Zula,Gluś(FeLV+),Mela(FeLV+)i Daszka(DT).Fotki-s.93 i 94

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 15, 2009 16:56

Oczywiście,że daje,Sylwia!
Ale Melci chyba najbardziej pomógł Zylexis!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Śro kwi 15, 2009 17:00

Cześć Kasikk.Wiesz ja wcześniej nie miałam do czynienia z lekarstwami przy kociej białaczce i dlatego najpierw "zgoniłam" na aloes.
A zresztą,nie ważne co ale grunt że pomaga i dlatego mi się gęba cieszy

Nooo tylko Glutek coś chce się z nami poprzekamarzać z wynikami. Glutek, bez jajec,podnoś no szybciutko te białe ino mig!!!!!!
Ostatnio edytowano Śro kwi 15, 2009 17:02 przez Myszolandia, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro kwi 15, 2009 17:02

Najważniejsze,że kociaste doskonale sie czują!!!!!!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Śro kwi 15, 2009 17:03

kropkaXL pisze:Najważniejsze,że kociaste doskonale sie czują!!!!!!

OT CO
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro kwi 15, 2009 17:16

Czuja sie swietnie! :D teraz jest właśnie mała sjesta po jedzonku :lol:

Tak, Mela najlepiej reaguje na Zylexis,u Glutka spodziewałam sie lepszych wyników :?

Ale nic, walczymy dalej!

Ja tez mam fobie nerkowa, szczególnie u Zuli, jedna sprawa, ze jest najstarsza, a druga, ze ma problemy z dziasłami, a mnie jakos tak sie to kojarzy: dziasła-nerki. Dlatego wole sprawdzac.

A jak dzwoniłam po wyniki Zuli, to odebrał inny wet niz był rano, ja mówie, ze dzwonie spytac czy sa wyniki, bo rano byłysmy na pobraniu krwi, a wet na to: Slyszałem, ze było strasznie :smiech3:
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Śro kwi 15, 2009 17:38

No to Zula dała czadu!!!-niedługo weci będa uciekac na jej widok,albo brac urlopy okolicznościowe jak będziesz umawiac wizytę :lol:
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Śro kwi 15, 2009 17:41

Kasiu, ja się śmieje, ze za Zule powinna być inna stawka u weta :lol:

milenap

Post » Śro kwi 15, 2009 17:44

A ja odrobaczyłam dzisiaj stado,bo Antosia od kilku dni je bardzo mało i wylizuje pupke-prawdopodobnie Klara była niewłasciwie odrobaczona przez panie z muzeum(skąd ja ją zabrałam)i kociaste załapały obcych-dostały Profender spot on,za 10-14 dni powtórka z rozrywki :lol:
Odrobaczałam profenderem Bidusia,bo miał tasiemca,efekt był -kocio dostał pięknej sierści,zaczął pieknie jeść,już do śmierci nie miał problemów z apetytem,niestety nowotwór..........
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Śro kwi 15, 2009 17:45

milenap pisze:Kasiu, ja się śmieje, ze za Zule powinna być inna stawka u weta :lol:

Tylko nie mów tego u wetów-bo Ci faktycznie dodatek za szkodliwa prace doliczą :lol:
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Śro kwi 15, 2009 17:51

ja była z Grubcią dzisiaj , też było strasznie....ciesze się że u Was wszystko dobrze.
ObrazekObrazek

mumka27

Od: Pon gru 03, 2007 18:35

Post » Śro kwi 15, 2009 17:55

To z Grubci tez taki tygrys szablozębny????
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Śro kwi 15, 2009 18:17

kropkaXL pisze:
milenap pisze:Kasiu, ja się śmieje, ze za Zule powinna być inna stawka u weta :lol:

Tylko nie mów tego u wetów-bo Ci faktycznie dodatek za szkodliwa prace doliczą :lol:

Kasiu, no śmiałam sie przy płaceniu, czy dodatek za niebezpieczne zwierze jest doliczony :wink: a wet postraszył Zule, ze będzie 14 dniowa obserwacja na wścieklizne :lol: :lol:

Mumka, Zula też fatalnie reaguje na weta, ja się śmieje teraz, ale ona jest wycieńczona po całej akcji, w gabinecie aż ziajała, język wywalony, ciężki oddech, ze stresu i wysiłku. Na szczęście Zula u weta bywa rzadko, teraz właściwe co ok. pół roku na oględziny i krew. Teraz się pojawiamy chyba w czerwcu na szczepienie tylko.

Kasiu, a w qpalkach coś widziałaś?

milenap

Post » Śro kwi 15, 2009 18:22

Nie,ale jak znalazłam Antosię,to tez w kupalach nic się nie pojawiało,a po odrobaczeniu w kupie były glisty!
Wetki mówiły,że tak może być-,że w kupach nic nie widac ,a w jelitach goście sie panosza!
Dzisiejsza kupa Antosi była śmierdząca tak jakby lekarstwami-nie umiem tego inaczej określić i była odrobinka krwi i śluzu-więc jednak chyba na pewno to robale!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Śro kwi 15, 2009 19:09

Kasiu, to jest ten "smrodek robalowy" chyba, trudno go określić, ale to jakiś taki słodkawy zapach, leki pomieszane z czymś jeszcze...brr :?

Kasiu, ja już na wyrost spytałam z qpalami, chodziło mi właśnie o te po odrobaczaniu :oops: a tu przecież koteczki muszą przetrawić jeszcze :wink:

milenap

Post » Śro kwi 15, 2009 20:22

Gratulujemy wyników! Tak trzymać! A Glut na pewno szybko dogoni Melę :D
Milenko,
bardzo mnie interesuje kwestia walki z kamieniem nazębnym. Mrunia mojej Mamy ma parametry nerkowe w górnej normie, nie ma mowy o narkozie, a zęby i dziąsła fatalne. Już nawet suchego nie gryzie, tylko zlizuje pasztety. A na dodatek wyrosła jej na ogonku paskudna narośl, której - w razie, gdyby to był nowotwór - nie bardzo można ruszyć.

Reasumując:

interesuję mnie wszystkie sposoby czyszczenie zębów& dziąseł (jak to srebro? co z aloesem?)
po drugie - jak wzmocnić szwankujący organizm kociego emeryta (14 lat), który łpie ciągle grzyba w uszach, ma paskudne oczy, matowe futro i mały apetyt.

Morfologia bdb, biochemia też - z wyjątkiem nerek, które są w górnej granicy, co - jak powiedziała nam dziś nowa wetka- może oznaczać, że już 3/4 nerek nie działa(!).

Wetka powiedziała, że beta glukan robi dobrze tylko młodym kotom, a na stare nie działa. Jakoś mi się nie chce wierzyc. Czy aloes przypadkiem nie wzmacnia całego organizmu?

calusy
ObrazekObrazek
Obrazek

MMKD

Od: Nie paź 19, 2008 14:12

[poprzednia][następna]