Prążek pisze:napisz co dostawał? jakie leki? na jakiej podstawie stwierdził to co stwierdził?
zrób zdjęcia wyraźne oka, tego chorego
PW już poszło

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Prążek pisze:napisz co dostawał? jakie leki? na jakiej podstawie stwierdził to co stwierdził?
zrób zdjęcia wyraźne oka, tego chorego
Cameo pisze:Mam opis:
"Pozapalny zrost tylny rogówki z tęczówką lub przetrwała bł. źreniczna/obrzęk rogówki śr. ok. 3mm centralnie z nadżerką, wnikanie naczyń od strony brzegu twardówki rogówkowego (?)"
![]()
![]()
milenap pisze:Cameo, kotka u mojej mamy też ma zrost rogówki z tęczówką po kk. Na oczku jest też malutka plamka, a poza tym widać, jak sie zorganizowały naczynia krwionośne.
milenap pisze:Ostatnia moja znaleziona kicia (jest u Edziny na DT) tez ma zrost tęczówki z rogówką, dodatkowo ma minimalnie przyrośniętą trzecią powiekę, tez wszystko po nieleczonym kkrozmawiałam z wetką, móiła, ze u takiego kota trzeba bardziej zwracać uwagę na oczy, częściej kontrolować, czy nie pojawia sie nadciśnienie, początki jaskry, ale dopóki nic złego sie nie dzieje weci nawet nie sugerowali usunięcia oczka.
Cameo pisze:milenap pisze:Cameo, kotka u mojej mamy też ma zrost rogówki z tęczówką po kk. Na oczku jest też malutka plamka, a poza tym widać, jak sie zorganizowały naczynia krwionośne.
A ile jest tych naczyń w oczku?
Cameo pisze:milenap pisze:Ostatnia moja znaleziona kicia (jest u Edziny na DT) tez ma zrost tęczówki z rogówką, dodatkowo ma minimalnie przyrośniętą trzecią powiekę, tez wszystko po nieleczonym kkrozmawiałam z wetką, móiła, ze u takiego kota trzeba bardziej zwracać uwagę na oczy, częściej kontrolować, czy nie pojawia sie nadciśnienie, początki jaskry, ale dopóki nic złego sie nie dzieje weci nawet nie sugerowali usunięcia oczka.
Już lecę do wątku koteczki![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Jura, puszatek i 61 gości