Mój kocurek zaginął - Michalin / Józefów k. Otwocka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 05, 2009 0:46

Anuuusia,
Może warto dać darmowe ogłoszenie na Gumtree Warszawa - może w Społeczność, Zwierzaki. Co jakiś czas dodaj nowe ogłoszenie, żeby Twoje było na górze. Jeśli ktoś z W-wy go wywiózł i wziął do siebie bo z tego co piszesz wygląda na to, że ktoś musiał go wziąć do siebie (niekoniecznie z W-wy) to może przeczyta to ogłoszenie i go sumienie ruszy.
Powodzenia w szukaniu Maniusia! Trzymam kciuki!

regerabit

Od: Wto mar 24, 2009 6:14

Post » Nie kwi 05, 2009 10:16

Trzymam kciuki. I będę miał oczy otwarte. Warto popytać karmicielek pobliskich i dalszych, może kociak dołączył się do jakiejś grupki

Zmysł

Od: Czw lip 19, 2007 12:46

Post » Nie kwi 05, 2009 17:02

Dobrze, że nie się nie poddajesz. Trzeba wierzyć i myśleć pozytywnie nawet jeśli rzeczywistość skrzeczy. Będę miała oczy otwarte, dam znać pobliskim karmicielkom. Trzymam kciuki. Nos do góry!
Obrazek Obrazek

MalgosiaD

Od: Pt sty 11, 2008 18:08

Post » Nie kwi 05, 2009 18:35

Anuuusiu-rzeczywiście wlazłam na gooogle i nie pokazała sie strona otwocka-a linku nie zapisałam. Była ,bo ogłaszałam na niej dzieci Kićki. Jak znajde to dam znac!
Regerabit ma racje. Ja korzystam ze stron darmówek internetowych do ogłoszeń kociastych. Tak dom znalazła Kicka i jeden z tymczasików. Ludzie tam zagladaja. W Biedronce nie pozwolili mi wywiesic ogłoszeń! Ale możesz spróbować!

Trzymam kciuki za Maniusia!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie kwi 05, 2009 21:15

Anuuusiu nie poddawaj się !

Poruszyło mnie Twoje pw. Rano porozsyłam mailem link do znajomych z tamtych okolic , może ktoś rozpozna Maniusia. U siebie też popatrzę , nigdy nie wiadomo , gdzie kiciuś mogł zawędrować...do mnie np. trafiły 2 koty z odległego o ponad 300 km Krakowa

Będę trzymać kciuki za szczęśliwe zakończenie tej historii :ok:

Ardilla78

Od: Sob wrz 13, 2008 16:10

Post » Nie kwi 05, 2009 21:42

Ardilla78 pisze:do mnie np. trafiły 2 koty z odległego o ponad 300 km Krakowa

Samochodem przyjechały?

Motodrama

Od: Sob wrz 29, 2007 13:21

Post » Nie kwi 05, 2009 23:57

Anuuusia trzymam kciuki!! Wczoraj odnalazł się labrador mojego chłopaka, który zaginął.... 1,5 ROKU temu!!!

Więc zwierzaki się jednak odnajdują :D :D :D
oczywiście mam nadzieję, że Twój kiciuś znajdzie się szybciej.. :)
Asminka, Perełka[*], Nuna[*], Zula[*], Lila
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

moniex

Od: Pt cze 15, 2007 19:52

Post » Pon kwi 06, 2009 8:23

Bardzo serdecznie dziękuję wszystkim za słowa otuchy. Podnieśliście mnie na duchu ... Dziękuję za pomoc. Dałam ogłoszenie na Gumtree, myślę o gazecie, ale na razie nie mam na to funduszy, a przynajmnej przed Świętami.

Ale wszystkie info są bardzo cenne dla mnie ... Pozdrawiam wszystkich serdecznie :)

Anuuusia

Od: Czw sty 29, 2009 20:33

Post » Pon kwi 06, 2009 8:24

moniex pisze:Anuuusia trzymam kciuki!! Wczoraj odnalazł się labrador mojego chłopaka, który zaginął.... 1,5 ROKU temu!!!

