Panny "P", czyli Puma i Pepsi :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 01, 2009 19:58

Kotko doroty, osiatkowanie balkonu wcale nie musi dużo kosztować :? .
Ja mam balkon typu loggia i założenie siatki (rozpięcie sieci rybackiej na wwiercone kołki) kosztowało mnie jakieś 30 zł. :D.
Sieć mi służy już 3-i sezon, kotki się po niej wdrapują, nie straszna jej brzydka pogoda - jest bardzo wytrzymała i solidna.
No i kotki przeszczęśliwe, że cały dzień mogą sobie urzędować na balkonie i wygrzewać kudłate ciałeczka w słoneczku! :D.

Mizianki dla naszych kuzyneczek! :1luvu:
[img]...[/img]
Moje 2 cudne i ukochane serduszka Obrazek Obrazek

Ulla

Od: Nie paź 19, 2008 20:35

Post » Śro kwi 01, 2009 21:15

Ulla pisze:Kotko doroty, osiatkowanie balkonu wcale nie musi dużo kosztować :? .
Ja mam balkon typu loggia i założenie siatki (rozpięcie sieci rybackiej na wwiercone kołki) kosztowało mnie jakieś 30 zł. :D.
Sieć mi służy już 3-i sezon, kotki się po niej wdrapują, nie straszna jej brzydka pogoda - jest bardzo wytrzymała i solidna.
No i kotki przeszczęśliwe, że cały dzień mogą sobie urzędować na balkonie i wygrzewać kudłate ciałeczka w słoneczku! :D.

Mizianki dla naszych kuzyneczek! :1luvu:

No dokładnie. Ja tak samo mam osiatkowany balkon i też to nie kosztowało więcej niż 30zł. A jeśli chodzi o to, kto ma to zrobić... Wiesz Kotko Doroty, mój TŻ nie jest złotą rączką, ale jakoś sobie z tym poradził :wink: No, ale dopóki nie będzie zabezpieczony balkon, to koteczka lepiej niech ogląda świat zza szyby 8)

nanetka

Od: Sob maja 24, 2008 20:44

Post » Czw kwi 02, 2009 10:10

Dzień dobry!
Witamy się i życzymy miłego dnia :)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw kwi 02, 2009 16:48

Witamy wiosennie z Poznania! :D .Och dziewczyny u nas w domu nie ma TZ,więc sprawa z zabezpieczeniem balkonu się gmatwa.Póki co kotecka pilnuje świata zza szyby a jak idzie na balkon to Pańcia zakłada szeleczki smyczke i idzie z kocią .Wprawdzie u nas na balkonie nie ma słoneczka(mieszkanie od północnej strony)ale zawsze to trochę powietrza i wiaterek futerko pogłaszcze :D Mizianki dla kotecków :cat3:

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Czw kwi 02, 2009 17:38

kotka doroty pisze:Witamy wiosennie z Poznania! :D .Och dziewczyny u nas w domu nie ma TZ,więc sprawa z zabezpieczeniem balkonu się gmatwa.Póki co kotecka pilnuje świata zza szyby a jak idzie na balkon to Pańcia zakłada szeleczki smyczke i idzie z kocią .Wprawdzie u nas na balkonie nie ma słoneczka(mieszkanie od północnej strony)ale zawsze to trochę powietrza i wiaterek futerko pogłaszcze :D Mizianki dla kotecków :cat3:

My ci nic nie narzucamy, tylko wybieramy dobro dla koteczków, coby były szczęśliwsze. :D
Ja też musiałam prosić kogoś do zainstalowania siatki. :wink:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Czw kwi 02, 2009 18:33

Wiem że,nie ma przymusu i coś wymyślę ,ale jak pisałam ,dbam o bezpieczeństwo kici i na razie wietrzymy się obydwie.Kocia jest kochana i wybacza pańci brak zabezpieczenia,jak ubieram jej szeleczki to cudnie mruczy i z podniesionym do pionu ogoniastym wędruje na balkon :cat3:

kotka doroty

Post » Czw kwi 02, 2009 20:33

Wow! To masz fajnie, że z podniesionym ogonkiem idzie na smyczy :D Ja moim raz tylko założyłam smycz, to się położyły i ją gryzły! :lol: Ale dobrze, że pilnujesz kici :wink: Mizianki dla kotusi! :1luvu:

nanetka

Post » Czw kwi 02, 2009 21:31

nanetka pisze:Wow! To masz fajnie, że z podniesionym ogonkiem idzie na smyczy :D Ja moim raz tylko założyłam smycz, to się położyły i ją gryzły! :lol:

