Politechniki - chory kot + gratis, ja naprawdę odpadam...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 15, 2009 14:40 Politechniki - chory kot + gratis, ja naprawdę odpadam...

Telefon od koleżanki - tu chodzi oswojony kot, wygląda strasznie, pogłaskałam go, ma biegunkę, co mam robić?

Co mam odpowiedzieć?

No i zaraz po pracy jadę po niego, już siedzi złapany w jakimś pudle, podobno nie jest młody ani ładny....
Ostatnio edytowano Czw kwi 16, 2009 7:35 przez kalewala, łącznie edytowano 1 raz
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Śro kwi 15, 2009 15:14 Re: Znów Politechniki - chory kot, ja odpadam...

annskr pisze:No i zaraz po pracy jadę po niego, już siedzi złapany w jakimś pudle, podobno nie jest młody ani ładny....

Czyli jedzie do Ciebie ?
Bidulek :cry:

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Śro kwi 15, 2009 15:15 Re: Znów Politechniki - chory kot, ja odpadam...

nika28 pisze:
annskr pisze:No i zaraz po pracy jadę po niego, już siedzi złapany w jakimś pudle, podobno nie jest młody ani ładny....

Czyli jedzie do Ciebie ?

On bidulek?
A ja???
12-ty kot!!!
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Śro kwi 15, 2009 15:17 Re: Znów Politechniki - chory kot, ja odpadam...

annskr pisze:
nika28 pisze:

Czyli jedzie do Ciebie ?

On bidulek?
A ja???
12-ty kot!!!

No tak, Ty też... :cry:

nika28

Post » Śro kwi 15, 2009 16:59

No to podniosę, bo coś szybko spada...

nika28

Post » Śro kwi 15, 2009 17:23

Zaznaczę sobie wątek żeby mi nie umknął...

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro kwi 15, 2009 19:27

w "promocji" były dwa ! koty :oops:

miziasty stary krówek - brudny, posklejany, uszyska pełne, pożółkłe resztki uzębienia, coś ściekało mu z pyszczka...
na dodatek z biegunką - porządnie upaprany w swoich odchodach
widok tak przerażający, że spanikowałam

do "kompletu" :oops:

młodziutka miziasta krówka - bardzo gadatliwa, udeptująca 8-mies. słodycz
raczej podrzucona dość niedawno.
z noska trochę kapało, ale zaraz z dziewczyny zrobi się księżniczka

Annskr... dzięki :oops:
Obrazek

malaria

Od: Nie maja 11, 2008 18:05

Post » Czw kwi 16, 2009 7:46

Podobno od przybytku głowa nie boli - ale chyba nie taki przybytek miał na myśli autor przysłowia :?

Nie cierpię zapchanego miasta, przebijania się przez korki, nie cierpię kotów i różnych "2 w 1". No to mam wszystko, czego nie lubię:

Docenta:

Obrazek

Docent to stare wielkogłowe i wielkojajaste kocisko, z mega sraczką - zostawił jej trochę na ubranku (nie moim :twisted: ) w kontenerze (nie moim :twisted:). W uszach czarno, w gębie ruina. Antybiotyk + wzmacniacze, jutro kontrola. Już w klatce w domu wydalił na podsłanko sporą ilość galaretowatego rozwolnienia, przytrył pieluchą. Zabrałam posłanko, dałam czysta pieluchę i wytłumaczyłam, że dopóki się nie nauczy kuwetkować, będzie spał na twardym. Inteligentne kocisko (w koncu Docent) zrozumiało, do wieczora miałam jeszcze trzy analogiczne porcje - w kuwetce. Pardzo staranie i prezycyjnie mościł się wielki kocur w maleńkiej klatkowej kuwetce. Nie chciał jeść, więc trochę gerberka wcisnęłam. Zostaniowna na noc porcja chrupek zniknęła, w kuwetce było tylko siu - czyli biegunka spowolniona - przynajmniej mam nadzieję.

i Asystentkę

Obrazek

Śliczna króweczka, gadatliwa, wręcz marudna. Warczy na moje koty, ale nie atakuje, pewnie ze strachu - niestety nie mam gdzie jej odizolować...
Na kapanie z noska P.Dr po namysle dała tylko wzmacniacz i zaleciła obserwację.

Z dalszymi relacjami przenosimy się tu:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=65 ... start=1140

kalewala