Znaleziono ciężarną kotkę Poznań - sterylka aborcyjna?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 30, 2009 18:15 Znaleziono ciężarną kotkę Poznań - sterylka aborcyjna?

Przed chwilą dostałam informację od siostry, że u jej sąsiadów od trzech tygodni mieszka w ogródku przyjazny kot - krówka. Kotek jest proludzki, więc możliwe, że się komuś zgubił/uciekł. Sąsiedzi nie mogą go wziąć do siebie, bo mają psa rasy Beagle, niekoniecznie lubiącego koty :wink: . Ale napewno o niego dbają na razie na ile mogą. Jutro wpadnę tam, porobię fotki do ogłoszenia.
Kotek został znaleziony w Smochowicach.

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Wto mar 31, 2009 21:43 przez MarciaMuuu, łącznie edytowano 3 razy

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Pon mar 30, 2009 18:56

Podrzucę, może ktoś szuka.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Wto mar 31, 2009 7:03

Hop :(
Obrazek

maggia

Od: Sob gru 02, 2006 12:13

Post » Wto mar 31, 2009 18:51

No a od godziny mam kotę w łazience :?
W ciąży jest :?
Zaraz jadę do wetki, zobaczymy, czy nie jest zbyt zaawansowana na sterylkę aborcyjną. A jak jest ....za późno.....to ja nie dam rady uspić miotu (ponoć tak się zaleca na forum :( ).
Kota krówka, zdjęcia później. Zadbana tylko wychudzona. Oczy czyste, uszy też, ładne futerko lekki łupież. Może "wpadła" i ktoś ją wywalił z domu :evil: . Bardzo proludzka, ale cichutka i taka troche chyba smutna.

MarciaMuuu

Post » Wto mar 31, 2009 20:11

Mamy przesrane :roll:
Kota w ciąży już miesiąc conajmniej. Wetka powiedziała, że żadko wykonują ale mogą zrobić taki zabieg, tyle, że jest to ogromne ogromne obciążenie dla organimu, który już się do ciąży przystosował. Co gorsza przy wycinaniu macicy, te małe kociaki się normalnie ruszają i ona musi je i tak uśpić. Po znajomości kosztuje to 280 zł. Powiedziała mi, że bardziej humanitarnie jest pozwolić jej urodzić i uśpić miot pozostawiając jednego, coby wyssał mleko z mamy. Mam dwa dni na podjęcie decyzji :( .

MarciaMuuu

Post » Wto mar 31, 2009 20:17

Marciu,nie poradzę..Bardzo trudna decyzja.Tak źle i tak niedobrze.. :( :(
Chyba bym nie umiała..
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto mar 31, 2009 20:43

Jeśli masz możliwość to skonsultuj się z innym wetem. 280zł po znajomości to bardzo drogo.
Obrazek Obrazek

Patsi

Od: Pon wrz 04, 2006 23:52

Post » Wto mar 31, 2009 20:45

Gdzie w Poznaniu leczysz koty? ja moge zalatwic sterylke aborcyjna duzo taniej. Miesieczna ciaza to nie jest az tak wysoko, wiem ze obawy moralne sa duze...ale co zrobisz z kociakami:(
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Wto mar 31, 2009 20:49

i powiem tylko ze nie spotkalam sie jeszcze z taka opinia jezeli chodzi o sterylizacje aborycjna.....:( Pewnie wszystko zalezy od nastawienia weta, ale mysle ze duzo gorzej jest usypiac miot niz plody miesieczne....takie mam zdanie choc jedno i drugie jest okropne. Mam za soba w tym sezonie juz dwie sterylki aborcyjne i za kazdym razem czulam sie kiepsko ale niestety czasem nie mamy wyboru:(
Obrazek

aga9955

Post » Wto mar 31, 2009 20:52

W sobotę znalazłam kotkę w wysokiej ciąży(ok 2 -3 ty, przed porodem) już po sterylce. Jak na razie mala ma się bardzo dobrze, ciełam kotki w wyższej ciąży i nic im nie było.
Ciekawa jestem tylko jakie kryteria przyjmuje ta wetka pozwalająć żyć jednemu reszte usypiając, jak wybiera? :?
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Wto mar 31, 2009 20:56

Mówiła, żeby wybrać najsilniejszego z miotu...

Widziałam je na usg dzisiaj :(

MarciaMuuu

Post » Wto mar 31, 2009 20:59

Zdecydowanie nie zgadzam się z Twoją wetką. Kotka nie ma świadomości tego, że jest w ciąży! Miesiąc to dopiero połowa ciąży u kotki, im dłużej będziesz czekać tym bardziej ryzykowny będzie zabieg. Lepiej chyba uśpić niewykształcone płody niż przystosowane już do życia kocięta. Jeśli pozwolisz im się urodzić będziesz musiała uśpić gotowe do życia koty. A zostawić jednego? Jak go wybierzesz?

Dla mnie i wielu innych forumowiczek granicą jest przyjście kociąt na świat. Sterylizacja aborcyjna jest złem mniejszym niż usypianie ślepych miotów.

Koniecznie zmień weterynarza, bo jeśli nigdy nie wykonywał sterylki aborcyjnej, to nie powierzyłabym tego typu zabiegu. Popytaj forumowiczek z Poznania o doświadczonego chirurga np. sterylizującego dzikie koty (takim najczęściej trafiają się sterylki aborcyjne). Idealnie by było gdybyś załatwiła sterylizację na talon.
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Wto mar 31, 2009 21:02

MarciaMuuu pisze:Mówiła, żeby wybrać najsilniejszego z miotu...

Ja tez widzialam za kazdym razem. Rozumiem ze Ci ciezko. No i stanowisko wetki nie bardzo ulatwia decyzje:(
Moge zalatwic starylizacje za ok 150 zl. Moja wetka moze opowiedziec jak przebiega taki zabieg zeby Cie uspokoic. Tyle moge pomoc. Miesieczna ciaza to nie jest bardzo wysoka ciaza.....
Obrazek

aga9955

Post » Wto mar 31, 2009 21:03

Przemysl to sobie dobrze. Jeszcze miesiac do porodu. Pozniej jeszcze 3 na odchowanie kociakow. Rozumiem, ze kotka bedzie u Ciebie caly czas? Dasz rade? Wiesz ile kociakow ma byc? Bo widzialas na usg? Potrafisz uspic kociaki po porodzie zostawiajac jednego?
Bo wydaje mi sie, ze jesli ma byc taka opcja to lepiej to zrobic juz teraz. A jesli nie, to czekaja Cie 4 miesiace opieki a pozniej szukanie domow nie wiadomo ilu kotom. Pamietaj, ze to bedzie akurat czas, ze kociakow bedzie mnostwo.
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Wto mar 31, 2009 21:04

MarciaMuuu pisze:Mówiła, żeby wybrać najsilniejszego z miotu...

Wiem, ze ciężko podjąć taką decyzję, swoją pierwszą bardzo odchorowalam, ale to mniejsze zło [ przynajmniej tak sobie tłumaczę]
Nie wyobrazam sobie uśpienia maleństw, które już są na tym świecie, a tym bardzie decydowania, któremu wolno będzie żyć.
Ostatnio edytowano Wto mar 31, 2009 21:09 przez iwcia, łącznie edytowano 1 raz
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

[następna]