Diabelska ósemka - czyli jak koty zdecydowały za nas

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 10, 2009 17:30

Aleba pisze:Łoj... Dużo.
Nie dam rady wlewać w nią tyle, muszę pokombinować nad jakąś przemyślną metodą dopajania.

Metoda na dopajanie kotów autorstwa jednej z forumowiczek:

na stole stoi szeroki szklany wazon wypełniony ozdobnymi kamieniami i muszlami zalanymi wodą. Dziewczyna nie nadąża wody uzupełniać :ryk: :ryk: :ryk:

progect

Od: Nie lis 28, 2004 21:36

Post » Sob kwi 11, 2009 20:29

Wszystkim wiernym podczytywaczom wątku życzymy cudownych, spokojnych Świąt - Aleba z TŻ oraz futrzaste stado :D
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Nie kwi 12, 2009 0:15

zdrowych, radosnych i spokojnych świąt
i chyba wypada życzyć, w obecnej sytuacji, śmigusa-dyngusa bez niepotrzebnych atrakcji :twisted:

Obrazek

pozdrawiam :)
A.

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Wto kwi 14, 2009 11:22

Dziękujemy za życzenia.
Lany poniedziałek na szczęście nie okazał się lany w tym znaczeniu, którego się obawiałam.
W ogóle wstępuje we mnie nadzieja, bo juź chyba z tydzień Blusioolewacz siura tylko w kuwecie. Widzę nieśmiałe światełko w tunelu...
Alfons Allais

Aleba

Post » Wto kwi 14, 2009 16:00

Jakie cudowne poświąteczne wiadomości...dobry kotuch tak trzymaj :ok:
Kiedy mnie zostawiasz sobie, głupstwa robie bo nie ma Cię
ObrazekObrazekObrazek

PatiG

Od: Sob lis 08, 2008 19:10

Post » Czw kwi 16, 2009 10:46

Jutro będzie podwójna uroczystość.
Urodziny mojego TŻ.
I 1 rocznica dokocenia się Dzidzią (jakby ktoś nie pamiętał - Dzidzia została oddana jako prezent urodzinowy 8)).
Wielkie przygotowania do obchodów trwają ;)
Alfons Allais

Aleba

Post » Czw kwi 16, 2009 10:55

Najlepsze zyczenia z obu okazji :wink: i czekam na relacje z obchodow.

P.S
U nas tylko Kuba pamiętał o śmigusowo-dyngusowej tradycji i obficie podlał posłanko (swoje na szczęście) :twisted:
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Czw kwi 16, 2009 11:01

Podwójne świętowanie zatem będzie. Tylko się nie upijcie ;)
Najlepszego! :D
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Czw kwi 16, 2009 12:15

No to najlepszego dla TŻ-a i Dzidzi i wspaniałej zabawy :D
Kiedy mnie zostawiasz sobie, głupstwa robie bo nie ma Cię
ObrazekObrazekObrazek

PatiG

Od: Sob lis 08, 2008 19:10

Post » Pt kwi 17, 2009 20:47

Wszystkiego najlepszego dla Marcina!

Proszę nie przekarmić Wieloryba z okazji rocznicy :twisted:

_kathrin

Od: Wto lip 31, 2007 16:53

Post » Sob kwi 18, 2009 12:23

Dziękuję w imieniu TŻ za życzenia :)

