» Pon kwi 13, 2009 12:05
Mam 3 koty, jedna kotke Toudi oraz dwoch panow, zdecydowanie wole charakter dziewczynki:), nie wiem, sama nie wiem, w tym tygodniu chcialabym zrobic dla Toudi wybieg na dworze, jak juz bedzie gotowy to "dobiore jej towarzystwo". Zygus i Ulrich to koty spiace w domu, maja do dyspozycji 1,5 hektara dzialki i nie wychodza na zewnatrz poza ogrodzenie, ale nie moge ich zakwaterowac z Toudi, poniewaz zrobilabym im ogromna krzywde. To koty, ktore ciesza sie wolnoscia, mieszkaja praktycznie na polanie w lesie, lowia myszy, poluja ( mam nadzieje bez skutku) na ptaki, podziwiaja owady i wygrzewaja sie na drzewach na sloncu, gdybym je zamknela ograniczylabym im swobode jaka maja, dla ktorej zyja. Moze to napisalam dosc patetycznie, ale tak jest. To piekne, duze, blyszczace koty, dla ktorych taki ograniczenie byloby kara. Toudi natomiast nie moze byc "na wolnosci" poniewaz jest za glupiutka, zbyt ufna, boje sie, ze podejdzie do obcego, nie umknie przed walesajacym sie psem.....Dlatego chcialabym zwirzatko, ktore wczesniej tez bylo w domu. Mysle intensywnie caly czas.....