Koty u B.Wahl.cz.II.DT dla 4 kotek!!na juz!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 05, 2009 20:20

Anna_33 foty do dokumentacji wyluzowanego Mrubisa [nr 3] znajdziesz tutaj :D
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=4273318#4273318
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Nie kwi 05, 2009 20:40

Założyłam Kasi wątek, wiem, że ma niewielkie szanse, ale przeca cuda się zdarzają
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=4273438#4273438
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Nie kwi 05, 2009 21:44

Watek dla Kasi na dogomanii juz jest:
http://www.dogomania.pl/forum/f486/kasi ... om-135052/
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Nie kwi 05, 2009 21:45

Zobaczcie jakie jesteśmy piękne i kochane:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

i czekamy na wycieczkę do CC Spa. Co bardziej niecierpliwi sami odnaleźli swoje miejscówki
Obrazek

reszta czeka na cierpliwie na zaproszenie do biznes class
Obrazek

i tylko chłopaków szkoda:
Obrazek :(
Obrazek Obrazek

MalgosiaD

Od: Pt sty 11, 2008 18:08

Post » Nie kwi 05, 2009 21:47

CoolCaty, potrzebuje info o dalmatynczyku.
Obrazek Obrazek

Anna_33

Post » Nie kwi 05, 2009 21:48

Małgosiu gwizdne ;) Ci zdjęcie Kasi do jej watku :D

iwcia

Post » Nie kwi 05, 2009 21:52

Bardzo proszę iwciu :), ojjj bardzo wpadła mi w oko. I Kubulek smutasek :(
Obrazek Obrazek

MalgosiaD

Od: Pt sty 11, 2008 18:08

Post » Nie kwi 05, 2009 22:01

CoolCaty pisze:Dzidziuś jest chłopcem.
Około 3-4 letnim.
Innych psów nie konsumuje.
Jak z kotami nie wiem.
Uwielbia jeździć samochodem :)
O jego historię mogę dopytac pana Józefa w czwartek.

Jeśli możesz zapytać o koty - to ważniejsze niż historia...
Ważne to koty, bo moi sąsiedzi może, może zabraliby dużego psa na posesję (mieszkałby w domu)- ale oni tak samo jak ja - zakoceni na maxa (10)...
Obrazek

kosmatypl

Od: Śro lut 13, 2008 14:39

Post » Nie kwi 05, 2009 22:05

Kosmatypyl, Ania na pewno zapyta.
A ten dom ze znajomymi to bedzie bardzo bardzo kochal Dziudziusia? To Twoi dobrzy znajomi?
Bo mialam kiedys znajomego dopoki nie zobaczylam jak kopnal swojego jamnika. ..wiesz, roznie bywa, a Dzidzius bede bronic wlasna piersia i zapewniam, ze obrona bedzie silna ;-)
Obrazek Obrazek

Anna_33

Post » Nie kwi 05, 2009 22:10

przyjaciel_koni pisze:.....
Ja jestem wciąż pod wrażeniem organizacji na Miau. To właśnie tak wg. mnie powinna wyglądać pomoc dla zwierząt.

ja jestem psiarą - ale zabrać dwa nowe koty, a zabrać dwa nowe psy do stada - to zasadnicza różnica...

Psów mam tylko trzy, kotów - w tej chwili dziewięć...

Problem z adopcjami też jest inny - każdy 'Kowlski' chce, aby pies był Lessie, od kota Kowalscy nie oczekują wiele - no, może poza tym, żeby był kuwetkowy...

Kota trudniej jest 'popsuć', psa - bardzo, bardzo łatwo - i potem - z takim problematycznym psem (agresja, ucieczki, ciągniecie na smyczy, szczekliwość, problem z klatką schodową i windą) trzeba cudu, aby mu znaleźć 'dobry' dom - czyli taki, który sobie poradzi nawet z niezbyt dużym problemem...

Moje ostatnie psie tymczasy (Fredek z agresją lękową - chyba go znasz) zostały u mnie na zawsze...bo jak pomyślę, jaki dom musiałby być - to mi się od razu nie chce rozmawiać - a Fredek jest z wyglądu podobny do labka - więc dzwonią...określeni ludzie...

a z leczeniem to prawda - koty - w porównaniu z psami - leczą się źle a zmiana warunków na lepsze czasem powoduje pogorszenie stanu zdrowia kota... czego pojąć nie mogę - ale tak bywa...
Obrazek

kosmatypl

Post » Nie kwi 05, 2009 22:18

Anna_33 pisze:A ten dom ze znajomymi to bedzie bardzo bardzo kochal Dziudziusia? To Twoi dobrzy znajomi?

bardzo dobrzy - to bardzo dobrzy ludzie - mają dwie suki z Krzyczek (jedna nie widzi - zagłodzenie suki w ciąży spowodowało zanik siaktówki u szczeniaka), bardzo starego psa - którego w 24-ro stopniowy mróz wspólnie oderwaliśmy od chodnika i duuuuuuuuuuuuuuuuużo kotów - każdy z innego śmietnika (jak ja to mówię)...