A Foczkowieloryb został rocznicowo wymiędlony i wybuźkany 8)
Alfons Allais

Aleba

Post » Wto kwi 21, 2009 13:41

Jutro wieziemy Blusio-już-nie-olewacza na wizytę kontrolną, postaramy się pobrać mocz do badania i zobaczymy jak działają leki (zwłaszcza czy białkomocz się utrzymuje).
Na razie za pomocą diety i leków udało się wyeliminować lanie po kątach, od ponad tygodnia wszystko ładnie ląduje w kuwecie (tfu tfu tfu).
No i jestem w pozytywnym szoku. W przeszłości dla odstresowania Blusi i poprawy jej stosunków z Narcyzem stosowałam Feliwaya i krople Bacha. Trochę pomogły, ale napięcie nadal było wyczuwalne i do łapoczynów nadal dochodziło. Teraz, wobec otrzymanego zalecenia zmniejszenia poziomu stresu u Blusi, sięgnęłam w desperacji po Kalm Aid. Podaję go od jakichś 3 tygodni i aż uwierzyć nie mogę - Blusia zaczęła się bawić, przychodzi do mnie na mizianki, nawet pozwala się trochę potrzymać na kolanach (czego generalnie nie lubi), w nocy po mnie depcze z głośnym mruczeniem i każe się wygłaskiwać, poprawił jej się apetyt, biega po domu i zagląda w miejsca, gdzie wcześniej nie wchodziła (chyba się bała). Zachowuje się jak zupełnie inny kot. Teraz dopiero do mnie dociera jak ona wcześniej musiała być zestresowana :(
Środek podawałam też Narcyzowi, dopóki mi się nie uwstecznił i nie zaczął przede mną wiać w panice :? Więc jemu akurat ta kuracja nie wyszła na dobre. No ale teraz dałam mu już spokój, powinien się za jakiś czas znowu ośmielić.
Alfons Allais

Aleba

Post » Nie kwi 26, 2009 20:08

Wczoraj Koza miała dzień pełen atrakcji.
Mieliśmy gości.
Jako pierwsza przyszła osoba, która w przeszłości czasem dokarmiała Kozę i której udało się w listopadzie ewakuować kotkę z jej poprzedniego domu.
Koza bardzo się ucieszyła na widok tego gościa - rzuciła się na niego z wielkim wrzaskiem, przykleiła się do nóg i kręciła oszalałe ósemki.
Kolejnych gości witała w progu, mniej entuzjastycznie co prawda, ale też się cieszyła.
W międzyczasie na stole pojawił się obrus. Super sprawa. Chwilę trwało tłumaczenie Kozie, że to nie jest nowa zabawka i że po stole teraz się nie chodzi.
Potem na stole pojawiło się jedzenie.
Pokusa dużego kalibru.
Kiedy nie powiodły się próby wskakiwania na stół, Koza postanowiła załatwić to inaczej.
Wskoczyła jednemu z gości na kolana i rozsiadła się wygodnie. Mrumrumru, ja tu tylko po głaski przyszłam... Po czym w chwili nieuwagi skoczyła do przodu, wsadziła mordkę w miskę z ziemniakami, złapała grudkę i natychmiast ze swoją zdobyczą ewakuowała się pod stół :lol:
Próbowała to potem jeszcze powtarzać. Układała się na kolanach, przymykała oczy, niby pełen relaks i słodka drzemka - a w międzyczasie łapka wędrowała na stół. No ale już byliśmy czujniejsi i kolejne kradzieże zostały udaremnione.
Koza tylko coś miaukoliła pod nosem, bardzo niezadowolona.
Alfons Allais

Aleba

Post » Wto kwi 28, 2009 8:37

Aaaaaaaa...
Dzisiaj rano obudziłam się w kałuży siuśków :x
Alfons Allais

Aleba

Post » Wto kwi 28, 2009 10:47

No i nawet nikt mnie nie pożałował :( A to naprawdę miłe nie było...

Martwię się, bo tym razem za siuranie odpowiedzialny jest chyba Narcyz.
Wczoraj TŻ odkrył w pudełku na balkonie mokre ślady - jakby mocno zagęszczonego albo lekko krwawego moczu. Chwilę wcześniej Cyzio siedział w tym pudełku.
Potem ja przyuważyłam, że niespokojnie biegał pomiędzy kuwetami, przysiadał to w jednej, to w drugiej i robił takie odrobinki siuśków.
Potem zaczął kucać na łóżku i kropelkował.
Dzisiejszy poranny sik był co prawda pełnowymiarowy, ale tak mi się jakoś wydaje, że to jednak on. Blusia od 2 tygodni już nie siura, jest cały czas na lekach i diecie, nie widzę powodu, dla którego teraz miałaby się nagle "zepsuć".
A Narcyz miał w niedawnym badaniu piasek w pęcherzu. Myślałam, że dietą to spędzę, ale widać się nie udało (albo dieta nie ta - rok temu ładnie go wyciągnęłam z siurania Urinary Royala teraz dostał Purinę UR, może nie podziałała jak trzeba).
Alfons Allais

Aleba

[poprzednia][następna]