Moje kotki , kocury i kocieta!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 07, 2009 21:08

W tym czasie kiedy kocięta dorastają nie muszę ale i nie mogę oglądać TV. Po pierwsze 5 razy dziennie jedzą, (2 razy gotowane) Po jedzeniu siusiają i kupkają. Trzeba więc sprzątać. Trochę śpią ale najczęściej ganiają, gryzą się, włażą w najczarniejsze dziury wspinają się po firankach, napadają na Klusiowy ogon, zamiatają i ścierają kurze, a wieczorem wszystkie ładują się do łóżka. a ja padam jak podcięta róża Obrazek
Ostatnio edytowano Wto kwi 07, 2009 22:37 przez Szura-najmysi mama, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Wto kwi 07, 2009 22:35

No nie... zakochałam się :1luvu: szczególnie w Myszce :oops:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Wto kwi 07, 2009 22:48

Szura pisze:Można zacząć od maluchów, proszę bardzo! :D

Maluchy są dziećmi Jaśminy i Mimiego. Mają już 9 tygodni. Są ruchliwe jak owsiki i widać jakie będą miały charaktery
Pierwsza urodziła się Igusia i od niej zacznę.

Obrazek
To żywe srebro, alpinistka, wędrowniczek, psotnik i straszny łobuziak :D

Bardzo podobny do niej jest Ilia. Razem psocą i wyrastają tam gdzie ich nie siali!
Obrazek

Obrazek to jest Iwcia, imienniczka Iwci z forum(za jej pozwolenie) panienka jest piękną niebieską szylkretką. Też psoci, ale nie jest taka szalona.

Obrazek
ten pan to Ilicz

Obrazek
to Igor

i wszyscy razem
Obrazek

Wszystkie maluchy mają już nowe domki :D

Kotika _ mówisz i masz :D

Monostra, ja jej codziennie mowię, że jest najpiękniejsza, wcale jej to nie peszy :lol:

Mauc, miło mi, że jesteś :P

Nareszcie wątek sybków :D

Iwcia jest przepiękna, już jest z niej kawał pannicy :D
Igorek to mój ulubieniec wśród chłopaków
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Wto kwi 07, 2009 23:08

Myszka to bardzo inteligentna koteczka!. Jest przywódczynią całej kociej bandy. Rozdziela walczących, łagodzi spory, walczy ze mną o dominację. Mysia jest kastratką. Poród miała bardzo ciężki, i zdecydowałyśmy, że nigdy więcej nie pozwolimy aby tak cierpiała. Za to w domu pozostał jej synek Klusio, łagodny, piękny grubasek kastracik.

Obrazek
Klusio jest łagodny jak baranek
Obrazek
kocha balkon

Obrazek

a to zdjęcie na dobranoc
Obrazek
Obrazek

Szura-najmysi mama

Post » Wto kwi 07, 2009 23:15

A ja myślałam że szylkretki są charakterne :twisted: :oops:

Szura pisze:Obrazek

Ojojoj... ale słodziaczki :1luvu: :love: :1luvu:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Wto kwi 07, 2009 23:18

Iwciu, wydaje nam się, że Iwcia jest najpiękniejsza z całego miotu!. Te kolory, to pręgowanie!!! Na pleckach przy szyjce ma niebieskie motyle, a na boczkach niebiesko rude koła. Obrazek
Obrazek

Szura-najmysi mama

Post » Wto kwi 07, 2009 23:22

Cameo pisze:A ja myślałam że szylkretki są charakterne :twisted: :oops:

Bo są! Tylko Mysia walczy ze mną o przywództwo. Jak coś zbroi, a ja przemawiam jej do rozumu patrzy mi bezczelnie w oczy. Dłuuuugo!!! Bardzo mi się wtedy chce śmiać, ale wiem, że jak spuszczę wzrok to mam przechlapane!!!
Obrazek

Szura-najmysi mama

Post » Śro kwi 08, 2009 9:43

no, ja również wreszcie znalazłam Twój wątek Szura :)

Masz piękne koty :)

Chętnie będę cieszyć oczy zdjęciami Twoich kotuchów.
:D :D :D
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro kwi 08, 2009 9:50

I ja się witam! :D

Zakochana totalnie w Iwci, Igusi, Amilkarze, Ginger, Biełce i Cioteczce :oops:

A jak widze Amilkara, to aż mnie ręce świerzbią, żeby tego pięknego Pana porządnie wymiziać :wink: :lol:
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Śro kwi 08, 2009 12:50

Klusio po prostu masz fanklub :love: usciski i glaski

muac

Od: Pt gru 12, 2008 19:53

Post » Śro kwi 08, 2009 14:30

Witam wszystkich :D

Wychwalany przez Panie Klusiek, siedzi na balkonie i wydłubuje ze skrzynek ziarenka owsa :twisted: Mogę go wynająć do szukania skarbów!! Wydrapał prawie całą ziemię, a reszta kotów siedzi w pokoju i podziwia jego ciężką pracę!!! Matko kochana, idę sprzątać, bo rozniosą to po całym mieszkaniu
:twisted:
Obrazek

Szura-najmysi mama

Post » Śro kwi 08, 2009 14:33

Szura pisze:Witam wszystkich :D

Wychwalany przez Panie Klusiek, siedzi na balkonie i wydłubuje ze skrzynek ziarenka owsa :twisted: Mogę go wynająć do szukania skarbów!! Wydrapał prawie całą ziemię, a reszta kotów siedzi w pokoju i podziwia jego ciężką pracę!!! Matko kochana, idę sprzątać, bo rozniosą to po całym mieszkaniu
:twisted:

:ryk: :dance2: :dance: :dance2: :ryk:
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Śro kwi 08, 2009 14:57

Obrazek

Obrazek

Maszka dominuje w naszym stadzie.

Obrazek
Biełeczka to nasze szczęście. Panienka uwielbia przytulanie, głaskanie pod brzuszkiem i kocyk! Jeśli zobaczy, że siedzę, natychmiast prosi o kocyk miaucząc cieniutko jak małe kociatko i prowadzi mnie do tapczanu. Kocyk być musi. Biełeczka ozdabiała okładkę KOT-a. Dziewczynka rodziła tylko raz, bo macierzyństwo nie jest tym co ona lubi. Urodziła, umyła się i stwierdziła, że jej rola już się skończyła. Wychowałam jej dwóch synków karmiąc je kroplomierzem, a jak były trochę starsze z butelki. To Griszka i Gosza, dzieci Biełki (Biełeczka jest już kastratką)

Obrazek

Obrazek

Obrazek to Griszka w wieku paru tygodni

Obrazek a to Gosza
obaj w tym czasie wyglądały strasznie

Obrazek

Obrazek

a tak wyglądały miesiąc przed odejściem do swoich domkow. Griszeńka to ten z pełną maską

Już przy porodzie widziałam, że coś jest nie tak :cry: Ona rodziła i nie miala zamiaru zajmować się nimi. Zostawila małe i poszła karmić Fimkę i Filimona które jeszcze były w domu, a te ochoczo z tego skorzystały. Nie pomagalo przytrzymywanie jej na siłę. Warczała, i mówiła że to nie jej. Wstawalam co 1,5 godziny na karmienie, przewijanie i masowanie brzuszków. Małe spały w przeniosce, bałam się zabrać je do łóżka coby nie zadusić! W przeniosce miały termofor i kocyki. Waga urodzeniowa Goszki 54 gramyi był łysy jak pisklątko w gniazdku. Lekarze nie dawali im szans na przeżycie. Dopiero jak trafiłam do Pani Ewy Pacalowskiej nabrałam nadziei. W tym czasie zaniedbalam i dom i siebie. Robilam tylko to co było konieczne. To najdroższe koty jakie miałam! Długo były z nami . Oddałam je do nowych domkow w wieku 5 miesięcy. Było trudno. Ale nie żałuję
Ostatnio edytowano Śro kwi 08, 2009 15:53 przez Szura-najmysi mama, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek

Szura-najmysi mama

Post » Śro kwi 08, 2009 15:02

Szura, piękna Kociarnia, przepiękna :))))))))))))))))))))
Obrazek

Ruach

Od: Pt sty 05, 2007 8:40

Post » Śro kwi 08, 2009 15:11

Ależ piękna Szylkretka :)

a Klusia podziwiam za wytrwałość w odzielaniu ziarna od plew :wink: "Kopciuszka" sie naczytał, czy co....... :twisted:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

[poprzednia][następna]