Malwinka przekroczyła TM

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 07, 2009 20:17

Może jednak nie będzie jej to bolało?U ludzi tak jest,że nie boli długo,prawda?Tylko kto usuwa kilka zębów na raz?Napisz zaraz rano,jak minęła noc,dobrze?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro kwi 08, 2009 2:00

no to się doczekałam - Malwinka chodzi wyłacznie w okolicach ściany, ja wchodze do pokoju to Malwinka wychodzi, a tak dobrze juz było że się do mnie łasiła
chyba czuje się względnie dobrze
jedno jest pewne - długo mi tego nie zapomni
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Śro kwi 08, 2009 7:06

jak dobrze, że istnieje firma Feline Porta i jej tuńczyk z algami
Malwinka zjadłą trochę tuńczyka i nawet pozwoliła się przy tym troche pogłaskać
czuje się ..... no a jak Wy byście się czuli gdyby jakiś sadysta wyrwał Wam wszystkie zęby?
napewno bolą ją jeszcze dziąsełka, musimy poczekać ..... a to trudne
Agatka i Myszka są na mnie obrażone za "wyczyny" z Malwinką, a ja mam katar gigant
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Post » Śro kwi 08, 2009 7:41

No,katar to niby nie choroba,ale to okropnie uciążliwe,przykro mi.
Jak dobrze,że Malwinka je.Przestanie ją boleć,szybko zapomni,będzie bawiła się z Agatką i wskakiwała do Ciebie na kolana.Trzeba trochę czasu.W końcu została zdiagnozowana,przyczyna jej kłopotów usunięta(tak dosłownie) i dla niej też ulga,bo nie będzie brała leków,co też było dla niej stresujące.

ewar

Post » Śro kwi 08, 2009 8:10

miejmy nadzieję
póki co wszystkie panny sa na mnie obrażone i nocy na towarzystwo nie miałam co liczyć
dzisiaj powinna przyjść paczka z animalii więc będę miała argumenty za poprawą naszych wzajemnych relacji

Killatha

Post » Śro kwi 08, 2009 9:11

Mam nadzieje, ze paczka i argumenty podziałają szybko :wink:

To na pewno nic przyjemnego dla Malwinki, pysio pewnie oblały, ale to się łądnie zagoi i Malwinka nie będzie się juz męczyła.

Zdrówka dla Was!
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Śro kwi 08, 2009 10:39

Malinka i Agatka bardzo ładnie zjadły carpaccio z cielecinki i chyba znowu zaczęły mnie lubić
Malwinka jest jeszcze słabiutka ale chętnie je, więc chyba nie ma tak źle :)
wczorajsza operacja trwała 2,5 godziny :(

Killatha

Post » Śro kwi 08, 2009 19:22

wołowina ma zbawienny wpływ na humory kotów - kocice się odbraziły :)
Malwinka nawet się do mnie znowu łasiła :) no i panienka pieknie je, co bardzo mnie cieszy bo to znaczy że ją niewiele boli
teraz tylko czekam aż poczuje się znowu tak dobrze żeby rozrabiać z Agatką

Killatha

Post » Śro kwi 08, 2009 19:24

a to bazarek na potrzeby poparzonej koteczki
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=42 ... 21f7d61d10

Killatha

Post » Śro kwi 08, 2009 20:07

Dobre wiadomości.Killatha,co sądzisz o paście do zębów ajona?Ludziom pomaga,a mozna ją stosować u kotów?

ewar

Post » Śro kwi 08, 2009 20:20

Malwinka jest cudo-kotem :) przy tuńczyku odstawiła mi pokaz łaszenia się i mruczenia z własnej inicjatywy :) te dziąsła musiały ją bardzo boleć przed wyrwaniem zębów bo sprawia wrażenie jakby radośniejszej
nie wiem, tej pasty nie stosowałam, używam meridiolu
ale co do ludzkich preparatów, wiem że trzeba bardzo ostrożnie
nie wszystko co robi dobrze ludziom jest tez dobre dla kotów, najlepszym przykładem jest aspiryna
ajona ma sporo składników, trzeba by zapytać jakiegoś weta czy któryś z nich nie szkodzi kotom
na forum udziela się CoolCaty, można ją zapytać
a z drugiej strony nie znam kota, który pozwoliłby sobie umyć zęby jeżeli nie jest do tego przyzwyczajany od kociaka

Killatha

Post » Śro kwi 08, 2009 20:24

"Pasta do zębów AJONA Stomaticum 25ml, cena 9.20zł brutto
AJONA Stomaticum - koncentrat pasty do codziennej pielęgnacji dziąseł i zębów.
Wskazania:
- profilaktyka paradontozy i próchnicy
- krwawienia i stany zapalne dziąseł
- codzienna pielęgnacja jamy ustnej
- czyszczenie protez zębowych
Skład:
- węglan wapnia, wodorowęglan sodowy, dodecylosulfonian sodowy, sacharynian sodu, moczik, wodorofosforek amonowy, alginian, gliceryna, olejki eteryczne, wyciąg z rumianku, dodatki smakowe.
Pasta do zębów AJONA jest koncentratem dlatego do jednego mycia zębów wystarczy ilość nie większa niż główka od zapałki."

no i jak odmierzyć tą mikroskopijną wielkość dla małegokota? ;)

Killatha

Post » Śro kwi 08, 2009 21:40

Wiem,że ludzkie preparaty nie zawsze są dobre dla zwierząt.Reklamują tę pastę jako preparat oparty na naturalnych składnikach,nie powinno chyba zaszkodzić?Szukam wszystkiego,żeby pomóc Meli.
Cieszę się,że Malwince ten przykry zabieg pomógł.Ale kocisko musiało cierpieć.Bezzębna też jest śliczna.

ewar

Post » Śro kwi 08, 2009 23:40

Ciesze się, ze dziewczyny już odbrażone :D

Dotarłam dziś wreszcie do weta i mam recepte na ten zel na dziąsła, oto skład:

Metronidazol 1,0
Amoksiklav 0,3
Colgel
ad 1 op

Tak jest napisane na recepcie,jestem ciekawa jak zadziała. Wet mówił, ze można smarować 1-2 razy dziennie.
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Czw kwi 09, 2009 7:37

Ewar - w poście wyżej podałam skład tej pasty - nie jestem pewna czy wszystko to naturalne składniki, mnie to brzmi jak w 100% wytwory chemii
no ale przecież kwas salicylowy (aspiryna) też jest naturalny i występuje w korze wierzby

Milenap - dziękuję za raceptę, skopiowałam sobie do notatnika, jakby ktoś potrzebował to podam

i mam kilka artukułów na temat plazmocytarnego zapalenia jamy ustnej, jeżeli byłby ktoś zainteresowany to prosze o kontakt na pw

Killatha

[poprzednia][następna]