:ryk:
A ja, gdy próbowałam Niunieńkę zabierać na spacerki, to o podniesieniu ogonka nawet nie było mowy! :lol: . Jak tylko zakładałam jej szelki, przypłaszczała się i robiła za ścierkę do podłogi :lol: .
Nigdy się do szelek nie przekonała, więc Pańcia zrezygnowała ze spacerków po osiedlu z kotkiem na smyczy :D.
[img]...[/img]

Ulla

Post » Pt kwi 03, 2009 7:08

Witam bardzo porannie!Ech dziewczyny jak zrobi się cieplutko to my z kicią bedziemy spacerować wokół bloku.A jakże kicia w szeleczkach (czerwonych)i na smyczce a pańcia z dumnie uniesionym czółkiem że, ma takiego fajnego futrzaka.Ona chodzi na tej smyczce jak psiak,wzbudza uśmiechy na ustach sąsiadów.Wszyscy wiedzą jak kota ma na imię ale nie wiedzą jak ja się nazywam.Funkcjonuję jako pani która z kotkiem na dwór wychodzi albo pani od Miałki :D .Jak któraś jest z Poznania to zapraszam na spacerek,kawą czy herbatą też ugoszczę ,albo i czymś mocniejszym.Mizianki dla kotecków i Dużych. :pisanie: :piwa:

kotka doroty

Post » Pt kwi 03, 2009 7:13

Jak dobrze, że wreszcie nastało ciepełko. :D
I nam i kotkom to wyjdzie na zdrowie. :D

Miłego dnia życzę. :D
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Sob kwi 04, 2009 20:50

Witam dziewczyny!
Nie było mnie trochę, bo sprzątałam mieszkanie przed świętami. Ale już mam labę :D

U nas też piękna pogoda, słonecznie i cieplutko! Panny wylegują i wygrzewają się na balkonie. Są zachwycone! :1luvu:

Kotko Doroty, fajną masz tę kotunię, że tak grzecznie chodzi na smyczy :D

Pozdrowienia dla wszystkich!

nanetka

Post » Nie kwi 05, 2009 6:35

Witamy w niedzielny poranek. :)

Widzę, że każdy wczoraj sprzątał, a ja to się zupełnie nie przejmuję sprzątaniem. :wink:
U nas też wczoraj była piękna pogoda, kotki były na balkonie i teraz też już chcą wyjść, ale jeszcze trochę jest za zimno tak z rana.

Miłej niedzieli życzę dla wszystkich. :D
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie kwi 05, 2009 7:16

Witamy panny "P" porannie ,wiosennie i palmowo!Wczoraj Miałeczka siedziała na balkonie a pańcia próbowała my okno.Jak pańcia umyła z jednej strony to kicia z drugiej strony sprawdzała czystośc :D .łapki,nosio wszystko było widac na szybie!Mam bardzo dzielnego inspektora od czystości. :D

kotka doroty

Post » Nie kwi 05, 2009 10:45

Ja właśnie wczoraj też jak myłam okna to stwierdziłam, że pełno łapek i nosków jest na szybach poodbijanych :P Teraz panienki już siedzą na balkonie. Wystawiłam im drapak i szaleją :D

My również pozdrawiamy niedzielnie, słonecznie i ciepło! Obrazek

nanetka

Post » Nie kwi 05, 2009 23:14

A ja za to w pieczątkach mam ściany w mieszkaniu i na balkonie :lol: .
Teraz się ujawniły, gdy przyświeciło słoneczko :D. Jakżeż te moje dziewczynki musiały się STRASZNIE napracować, żeby tyle łapek pozostawić :lol: .
Teraz spędzają cały dzień na balkonie i ani im w głowie wracać do mieszkania :D.
Nanetko, ja też myślałam, żeby im wystawić drapak na balkon i niech tam sobie urzędują, maleństwa moje kochane :1luvu: :love: .
[img]...[/img]

Ulla

[poprzednia][następna]