Zresztą nie wiem czy on im się będzi podobał - ale trzeba próbować :roll:
Obrazek

kosmatypl

Post » Nie kwi 05, 2009 22:30

On sie wszystkim podoba..no chyba, ze ktos lubi zupelnie inny typ psa.
I chyba fajnie, ze tam sa inne psy.Wiesz, ani razu nie widzialam zeby szczekal, ujadal, denerwowal sie.
Na pewno potrzebuje ruchu, biegania. I milosci.Madrej.
Wiesz, on na zdjeciach to tak sobie wyglada, ale jak sie go zobaczy..
Kurcze, zaczynam sie zachowywac tak jak wtedy gdy wyadoptowywalam znajdke labka,tylko ze ona mieszkala z nami prawie 3miesiace..wszystkie domy zniechecalam :oops:
Obrazek Obrazek

Anna_33

Post » Nie kwi 05, 2009 22:44

Anna_33 pisze:Nie moglam sie oprzec:
Dzidzius wszedzie nam towarzyszyl, przelazil przez dziury w siatce zeby byc obok...
Obrazek
Obrazek

Powiedzcie, ze jest piekny..

Śliczny jest.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Nie kwi 05, 2009 22:52

kosmatypl pisze:
przyjaciel_koni pisze:.....
Ja jestem wciąż pod wrażeniem organizacji na Miau. To właśnie tak wg. mnie powinna wyglądać pomoc dla zwierząt.

ja jestem psiarą - ale zabrać dwa nowe koty, a zabrać dwa nowe psy do stada - to zasadnicza różnica...

Psów mam tylko trzy, kotów - w tej chwili dziewięć...

Problem z adopcjami też jest inny - każdy 'Kowlski' chce, aby pies był Lessie, od kota Kowalscy nie oczekują wiele - no, może poza tym, żeby był kuwetkowy...

Kota trudniej jest 'popsuć', psa - bardzo, bardzo łatwo - i potem - z takim problematycznym psem (agresja, ucieczki, ciągniecie na smyczy, szczekliwość, problem z klatką schodową i windą) trzeba cudu, aby mu znaleźć 'dobry' dom - czyli taki, który sobie poradzi nawet z niezbyt dużym problemem...

Moje ostatnie psie tymczasy (Fredek z agresją lękową - chyba go znasz) zostały u mnie na zawsze...bo jak pomyślę, jaki dom musiałby być - to mi się od razu nie chce rozmawiać - a Fredek jest z wyglądu podobny do labka - więc dzwonią...określeni ludzie...

a z leczeniem to prawda - koty - w porównaniu z psami - leczą się źle a zmiana warunków na lepsze czasem powoduje pogorszenie stanu zdrowia kota... czego pojąć nie mogę - ale tak bywa...

Kosmaty - Wybrałaś tylko fragment z mojego postu, ale jak się wczytać w resztę...
Ocena sytuacji jest wg nas identyczna. Ja nawet inne liczby podałam... i nie mija się to z prawdą... niestety...

Znam sprawę Fredka, też ma takie psy do adopcji, też efekt podobny... Siedzą nadal...
Ludzie mają dziwne pojęcie o psach... Takie "specyficzne"...
Powinny zazwyczaj recytować, tańczyć, śpiewać, być bardzo posłuszne (już jako szczenięta), wiedzieć co im wolno, a co nie - itd...
A już broń nas Panie by cokolwiek potrzebowały...
Mam wciąż masę (!) psów do adopcji... Nawet takich, które teoretycznie są idealne w dane warunki i do tego piękne ! (Np. Akord...)

(Kosmaty - Jestem Ci bardzo wdzięczna za Misia... Ma super dom i wspaniałą opiekę !)

Co do zacytowanego fragmentu - raczej chodzi mi o sposób działania...

CC - jesteś Wyjątkową Osobowością !!!

przyjaciel_koni

Od: Nie lis 11, 2007 21:01

Post » Pon kwi 06, 2009 2:48

0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

[poprzednia][następna]