DO ZAMKNIĘCIA>Tanie Dranie Reaktywacja. Nastała Obamka :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 03, 2009 3:42 DO ZAMKNIĘCIA>Tanie Dranie Reaktywacja. Nastała Obamka :)

Ku mojemu ogromnemu zdziwieniu Banda Drani zrobiła furorę na miau 8)
Naprawdę nie rozumiem... Takie pospolite, najzwyklejsze w świecie dachowce, w dodatku w większości spasione i wyleniałe, a do tego niektóre z paskudnymi narowami :twisted: ... Same czarne i burasy, nawet dla oka nic ciekawego :roll: ...
Ale skoro chcecie to macie.
Niniejszym Draństwo wita się po raz drugi, ja takoż :wink:

Uwaga, nadchodzą...
Dla przypomnienia:

1. Licho - Dziecko Rosemary:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Marmurowy Drań jakich mało. Czort. Pierworodny. Prowodyr i guru. Naczelny strażak naszego domostwa :twisted: , choć (czyżby z racji płci :roll:?) nie posiada własnej sikawki...
UWAGA!!! Nadal pilnie poszukuje domu :twisted: . Grozi mu uśpienie, rozdarcie na pół, powieszenie za ogon u żyrandola, obdarcie żywcem z futra i przerobienie tegoż na mufkę, zsyłka na Madagaskar itp.
Ma cztery i pół roku, wysterylizowany (natura sprawiła mu na dzień dobry psikusa lub sama się pomyliła, darowawszy żeńskie narządy płciowe :roll: ), szczepiony i FIZYCZNIE zdrowy. Oddam w każde ręce, bez sprawdzania warunków, podpisywania umowy adopcyjnej itp., dorzucę nowy drapak, zapas karmy, zabawki, miseczki, witaminki i transporter, ostatecznie postaram się też coś dopłacić :roll:
ALE Z GÓRY UPRZEDZAM: TOWAR NIE PODLEGA REKLAMACJOM.

2. Tadzinka - Złośliwy Buras z Drzewa :wink: :
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Outsiderka, egoistka, terrorystka :twisted: Niby spokojna i niewinna, ale to pozory: po prostu należy do takich, co to działają w białych rękawiczkach :twisted: Postrach wszystkich gości, choć sprawia idealne pierwsze wrażenie... Okrutnie obłazi.

TEŻ DO ADOPCJI :twisted: .
Około pięciu lat, wysterylizowana, szczepiona.
WARUNKI JAK WYŻEJ.

3. Norynia Gumkojad:

Jest piękna, to widać. A w dodatku (jako nieliczna z Bandy) zwykle pozuje jak profesjonalistka :wink:
Eks-anorektyczka, w chwili obecnej prawie pięciokilogramowa krowia klucha :oops: o urzekających rzęsach i niewinnym spojrzeniu. Wielbicielka koczurów, śmiertelny wróg wszystkich kocic :twisted: Panikara, neurotyczka. Niedoszła samobójczyni-recydywistka, nadal nie ustaje w heroicznych działaniach mających na celu uwolnienie się z tego padołu :roll: Jak sama nazwa wskazuje :wink: , jedną z jej ulubionych potraw są gumki. Do włosów. Frotki. W postaci poprutej.

4. Ropuszek Mój Najmilszy, Najsłodszy :1luvu: :

Najpiękniejszy i najmądrzejszy, pisze już piątą pracę naukową na temat dostatniego odżywiania kotów domowych :twisted: , szykuje się do obrony doktoratu na paryskiej Sorbonie :wink: Cóż z tego, że spasiony - i tak jest moim ideałem mężczyzny :1luvu: , moją opoką, otuchą i nadzieją, moim natchnieniem i sensem życia :wink:
Niestety maniakalnie szatkuje kable :twisted:

5. Buśka vel Chuda Cholera:

Chuda. Jak cholera :twisted: Nie je, bo nie lubi :roll:, a poza tym jest kotem napędzanym wielką zaborczą miłością - do mnie rzecz jasna. Każde inne Futro najchętniej pożarłaby na miejscu, ale pod moim nadzorem ogranicza się jedynie do wściekłego warczenia i wymachiwania łapami na oślep :roll: Niemożliwy upierdliwiec-przylepiec, zaczyna i kończy każdy dzień wściubianiem swojego uwąsionego dzioba w moje usta...
Od kilku miesięcy ma poważne problemy z dziąsłami, cały czas potrzebuje ciepłych myśli i mocnych kciuków.