A w jaki sposob się znalazł?? Super, super w kazdym razie :)

Anuuusia

Post » Pon kwi 06, 2009 10:57

Jak sama widzisz, nie mozna tracic nadziei!!!
Daj jeszcze ogloszenia w :darmoweogloszenia,zwierzeta.pilne.net,petworld,mojpupil,nasipupile,koty.org,olx,adoos.com,krosno24,kraj24,bazar,Warszawa.Szerlok.pl.,... Jest tego jeszcze troche. Jak sie wprawisz, to tylko nacykasz na cały kraj...
Powodzenia!

Maniusia wygladamy cały czas!

Mamy dwa nowe nabytki-ale niestety to nie on. Szkoda! Bo serce sie kraje jak widzi nowy przybytek, najprawdopodobniej wywalony prezent świateczny, który zaczął znaczyc teren i poszedł "dobrowolnie" na poniewierkę!

Gdzie sprawiedliwość: jedni płacza, szukają i oczy wypatrują inni bez wyrzutów sumienia wywalaja...

Maniusiu-znajdź sie futerko, bo Pani płacze :cry:
Obrazek

ASK@

Post » Pon kwi 06, 2009 12:02

Anusiu (nie pamiętam ile uuu być powinno), moi znajomi (liczba mnoga) znaleźli swoje zwierzaki przez Telewizyjny Kurier Warszawski. Spróbuj. Im zadziałało. Jednej pies zaginął w Warszawie, drugi - 80 km poza Warszawa, w okolicach Warki. Dzięki ogłoszeniu, dożyły starości w swoich domach.

Ja oczywiście ogłoszę Maniusia i będę trzymać kciuki, żeby plamiasta mordka do Was wróciła cała i zdrowa.

Pozdrawiam najserdeczniej,

Kaśka

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Pon kwi 06, 2009 13:23

Motodrama pisze:
Ardilla78 pisze:do mnie np. trafiły 2 koty z odległego o ponad 300 km Krakowa

Samochodem przyjechały?

Pociągiem :wink:
Jeden był zupełnie dziki , ale drugi to kot domowy i mógł być kiedyś czyjś (koty trafiły oczywiście najpierw do schronu , a dopiero potem do mnie).
Ale psa przytaszczyłam z okolic Warszawy-zbieg lub ofiara wakacyjnych wyjazdów (bardziej prawdopodobne niestety...), więc kot Anuuusi równie dobrze może być u kogoś w Wa-wie lub okolicach.

Ardilla78

Od: Sob wrz 13, 2008 16:10

Post » Pon kwi 06, 2009 19:21

Dziękuję za wszystkie cenne wskazówki ... Satarm się jak mogę dostosować do nich ... Tyl życzliwych ludzi jest na Miauku :) Podnieśliście mnie wszyscy na duchu ...

Anuuusia

Post » Pon kwi 06, 2009 20:19

Anuuusia pisze:
moniex pisze:Anuuusia trzymam kciuki!! Wczoraj odnalazł się labrador mojego chłopaka, który zaginął.... 1,5 ROKU temu!!!

A w jaki sposob się znalazł?? Super, super w kazdym razie :)

Piesio zaginął 1,5 roku temu z podwórka :? i pomimo szukania i ogłoszeń się nie odnalazł... W sobotę wieczorem zadzwonił ktoś ze straży miejskiej i powiedział, że mają jego psa i przywiozą za 15 minut. Chyba nie muszę mówić, że wszyscy byli w szoku 8O :lol: Ktoś do nich zadzwonił z informacją, że znalazł błąkającego się psa i żeby po niego przyjechali. Pies zadbany, a nawet za bardzo.. utuczony :x Więc na pewno ktoś go przez ten czas przetrzymywał i albo się znudził albo nawiał.. Zaginął na warszawskim Zaciszu, a odnalazł się w Radości, więc szukaj Anusia właśnie w różnych okolicach, może w wawie ktoś go ma.. ogłoszenie w TV byłoby super moim zdaniem :)

aha, pies miał czipa, więc jak już straż miejska go przejęła to bez problemu odnaleziono właściciela. Szkoda tylko, że ten, kto go przetrzymywał,wpadł na pomysł, że pies może mieć czipa i ktoś może za nim tęsknić :evil:

W każdym razie historia dobrze się zakończyła, czego życzę i Tobie :D
Asminka, Perełka[*], Nuna[*], Zula[*], Lila
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

moniex

Od: Pt cze 15, 2007 19:52

Post » Wto kwi 07, 2009 7:19

Za Maniusia!
Oby na świeta do domu przybiegł pogonic kurczaka :wink:
Kciuki są cały czas!
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]