Dama, łachudra, słodziak i... mruczące potwory. cz. 4

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 03, 2009 11:31

bazylica pisze:[ nie mówię że te bardzo nowoczesne są ok, bo jak mozna się nazywać Iwo?

Mnie bardzo sie podoba :ok:

W Polsce imię Iwo zanotowano już w 1206 roku.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Iwo
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pt kwi 03, 2009 14:20

Dorota pisze:
bazylica pisze:[ nie mówię że te bardzo nowoczesne są ok, bo jak mozna się nazywać Iwo?

no to dosyć dawno temu ale to nie zmienia dla mnie faktu że nie podoba mnie sie :lol: :lol:
kojarzy mi się z Iwanem :)

bazylica

Od: Wto mar 03, 2009 0:36

Post » Pt kwi 03, 2009 14:43

bazylica pisze:
Dorota pisze:

no to dosyć dawno temu ale to nie zmienia dla mnie faktu że nie podoba mnie sie :lol: :lol:
kojarzy mi się z Iwanem :)

Rozumiem :lol:
Iwan tez mi sie podoba :oops:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pt kwi 03, 2009 17:30

No dobra Drogie Ciotki a - Hanna?
Nie: Ana-anusia-aneczka-anula .... :evil:
Hanna-hanka :twisted:
Mnie na chrzcie dano Hanna i większość młodości spędziłam udowadniając, że to nie to samo :evil:
W końcu znalazłam :idea: w kalendarzu odrębny dzień imienin dla Hanny, a tym, co się bronchają tłumaczę, że mam hebrajskie imię ( bo to prawda: hanna pochodzi od Anny i oba są hebrajskie) 8)
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pt kwi 03, 2009 18:59

bazylica pisze:no wiem ze Wiktorii a wiktorii teraz ale ponad 8 lat temu jak podejmowaliśmy decyzję tak dużo ich nie było
mamy jeszcze Koniego, Kondzia czyli Konrada, ma 4 lata :)
Agnieszki które znam to sa jeszcze ok
ale Anki hmmmmm

Znane mi osobiście Anki (przepraszam, mam nadzieję, że forumowa Anka się nie obrazi, bo Ona jest tu baardzo chlubnym wyjątkiem) to Agnieszki do kwadratu

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pt kwi 03, 2009 19:01

AYO pisze:No dobra Drogie Ciotki a - Hanna?
Nie: Ana-anusia-aneczka-anula .... :evil:
Hanna-hanka :twisted:
Mnie na chrzcie dano Hanna i większość młodości spędziłam udowadniając, że to nie to samo :evil:
W końcu znalazłam :idea: w kalendarzu odrębny dzień imienin dla Hanny, a tym, co się bronchają tłumaczę, że mam hebrajskie imię ( bo to prawda: hanna pochodzi od Anny i oba są hebrajskie) 8)

Wszystkie znane mi Hanny - w przeciwieństwie do Ann - są super

MaryLux

Post » Pt kwi 03, 2009 19:04

Miło słyszeć :wink:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Pt kwi 03, 2009 19:05

AYO pisze:Miło słyszeć :wink:

To nie komplement, tylko szczera prawda

MaryLux

Post » Pt kwi 03, 2009 19:16

..ale ja paskudny charakter mam..
Ex mój ślubny oświadczał się o mnie ze wszystkimi szykanami mojemu Ojcu (dla przyjaciół "Jędras")...
Tato rzekł: ".. ja naprawdę nie mam nic przeciwko temu małżeństwu ale muszę Pana ostrzec - nie wiem, jak wam to wyjdzie, bo ona NAPRAWDĘ ma paskudny charakter; niech Pan pamięta - ostrzegałem.."
:smokin:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Pt kwi 03, 2009 20:22

Jestem. Wyorana jak Morcinka chodnik ale jestem. Hanna mi się podoba - nie tuzinkowe i ładne. Agnieszka... Niespecjalnie, ale to też imię z tradycjami w Polsce. Iwo? Dziewczyny! Wolę Iwo od Bonawentury!!
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Pt kwi 03, 2009 20:31

Mnie się Iwo też podoba. Mój sostrzeniec ma syna Konrada - 5 lat - i mówią do niego Kondi (..a że to etnetegentna mala mecziczna, to mnie się włącza od razu kondeusz... no co..książe taki był.. bardzo wredny)

Kinga - jak łupy :wink:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Pt kwi 03, 2009 20:38

AYO pisze:Mnie się Iwo też podoba. Mój sostrzeniec ma syna Konrada - 5 lat - i mówią do niego Kondi (..a że to etnetegentna mala mecziczna, to mnie się włącza od razu kondeusz... no co..książe taki był.. bardzo wredny)

Kinga - jak łupy :wink:

jak mojej mamie powiedziałam że chcę dać na imię Konrad to mi powiedziała "takiego Walledroda???" a później babcia przechrzciła go na Kondzia i tak został

bazylica

Post » Pt kwi 03, 2009 20:40

Nieee... Aż tak to nie ma. Mnie sie nie podoba, ale znam gorsze rozwiązania exemplum właśnie Bonawentura, imię tradycyjne do bólu i jedyne chyba w polskim kalendarzu męskie kończące się na "a". Gdybym teraz miała wybierać imie dla dziecka? Poza tymi co je mam, oczywiście. Aleksandra, Zofia... i... tu kiepsko z pomysłem trochę... to co mi się podoba nosi TŻ... ale Piotr? Marcin? Podoba mi się jeszcze Bernard, ale dla malucha strasznie twarde.
Łupy? Jak na tę porę roku przyzwoite, ale to jeszcze nie sezon. Poczekamy. Powinno sie rozkręcić. Jutro powtórka z rozrywki. Busy dobijają.
Poprawka. Wyorane wo były u Morcinka kamienie. Chodnik to był wyrąbany! Pomarzyć... :wink:
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Pt kwi 03, 2009 20:45

kinga w. pisze:Jestem. Wyorana jak Morcinka chodnik ale jestem. Hanna mi się podoba - nie tuzinkowe i ładne. Agnieszka... Niespecjalnie, ale to też imię z tradycjami w Polsce. Iwo? Dziewczyny! Wolę Iwo od Bonawentury!!

Agnieszko,Iwo-ok.Hanna..hmm..Hania-tak.
Kinga się mnie podoba,o. :twisted:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt kwi 03, 2009 20:47

kinga w. pisze:Łupy? Jak na tę porę roku przyzwoite, ale to jeszcze nie sezon. Poczekamy. Powinno sie rozkręcić. Jutro powtórka z rozrywki. Busy dobijają.
Poprawka. Wyorane wo były u Morcinka kamienie. Chodnik to był wyrąbany! Pomarzyć... :wink:

wyjaśnisz zielonej kobiecie o co chodzi??

bazylica

[poprzednia][następna]