6. Dunieczka - Kot-Widmo :roll: :
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek*

Widmo jest dzikie-dzikie-dzikie, także praktycznie rzecz biorąc prawie go nie ma. Dzikie się urodziło i dzikie na własne życzenie pozostało, pomimo usilnych prób oswajania od malutkiego kociaka :roll: O tym, że istnieje, mogą zaświadczyć te z Was, którym raczyła ukazać spod sufitu swoje szacowne czubki uszu oraz rzęs. Kilka wyjątkowych szczęściar miało też okazję zobaczyć Widmo w całości, wraz z eleganckimi pingwinimi skarpetkami - więc mogą również poświadczyć, że istnieje też materialnie u mnie na stanie :twisted: Innymi słowy - kot wolnożyjący w moim M :twisted:

RÓWNIEŻ POSZUKUJE NOWEGO DOMU :twisted: .
Niecałe trzy lata, ciachnięta, szczepiona.
WARUNKI JAK PRZY BURASACH, ale poza tym jeszcze jeden... otóż Widmo trzeba sobie własnoręcznie złapać :roll: . Nie polecam zabierania się za to bez grubych rękawic, względnie podbieraka :twisted:

* mina pokazowa Widma, wprost do ogłoszenia "Szukam domu" :twisted:

7. Macieja Kota Spontaniczny z Niego Facet :wink: :

Kot terrrrrkoczący niemal przez 24 godziny na dobę, nie wykluczając chwil korzystania z kuwety :roll: Przepiękny, prawie ideał mojego typu koczura doskonałego (ach ta lekka nadwaga :roll: ). Ma jedną ogromną na dłuższą metę wadę: namolny tak, że prawo nie przewiduje :twisted: Mogą to potwierdzić te z Was, które miały przyjemność poznać nas osobiście i otrzepywać się z Maciusiowych kłaków po szczęśliwym uwolnieniu się od etatowego okupanta kolan WSZYSTKICH moich Gości :wink: .

8. Bidusia - Nędza Korabiewicka :wink: :

Bidziunia kocha. I nie ma wad. Złotookie Nieszczęście, które od dawna jest też moją Królewną pomimo widocznego kalectwa, wyjątkowo zniszczonego przez kilkuletnią poniewierkę futerka, chronicznego kataru i wyrwanych zębów :roll:, dobra i cierpliwa Ciocia dla wszystkich tymczasów, jedyne stworzenie, które jest w stanie znieść namolność i upierdliwość Pioplusia oraz kompletnie bezpodstawną agresję Tadźki :twisted: Nie wiem jakim cudem, ale nieskazitelności charakteru Bidzi nie kwestionuje nawet Bolcia (Buśka), tj. Bidziunia jest jej współlokatorką w małym pokoju od ponad dwóch lat - a nadal żyje i co więcej nie odniosła też jak dotąd żadnych widocznych obrażeń :twisted:

9. Pluszaczek, znany też jako Wypierdek Mamuta :wink: :
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Błąd w sztuce, wypadek przy pracy, egzemplarz absolutnie nadprogramowy :oops: O niedoli życiowej :wink: i niezwykłych przygodach :roll: Plusia dowiedziałyście się sporo w pierwszej części, także jestem pewna, ze umiałybyście wszystkie odpowiedzieć na proste pytanie kontrolne: co Plunio ma, a czego nie ma (ani ciut ciut :( ) :wink:
Ma też przecudnie jedwabiste, lekko przedłużone futerko i naujkochańsze głupiutkie czółko świata, które codziennie nałogowo całuję z nadzieją, że może kiedyś jeszcze zalęgnie się pod nim choć kilka komórek mózgowych :roll:

No to zaczynamy :D :D :D

Poza historiami z życia Drani pojawią się tu też zapewne - podobnie jak w Part One - wtręty z życia wielbłądziego oraz linki prowadzące do rozległych wielbłądzich fascynacji i upodobań muzycznych 8)

Na zegarze 5:42. Startujemy :D .
Ostatnio edytowano Pon lip 27, 2009 18:39 przez Wielbłądzio, łącznie edytowano 54 razy
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pt kwi 03, 2009 5:12

Znalazłam coś, co mnie samej wydaje się dziś nieprawdopodobieństwem...

Obrazek

To jest Pluplaczek niedługo po przybyciu do nas.
Czy i Wy dostrzegacie pewną znaczącą :twisted: różnicę...?

PS. Ja jestem tępak i nie umiem zmienić w Drańskim bannerku starego linka na tego prowadzącego tutaj :oops: ... Ktoś umie...?
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Pt kwi 03, 2009 6:30

Utył :lol:

Antypatyczna

Od: Czw wrz 07, 2006 9:45

Post » Pt kwi 03, 2009 6:43

Jak mogłaś! Wielbłądku,tyle czekania, a Ty zakładasz, jak wszyscy śpią! :twisted:

Nareszcie! :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt kwi 03, 2009 6:47 Re: Tanie Dranie Reaktywacja - wyczekiwana Part Two :)

Meldują się astrologiczni bracia Paluszków 8), kot skrzyżowany z foką, terrorystka, uciekinier, szkieletowaty głupek i pięć lejków :twisted:
No i ja :D
Wielbłądzio pisze:1. Licho - Dziecko Rosemary:
(...)
UWAGA!!! Nadal pilnie poszukuje domu :twisted: . Grozi mu uśpienie, rozdarcie na pół, powieszenie za ogon u żyrandola, obdarcie żywcem z futra i przerobienie tegoż na mufkę, zsyłka na Madagaskar itp.

