Historia dużej już Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt kwi 03, 2009 19:32

Nordstjerna pisze:A Gadżet - sikawka łobuzica (:roll:), to już chyba Niuniunię przerosła?

Gagunia może i łobuzica (ja czasem mawiam o niej: mała zaraza :lol:), ale swoim wdziękiem podbija serca wszystkich! :D.
Nikt nie jest w stanie jej się oprzeć, a wybacza się jej wszystko 8O :lol: .
Ona wszystko niesamowicie ślicznie robi: je, bawi się, mizia do moich gości, a nawet sika na kołdrę :lol: .
Jak nasika, siada na plamie i patrzy się na mnie cudownie przekrzywiając łebek :1luvu: :roll: . Aż ciężko ją skarcić :wink: .

Niuniuni jeszcze nie przerosła :D. Będzie z pewnością większa od niej, ale tylko na zdjęciach wydaje się taka duża, bo jest bardzo puchata :love: . W rzeczywistości, to jeszcze maleńka dziewczynka o drobnym ciałeczku :1luvu: . Gagunia waży 3 kg przy 5,2 kg :twisted: Niuniuni :lol: .
[img]...[/img]
Moje 2 cudne i ukochane serduszka Obrazek Obrazek

Ulla

Od: Nie paź 19, 2008 20:35

Post » Pt kwi 03, 2009 19:49

Ulla, a tak serio, to cały czas myślę, co jej odbiło z tym sikaniem.
U nas - sama widziałaś: nie ma możliwości zamknięcia sypialni, łóżko przykryte jakąś prowizorką - kusym kocykiem, wszystko stale dostępne, a mała bezbłędnie trafiała do kuwetki. Mimo tego, że u nas stado kotów jest z reguły zainteresowane tym kotem, który akurat grzebie w kuwecie i zawsze któreś pakuje ciekawski nos pod ogon sikającemu delikwentowi.
Przyznam, że nic nie rozumiem z tego, co ona u Ciebie wyprawia. :roll:
Zanim odrobaczysz, poczytaj:
viewtopic.php?t=86719
i zanim nafaszerujesz kota metronidazolem, sprawdź, czy nie ma zwyczajnie alergii na gluten...

Nordstjerna

Od: Czw lip 06, 2006 20:52

Post » Pt kwi 03, 2009 20:34

Nordstjerna pisze:Ulla, a tak serio, to cały czas myślę, co jej odbiło z tym sikaniem.
Przyznam, że nic nie rozumiem z tego, co ona u Ciebie wyprawia. :roll:

Nordstjerna, ja też cały czas zastanawiam się, jaka może być tego przyczyna. Bo prawdę mówiąc, ona nie sika, żeby się załatwić, a raczej posikuje, żeby coś udowodnić :? . I robi to tylko na kołdrę...
Tylko co ona chce mi przekazać??
Gagunia bez problemu chodzi do kuwetki, czasem stoją z Niuniunią w kolejce, żeby się załatwić (cały czas preferują obie tę mniejszą :twisted: ), ale nawet gdy jest zaraz po załatwieniu się w kuwecie, widząc kołdrę wskakuje na nią i posikuje :roll: . Tak było ostatnim razem, gdy przyniosłam kołdrę z balkonu i rzuciłam na chwilkę w salonie.
Dostęp do sypialni ma nadal odcięty, więc nie wiem, czy nadal by praktykowała takie zachowanie :? .
Dziś nawet przyszło mi do głowy, żeby może złapać jej siuśki i dać do analizy. Wykluczę przynajmniej jakieś choróbsko.
Cały czas mam ochotę wpuścić ją na noc do sypialni, ale gdy pomyślę, że znów mnie czeka pranie całego łóżka, to odpuszczam :? .
[img]...[/img]

Ulla

Post » Pt kwi 03, 2009 20:47

Ulla, koteczki prze-cu-dow-ne :love:
Nie mogę się wprost napatrzeć :)

Co do odchudzania, to powiem Ci z autopsji, że jest to jak najbardziej możliwe, tylko potrzeba trochę konsekwencji. Kiedy rok temu, po sterylce, Pysia zaczęła dobijać do 6 kg, powiedziałam: dość! Kłóda na michę i basta! :twisted: Sama kiedyś borykałam się z mocną nadwagą i wiem, jak trudno to zrzucić. I nie chcę tego fundować mojemu przyjacielowi najlepszemu. Pyśka była strasznie zła na początku - fukała na mnie koszmarnie :roll: Ale ja za bardzo Ją kocham, żeby się ugiąć (zresztą, jak IRA ma się ugiąć? :wink: ). Wytrzymałam i się opłaciło - teraz taka fajna z Pysi laseczka :D

I proszę, nie nazywaj swojego zwierzaka zarazą. Po tych wszystkich przejściach, które było mi dane przeżyć, unikam tego typu określeń jak ognia :?

Mizianki dla dziewczynek i pozdrowienia weekendowe!

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt kwi 03, 2009 21:28

Izuś! - dzięki serdeczne za komplementy! :D .
One obie są tak śliczne, że zdjęcia nie są w stanie oddać ich urody :1luvu: .

Co do Gaguni, to nie złość się na mnie :( . Określenia: mała zaraza, czy mała zołza są dla mnie bardzo pieszczotliwe i w życiu nie określiłabym moich śliczności jakimś złośliwym epitetem :? .
Za bardzo kocham te moje maleńkie dziewczynki :D :1luvu: .

