ADOPCJE PUCHATKOWA Poznań - 2 persie nieszczęścia.. :( s. 96

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Będę wpłacać co miesiąc na ratowanie puchatków kwotę (w PLN):

Ankieta wygasła Czw cze 25, 2009 11:56

5
4
25%
10
5
31%
15
1
6%
20
3
19%
powyżej 20
3
19%

Liczba głosów : 16

Post » Śro kwi 08, 2009 21:15

wwmonnie pisze:
kotkaZŁA pisze:
wwmonnie pisze:
zirrael pisze:To ja jeszcze tu oglosze - dla tych co nie zagladaja na pierwsza strone - Misio - biało niebieski roczny exo jest gotowy do adopcji. Poszukiwany domek - oczywiście najlepszy z najlepszych (najlepiej z kocim lub kocio-psim towarzystwem)

nie brałam go pod uwagę bo w opisie jest wyraźnie napisane, ze
"Misio - ok 1 roku, kocurek exo - trochę bojaźliwy - musieli mu ludzie dużą krzywdę zrobić. Przy obcych boi się nawet wychylic nos zza kanapy - do adopcji " a ja musziałabym mieć "rozbójnika" co poradzi sobie z rozpieszczonym jamnikiem i potraktuje go czasem pazurem... :twisted:
... i :oops: prosiłabym o długowłosego... kolor bez różnicy!... :oops:

sorry za wybrzydzanki! :oops:

Witaj Sąsiadeczko-Żary pozdrawiają :)A czarnulek Buba z 1-ej stronki?Kłaczurki ma nieliche i taki czterolatek toby Ci jeszcze "pośmigał" :)))

a witam serdecznie Żarankę drogą.... często przejeżdżam obwodnicą przez Żary, pędząc w stronę Zgorzelca.....
Buba jest gitarrra, ale jak napisałam wcześniej, nie znam jego charakteru...
koty Legnicy też mi się podobają, ale malo o nich wiadomo... a jako słabo forumowe zwierzę nie mogę znaleść ich wątku ani nic dodatkowego o nich... :( :roll: :?

Na pierwszej stronie Puchatkowa jest dopisek pod każdym zdjęciem,jeśli chodzi o Konrada i Filipa przy obu jest napisane jeszcze nie do adopcji.
Legnica

Post » Śro kwi 08, 2009 21:16

Mało o nich pisze bo są krótko u mnie i nie wiele o nich sama wiem.
Legnica

Post » Śro kwi 08, 2009 21:16

Się mnie aż zamruczało...taki domek och i ach! i wcale transporta nie trzeba,można sobie powolutku i skutecznie się do i odbrowarczać pod sosną :twisted: A tak swoją drogą schadzki on-line też swój urok mają-marcujecie się hehe
Obrazek

kotkaZŁA

Od: Czw lut 19, 2009 19:33

Post » Śro kwi 08, 2009 21:53

[quot]
Na pierwszej stronie Puchatkowa jest dopisek pod każdym zdjęciem,jeśli chodzi o Konrada i Filipa przy obu jest napisane jeszcze nie do adopcji.[/quote]

taaak widziałam, ale to nie umniejsza faktu, że mozna się przygotowywać do oceniania, czy jest dla mnie, czy nie.... sugerując się opisem, bo przecież kiedyś będą do adopcji... :)
Obrazek Obrazek

wwmonnie

Od: Pt gru 19, 2008 13:06

Post » Czw kwi 09, 2009 8:59

Przxeklejam z wątku dorci44:

villemo5 pisze: UWAGA!!!
Z Waszych postów, pw i telefonów płyną sygnały o wielkiej chęci pomocy dla Dorci44 i Grzesia. Jak zwykle nie zawiedliście!
Kochani! Wraz z aamms uradziłyśmy, że skoro nie mamy sygnału od Dorci (co zrozumiałe jest) trzeba zacząć działać mimo wszystko. Każdy wie, że sytuacja finansowa Dorci jest tragiczna. Zatem kto może niech wpłaci dowolną kwotę bezpośrednio na konto Dorci. Dysponuję numerem jej konta i wraz z aamms będziemy je rozsyłać osobom, które będą chciały zrobić wpłatę. Nie ma czasu na zastanawianie się co jest najbardziej potrzebne. Niech Dorcia zdecyduje sama. Dajmy jej tylko taką możliwość. Niech Dorcia uwierzy, że dobro powraca. Zasługuje na to, jak nikt inny.
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Czw kwi 09, 2009 9:25

Podniosę..
Jeśli ktoś chciałby konto dorci, piszcie tu albo do mnie na pw..
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Czw kwi 09, 2009 10:10

Dziewczyny!!!!!!Błagam wpłacajcie cokolwiek możecie-byle do jutra na Dorcinym koncie miało szansę się znależć....potem juz banki zamkną.Liczy sie kazdy grosz.....wszystko będzie dla Niej pomocą..... :?
Serniczek

Post » Czw kwi 09, 2009 10:42

aamms pisze:Podniosę..

mam prośbę- dajcie jakiegoś linka do wątku- o co chodzi....?
Obrazek Obrazek

wwmonnie

Od: Pt gru 19, 2008 13:06

Post » Czw kwi 09, 2009 10:48

wwmonnie pisze:
aamms pisze:Podniosę..

mam prośbę- dajcie jakiegoś linka do wątku- o co chodzi....?