Masz żyrandol z ogonem? :mrgreen: Pokaż! :twisted:

A Piopluś... no ten, tego. Urósł :smokin:
W końcu to kradzione tuczy czy nie? Bo u mnie są prawdziwe obie odpowiedzi: Bulwa nadal chudy jak szczapa, za to Błyskuś hoduje ozdobną fałdkę :roll:
Chlory, Potwory & Psy
ObrazekObrazek Obrazek

"A house is not a home without a cat"

behemotka

Od: Sob maja 10, 2008 20:58

Post » Pt kwi 03, 2009 7:41

Piękne dranie - przeurocze! A opisane tak cudnie że trudno nie podczytywać wąteczku

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Pt kwi 03, 2009 7:43

OOOO w końcu :roll:
Witamy się słonecznie w nowym wątasku :lol:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Pt kwi 03, 2009 8:14

Melduje się cicha podczytywaczka wątku :)
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Pt kwi 03, 2009 8:17

I ja się witam w nowym wątku jako cicha podczytywaczka ;-)

A co do banerka: plosiem :)

Kod: Zaznacz cały
[url=http://infobot.pl/r/19Mf][img]http://upload.miau.pl/3/170780.png[/img][/url]

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Pt kwi 03, 2009 8:18

Podpisuje liste obecnosci.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pt kwi 03, 2009 8:29

Bry :D
Nornik ma najpiękniejsze łapki na świecie :1luvu: No, może tylko sunia Karolinka z Elbląga ma ładniejsze :wink:
A Licho jest po prostu cudna :D

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

Post » Pt kwi 03, 2009 10:02 Re: Tanie Dranie Reaktywacja - wyczekiwana Part Two :)

Witamy serdecznie :D
Całe Draństwo prosiło przekazać, iż czują się zaszczycone taką liczbą fanek 8)

behemotka pisze:
Wielbłądzio pisze:1. Licho - Dziecko Rosemary:
(...)

Masz żyrandol z ogonem? :mrgreen: Pokaż! :twisted:

Mój żyrandol dopiero MOŻE mieć ogon. Puchaty i pasiasty, całkiem identyczny jak u poniższego zwierzątka :twisted: :
Obrazek
Polonistka nie powinna tworzyć takich dwuznacznych konstrukcji, fstyttt :oops: ... Ale jak to napisać inaczej, żeby było wiadomo, że chodzi o okolicznik miejsca, a nie o przydawkę...?

Charm, pustynny tłumok informatyczny 8) jest Ci bardzo dźwięczny :wink:

Wielbłądzio

Post » Pt kwi 03, 2009 10:06

Lemoniada pisze:Bry :D
Nornik ma najpiękniejsze łapki na świecie :1luvu: No, może tylko sunia Karolinka z Elbląga ma ładniejsze :wink:
A Licho jest po prostu cudna :D

Zaproponowałabym Ci zatem pewną kuszącą ofertę... :smokin: Oferta jest zresztą po raz kolejny publicznie i wyraźnie zwerbalizowana...
:twisted:
Nuśka dziękuje za komplementy i sama właśnie wpada w podziw nad swoimi odnóżami :wink: , a ja... - czy mogłabym zobaczyć łapki Ewelinki z Elbląga? Wyłącznie w celu podziwiania, nie porównań :wink:

Wielbłądzio

Post » Pt kwi 03, 2009 10:29

Za kuszące oferty dziękuję, nie planuję dokocenia w najbliższym czasie, ne ne :twisted:
Nornik słusznie wpada w podziw, powinna sobie te łapki w ramki oprawić i na ścianie powiesić :lol:
A tutaj wątek Karolinki z Elbląga i jej łapek, które niezmiennie przypominają mi bambosze. Niestety sunia jest w schronisku :(

http://www.dogomania.pl/forum/f28/bezna ... to-108740/

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

Post » Pt kwi 03, 2009 10:47 Re: Tanie Dranie Reaktywacja - wyczekiwana Part Two :)

Wielbłądzio pisze:Charm, pustynny tłumok informatyczny 8) jest Ci bardzo dźwięczny :wink:

Nie ma za co, polecam się na przyszłość :)

A co do łaciatych łapek:
to te też chętnie by były popodziwiane :lol: :oops:
Obrazek Obrazek Obrazek
(jak dotąd nikt nie zauważył, że są ładne, a imho są... choć dla każdej mamy jej dziecko najpiękniejsze :P :oops:)

przepraszam, że się tak z cudzymi łapkami do wątku pchami, ale imho są podobne do Norciowych i nie mogłam się oprzeć.. nie całkiem, ale "styl" ten sam ;)

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

[następna]