Miałabym do Ciebie prośbę :oops: . Czy mogłabyś mi powiedzieć, jaką dietę zastosowałaś dla swojej Pysi i jak długo ją stosowałaś?
Wydaje mi się, że moja Niunieńka nie je dużo. Jakieś parę miesięcy temu, chciałam jej ograniczać jedzonko, ale nic to nie dało :(.
Będę Ci wdzięczna za wszelkie rady! :D
[img]...[/img]

Ulla

Post » Sob kwi 04, 2009 8:48

Ulla, ja się nie złoszczę, bo też czasami mówię na moje towarzystwo bandyty albo coś w tym stylu :D A przecież też kocham Ich ponad wszystko :love: Chodzi mi tylko o zarazę - nie jestem zbytnio przesądna, ale po tym co przeszłam kilka miesięcy temu, mam alergię na to słowo :? Co chyba jest zrozumiałe.

Co do diety u Pysi, to po prostu było to m/ż - czyli mniej żreć :D
Kiedyś dawałam Jej tyle, ile chciała. Tyle tylko, że po sterylce zaczęła chcieć coraz więcej, co niestety dość szybko stało się zauważalne i wyczuwalne (jak brałam Ją na ręce, to po prostu podnosiłam niezłego kloca :o ). I dlatego zaczęłam Pysiulce zmniejszać porcje. Dawałam częściej, ale mniej. No i bawiłam się z miarę możliwości, żeby więcej się ruszała. Minęło trochę czasu i waga spadła. I to tyle - dokładnie tak samo, jak u człowieka. Mniej żarcia, więcej ruchu.

Miłego, słonecznego weekendu! :)

Erin

Post » Sob kwi 04, 2009 10:25

Śliczne zdjątka, Ulla! :) Niuńka naprawdę waży 5 kilo? 8O Nie dałabym jej tyle. Nasza Sana ostatnio się zaokrągliła, mnie się wydaje grubawa (bo ją rozpieszczamy z okazji choroby), ale waży niecałe 3 kilko :)
wiesz Ulla, że montujemy wielką konstrukcję balkonową? V piętro furda, my mamy X! To jest dopiero wyzwanie :)
ObrazekSaninka [']ObrazekSisi

Arsnova

Od: Nie lis 09, 2008 17:46

Post » Sob kwi 04, 2009 21:20

Ula, piękne foteczki, bo śliczne koteczki! :D Też jutro pstryknę fotki moim na balkonie :P A Niunia fajnie wygląda :) Ja bym jej jeszcze nie odchudzała, tylko pilnowała wagi żeby więcej nie tyła :wink: Nie wydaje mi się, żeby Niunia była otyła :roll: No ale nie wiem... Moja Puma ma 4,5kg i wetka się nią zachwyca - mówi, że wagę ma odpowiednią, śliczne błyszczące miękkie futerko... Monitoruję jej wagę i od kilku miesięcy waży ciągle tyle samo 8) Pepsi jedynie jeszcze przybiera, ale to wiadomo jeszcze młodzik :lol:

nanetka

Od: Sob maja 24, 2008 20:44

Post » Nie kwi 05, 2009 10:58

Witamy w niedzielne słoneczne południe :D Co u dziewczyn? Szaleją na balkonie? :P

nanetka

Post » Nie kwi 05, 2009 12:16

Witamy w ten piękny niedzielny dzionek! :)

Erin

Post » Nie kwi 05, 2009 23:09

A witamy, witamy :D.
W ten weekend chyba wszyscy są strasznie zaganiani, że nawet na MIAU nie ma czasu :(.
Pogoda piękna! :D. Moje dziewczynki nie opuszczają balkonu i są przeszczęśliwe, że mogą cały dzień wietrzyć futerko :1luvu: .
Razem z nimi, wywędrowały też wszystkie zabaweczki na balkon, zaniesione oczywiście w ząbkach przez Gagunię :love: :1luvu: :ryk: .
Ona jest niemożliwa! :1luvu: .
[img]...[/img]

Ulla

Post » Pon kwi 06, 2009 6:19

Cześć! :)
U mnie wszystkie piłeczki pochowały się po kątach - oczywiście, tak same z siebie :D :wink:

Miłego poniedziałku!

Erin

Post » Pon kwi 06, 2009 21:21

A u mnie to dziewczyny sobie podzieliły - część zabawek jest w domu, a część na balkonie :P

nanetka

Post » Pon kwi 06, 2009 22:25

A ja dziś wieczorem nie mogłam się doszukać zabaweczek - nie wiem, gdzie je zapędziły :roll: .
W zasadzie u mnie nie ma za bardzo miejsc, gdzie mogłyby je ukryć, a jednak :D.
Z braku ulubionych myszek, panienki zajęły się sobą i ślicznie się ze sobą bawiły :1luvu: . Dotykały się łapkami, łapały za główki, tarzały po podłodze, przyskakiwały do siebie jak 2 jelonki i oczywiście goniły! :love: .
Cudny to był obrazek! :1luvu: .
[img]...[/img]

Ulla

Post » Wto kwi 07, 2009 6:32

Heloł! 8)

Ulla, masz rację - takie kocie zabawy są przesłodkie :love:
Moje futerka też czasami sie tak ganiają, a ja potem zbieram kłaki :roll: :wink:

Miłego wtorku!

Erin

[poprzednia][następna]