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=42 ... t=#4283375
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Czw kwi 09, 2009 10:51

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=90868...chcę dodać od siebie...Dorcia to Ktoś...absolutnie wyjątkowy pod każdym względem,właściwie trudno dla Niej i Grzegorza znależć właściwe słowa ,wszystko za mało,za skromnie....więc najprościej...Najlepsi z nas.....w ciężkiej dla Nich próbie.... :cry: prosze, prosze proszę..... Wasza pomoc jest bardzo potrzebna.... :?
Serniczek

Post » Pt kwi 10, 2009 19:02

Żeby Wielkanoc w tym roku
Przyszła z sukcesem u boku
Aby żyło się Wam zdrowo
Prywatnie i zawodowo
Wielu,wielu chwil radosnych
i cudownej ciepłej wiosny

dla całego Puchatkowa
Legnica

Post » Sob kwi 11, 2009 9:37

Obrazek
Obrazek

kasiunia773

Od: Nie sty 11, 2009 18:55

Post » Sob kwi 11, 2009 17:34

coś takiego znalazłam, ktoś chce oddać niekastrowanego kocura tonkijskiego, pilne bo do 15 potem trafi do komórki z węglem :strach:
Witam

To jest aukcja grzecznościowa, zdjęcia są przykładowe, więc proszę dokładnie czytać opis.

Z powodu wyjazdu jest do oddania dorosły kot tonkijski.
Brak czasu spowodował, że nie ma możliwości zrobienia mu zdjęć (poprzednie zdjęcia były w innym komputerze)
kot jest w wieku ok. 6 lat.Kolor : norka szampańska (czekoladowa)

Jeżeli do dnia 15.04.2009 nie znajdą się chętni na zaopiekowanie się kotem trafi on na wieś do osoby, która nie może mu zapewnić żadnych innych warunków oprócz komórki po węglu oraz resztek jedzenia !!!!

Kot ten nigdy nie wychodził z domu, nie poradzi sobie w otwartym terenie!!

Kocur jest niewykastrowany, wrócił z "hodowli", gdzie prawdopodobnie przybywał cały czas zamknięty w klatce. Jest bardzo zestresowany, boi się ludzi, ze strachu może podrapać lub nawet ugryźć. Dla kotek jest łagodny, jednak jego dominujący charakter sprawia, że jest "kotem specjalnej troski". Myślę, że kastracja pozytywnie wpłynie na jego zachowanie. Wszystkie koty są bardzo przyjazne dla ludzi. Może wymagać kilku dni na pełną aklimatyzację.

Bardzo proszę o pomoc ludzi, którzy kochają koty, także tych, którzy znają i kochają tę specyficzną rasę.
Cena tego kota to 1 PLN.
proszę, nie pozwólcie mu zginąć...

Kot aktualnie jest już bardzo zestresowany całą sytuacją, więc błaga o pomoc i szanse na godne życie..
Jestem całkowicie bezradna, cała nadzieja w Was.
Moja sytuacja jest równie zła jak tych kotów - jednak proszę Was o pomoc dla nich.

aukcja w ogóle nazywa się ciekawie, jakby jakieś pseudo się likwidowało
Nie pisałam do tej kobiety bo nie mam możliwości zaoferowania tymczasu, mogę się kontaktować gdyby ktoś miał jakiś pomysł
Obrazek

15pietro

Od: Śro kwi 23, 2008 20:51

Post » Sob kwi 11, 2009 18:16

chora jestem, czuje się źle,uklad moczowy, chyba, no trwa to juz 3 tyg i źle i dół :oops:
se płaknęłam.......
........malo piszę, ale jestem z Wami cały czas........
zwłaszcza w TEN CZAS.........

a dzisiaj odwiedzila mnie p. Ela i prosila mnie, żeby podziekować Wam wszystkim za to, że Amandziak/Feliks, dzięki Wam Jest.........

duże uklony i najpiekniejsze życzenia dla Was wszystkich od p. Eli i cudownego, szczęśliwego kota............
Obrazek

Ruach

Od: Pt sty 05, 2007 8:40

Post » Sob kwi 11, 2009 18:25

Ruach Ty się nie rozkładaj :( zdrówka dużo dla Ciebie!
Legnica

[poprzednia][następna]