Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
magu pisze:Wczoraj znalazłam małą kotkę. Ma bardzo zaawansowaną infekcję wirusową. Straciła jedno oczko. Niestety nie znalazłam wśród znajomych domu, w którym kotka mogłaby tymczasowo przebywać i musiała zamieszkać w mojej łazience. Moje dwie kotki nie mają aktualnych szczepień
Kotka znajda ma nieprawdopodobnie gruby brzuch. Weterynarz zrobił jej usg i podejrzewa ciążę, jednak nie jest pewien na 100 %. Mnie to się wydaje bardzo dziwne, bo moim zdaniem kotka ma góra 4 miesiące!!! Czy możliwa jest ciąża u takiego malucha?
Mam do Was, Kochani, kilka pytań w związku ze stanem zdrowia kotki:
- czy kotka nie powinna jednak dostać jakiegoś porządnego antybiotyku, skoro jest tak mocno "zapaprana", nawet jeśli ta ciąża okaże się prawdą?
- czy taki maluch ma szansę urodzić zdrowe kocięta?
- nie rozumiem też dlaczego kotka nie została odrobaczona (weterynarz radził, by się z tym wstrzymać)
Wiem, piszę troszkę chaotycznie... po prostu pierwszy raz mam do czynienia z taką sytuacją... i po prostu nie wiem w jakiej kolejności rozwiązywać problemy zdrowotne kici.
Kotka ma cudowny charakter. Jeszcze nigdy nie spotkałam stworzenia tak mocno domagającego się czułości. Mruczy i "tupta" na sam widok człowieka. Żal mi jej, bo dużo czasu musi siedzieć sama w łazience.
Może ktoś z Poznania zapewniłby kotce chociaż tymczasowy domek (boję się o moje koty)??? Ja chętnie zajmę się jej leczeniem. Proszę o pomoc...
msb259 pisze:W lecznicy -Centrum Małych Zwierzat w Przemyślu jest jednooczka szylkretka .Jeszcze przed świętami zostanie wysterlizowana i porobione zostaną badania laboratoryjne.Ktoś sie nią interesował prawdopodobnie z Rzeszowa ,ale coś ucichło.Jest też kocurek młody najprawdopodobnie ślepaczek po urazie.Pani doktor mówiła że chwilami sprawia wrażenie jakby cokolwiek widział sprawdzi to jeszcze.Postaramy się zamiescić zdjęcia buraska.Dokładne informacje możno uzyskać pod numerem 016-678-27-48 codz.od 10 do 18.,soboty do 10 do 13.Zdjęcie szyrkletki na forum koty pomoc dla orzechowiec.Pomocy dobre cioteczki.
Konin pisze:Pożegnanie Martynki w schronisku:
KarolinaS pisze:jej bardzo się cieszę![]()
dawno nie było mnie na wątku, kto jest kandydatem na kwiecień ?
alessandra pisze:Bosman, będzie jechał do Łodzi w świateczny poniedzialek, z tego, co wiem, Mruczeńka lub Kicia z pewnością powiedza więcej co i jak
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 49 gości