miała wymiary.
ad. 2- w takim razie potrzebna wiertarka (chyba - nie pamiętam jakie tam są ścianki). Tam są jacyś faceci na miejscu. Zapytam , czy jest na stanie coś do wiercenia dziur (w razie czego).
ad. 3 - w to się nie wtrącam. Nie zwróciłam na to uwagi w sklepie.
ad. 4 - mogę składać. Pół domu składałam z Ikei. W razie czego wezmę też stosowne "śrubociągi" :lol:

Mam jeszcze w domu resztki zapasów z "pewexu". Na jakieś 5-6 poduch wystarczy (jakby co) :wink:
P.S. Na dziś "żegnam Was ozięble". Długim ślizgiem pędzę spać.
Ostatnio edytowano Czw kwi 16, 2009 21:49 przez zabers, łącznie edytowano 1 raz
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Czw kwi 16, 2009 21:48

zabers pisze:
aga9955 pisze:1. regal ma drewniane polki.
2. Trzeba go przykrecic do sciany zeby byl stabilny,
3. Co do schoweczkow to moznaby kartony grube wylozyc podusiami i powycinac wejscia, moge tez kupic w ikea takie domki dla kotow. Nie jest to drogie a w trzech mozna wylozyc podusie i po dwa koty spokojnie znajda azyl i spokoj.

4. Kupie to w takim razie w przyszlym tygodniu i z nastepnym rzutem chetnych do pracy chetnie przywioze. Tylko potrzeba kogos madrego do zlozenia regalu bo ja to dupa jestem:) no i zgoda na wygospodarowanie kociarni ze strony Pani Wandy.

Jeżeli p. Wanda się zgodzi, to...
ad.1 - ja kupię ceratę. Już nawet wiem jaką. Mam w domu katalog Ikei. Napisz tylko jaki kupisz - będę miała wymiary.
ad. 2- w takim razie potrzebna wiertarka (chyba - nie pamiętam jakie tam są ścianki). Tam są jacyś faceci na miejscu. Zapytam , czy jest na stanie coś do wiercenia dziur (w razie czego).
ad. 3 - w to się nie wtrącam. Nie zwróciłam na to uwagi w sklepie.
ad. 4 - mogę składać. Pół domu składałam z Ikei. W razie czego wezmę też stosowne "śrubociągi" :lol:

Mam jeszcze w domu resztki zapasów z "pewexu". Na jakieś 5-6 poduch wystarczy (jakby co) :wink:

ekstra :) to ja dokonam zakupow i sie namowimy. Co do wymiarow podam bo mam taki regal w domu:) i kupie dokladnie taki sam:)
Domki sa z materialu a wlasciwie ortalionu mozna je umyc woda:) maja sliczny kolor czerwony:) schna blyskawicznie:) dol jest z ceraty wiec tez do umycia.
Kupie na probe dwa lub trzy, i zobaczymy. No i nieocenione poduchy:)))

Acha mam jeszcze do przekazania szal z bazarku i torbe. Do Basi zadzwonie jutro i jej podrzuce ,a szal mialam podac przez Asie jakiejs cioci......blagam niech sie ciocia ujawni bo nie wiem komu mam przekazac fanta:)
Obrazek

aga9955

Post » Czw kwi 16, 2009 21:54

jerzykowka pisze:Agn, co u Ciebie? Czy czegos potrzebujesz? Jak kociaste :D
Sciskam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Z małym opóźnieniem kopiuję fragment mojego PW do Jerzykówki:
"U kotów oki.
Sagala - głównie śpi. Ale ładnie je i wydala, a to najważniejsze.
Kikuju jest dzikusem. I jest niemal zupełnie zdrowa - poza świerzbem, którego nie wiem, jak jej czyścić, bo wpada w furię.
Mbati... Mbati jest cudny. I jak zajrzałam mu w paszczę, to on chyba ma tyle samo lat co Sagala - ma jeden kieł i resztki drugiego. Reszty zębów brak.

Na razie niczego nam nie trzeba.
Czekam na Ornipural od Agi9955 dla Sagali. I na powrót naszego Doc ze szkolenia, wtedy pojedziemy z Mbati na przegląd."

Buziaczki dla Was i kciuki.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Czw kwi 16, 2009 21:57

Agn pisze:
jerzykowka pisze:Agn, co u Ciebie? Czy czegos potrzebujesz? Jak kociaste :D
Sciskam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Z małym opóźnieniem kopiuję fragment mojego PW do Jerzykówki:
"U kotów oki.
Sagala - głównie śpi. Ale ładnie je i wydala, a to najważniejsze.
Kikuju jest dzikusem. I jest niemal zupełnie zdrowa - poza świerzbem, którego nie wiem, jak jej czyścić, bo wpada w furię.
Mbati... Mbati jest cudny. I jak zajrzałam mu w paszczę, to on chyba ma tyle samo lat co Sagala - ma jeden kieł i resztki drugiego. Reszty zębów brak.

Na razie niczego nam nie trzeba.
Czekam na Ornipural od Agi9955 dla Sagali. I na powrót naszego Doc ze szkolenia, wtedy pojedziemy z Mbati na przegląd."

Buziaczki dla Was i kciuki.

jessu aga zapomnialam na smierc wyslac lek..... :oops: :oops: :oops: jutro rano wysle....jestem dupa dupa......i to glupia dupa....przepraszam
Obrazek

aga9955

Post » Czw kwi 16, 2009 21:59

Agn - teraz napiszę coś głupiego :oops: - śniłaś mi się dziś..

cudownie, że u Was spokojnie, uściskaj wszystkie kochane pyszczki (nie tylko poznańskie :lol: )
"Chciałem zreperować świat, a oto widzę, że sam jestem jednym z tych cholernych drani I świń..."
Obrazek

Nah

Od: Czw wrz 07, 2006 20:48

Post » Czw kwi 16, 2009 21:59

aga9955 pisze:jessu aga zapomnialam na smierc wyslac lek.....

:ryk:

Kochana, masz za dużo na głowie...
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

[poprzednia][następna]